ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:25 Μαΐου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Οικοδόμημα Ορθοδοξίας και Ελληνισμού...

Ζωντανή μαρτυρία της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού ανεγείρεται στην πόλη Χάμπτονς της περιοχής του Λονγκ Αϊλαντ της Νέας Υόρκης, με την έναρξη της ανοικοδόμησης του νέου ιερού ναού της Κοίμησης της Θεοτόκου και του κτιριακού συγκροτήματος.

Χρειάσθηκαν σχεδόν επτά χρόνια για να υπερπηδηθούν τα ποικίλα εμπόδια περιβαλλοντολογικής και δομικής φύσης τα οποία καθυστέρησαν το έργο, το οποίο ξεκινά τώρα μέσα στην Πασχάλια χαρά και ανοιξιάτικη αναγέννηση της φύσης και των ανθρώπων. Πρωτουργός και οραματιστής του έργου, ο πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Αλέξανδρος Καρλούτσος, ο οποίος ιερατεύει στην κοινότητα από το 1998, ενώ λόγω των λοιπών πολλαπλών υποχρεώσεών του για την ..
Αρχιεπισκοπή, το Οικουμενικό Πατριαρχείο και το Τάγμα των Αρχόντων, διορίσθηκε στην κοινότητα προ έτους ο π. Κωνσταντίνος Λαζαράκης ως εφημέριος και βοηθός του π. Αλεξάνδρου.

Σε συνέντευξή του στον «Εθνικό Κήρυκα», ο π. Αλέξανδρος Καρλούτσος είπε, πως «με τη βοήθεια του Θεού ξεκίνησαν οι εργασίες της ανοικοδόμησης του ναού και οκτώ αιθουσών για το Ελληνικό Απογευματινό σχολείο και το Κατηχητικό, επίσης και το κοινοτικό κέντρο». Σύμφωνα με τον π. Αλέξανδρο, υπολογίζεται ότι «θα μπούμε στο ναό στο τέλος Απριλίου του 2012», ενώ «ολόκληρο κτιριακό συγκρότημα θα τελειώσει στο τέλος Δεκεμβρίου του 2012 ή αρχάς Ιανουαρίου του 2013».

Εξήγησε ότι «η ανοικοδόμηση θα γίνει σε τρία στάδια, το πρώτο θα είναι η εκκλησία και οι αίθουσες διδασκαλίας του Ελληνικού και κατηχητικού Σχολείου κι έπειτα θα ακολουθήσουν τα άλλα». Αναφορικά με το κόστος της ανοικοδόμησης ολόκληρου του έργου, «ο π. Αλέξανδρος είπε ότι ʽθα κοστίσει συνολικά εννιάμισι εκατομμύρια δολάρια», ενώ στην ερώτηση πόσα έχετε συγκεντρώσει μέχρι τώρα, είπε «μέχρι τώρα μας έχουν υποσχεθεί πεντέμισι εκατομμύρια δολάρια, επίσης έχουμε ήδη συγκεντρώσει στην εκκλησία άλλο ένα, οι άνθρωποι από την κοινότητά μας (οι ενορίτες) έχουν υποσχεθεί άλλα δύο και επίσης μισό εκατομμύριο δολάρια θα είναι δωρεές σε υλικά όπως ο κ. Νικόλαος Μπούρας θα μας δώσει το σίδηρο, άλλοι θα μας κάνουν το σύστημα κλιματισμού, άλλοι το πάτωμα».

 Αναφορικά με τη χωρητικότητα του ναού, ο π. Αλέξανδρος είπε ότι «θα είναι χωρητικότητας 250 ατόμων, δεν θα είναι μεγάλος», ενώ στην ερώτηση γιατί δεν τον κάνετε πιο μεγάλο αφού γίνονται που γίνονται τα έξοδα ώστε να απομείνει και στις μελλοντικές γενιές, απάντησε: «διότι η κοινότητά μας είναι πολύ μακριά από τη Νέα Υόρκη και δεν νομίζω πως θα υπάρξει τόσο μεγάλη αύξηση στο ποίμνιό μας».

Είπε ακόμα, πως «εμείς είμαστε πολύ ανοικτοί» και εξήγησε πως «στην κοινότητά μας έχομε τριάντα εφτά φυλές, Ιταλούς, Εβραίους, Ρώσους, Ουκρανούς, Γεωργιανούς όλοι έχουν γίνει Ορθόδοξοι, αλλά δεν νομίζω ότι θα έλθει μια μέρα που θα έχουμε χίλιες οικογένειες, θα είναι γύρω στις τριακόσιες με τετρακόσιες οικογένειες, τώρα είμαστε διακόσιες πενήντα, κι όλοι αυτοί είναι και φίλοι που υποστηρίζουν την κοινότητα, είναι άνθρωποι που έρχονται το καλοκαίρι εκεί έξω για διακοπές». Σημειώνεται ότι η κοινότητα της Κοίμησης του Χάμπτονς απέχει από την πόλη της Νέας Υόρκης ενενήντα μίλια και θεωρείται από τα καλύτερα και υψηλών προδιαγραφών καλοκαιρινό θέρετρο.

Στην ερώτηση «κρατείτε την ελληνικότητα;», ο π. Αλέξανδρος είπε: «ασφαλώς κρατούμε την ελληνικότητα» και συμπλήρωσε «θα σας πω ένα μικρό παράδειγμα. Κάθε εβδομάδα φέρνουμε πέντε διδασκάλισσες που διδάσκουν στα παιδιά μας την ελληνική γλώσσα, έχομε διδασκαλία και για ενηλίκους, επίσης έχομε ελληνικό χορευτικό όμιλο» και συμπλήρωσε «όταν με το καλό έχομε τις αίθουσες που χρειάζονται, διότι τώρα δεν έχομε τίποτε, θα κάνουμε περισσότερα».

Σύμφωνα με τον π. Αλέξανδρο, «στο ελληνικό σχολείο φοιτούν σήμερα 232 παιδιά και στο Κατηχητικό 62» και εξήγησε «οι ενορίτες μας μένουν σε μακρινές αποστάσεις και πρέπει να ταξιδεύουν 25 με 30 μίλια για να έλθουν στην εκκλησία, δεν υπάρχουν συγκεντρωμένοι Ελληνες στο Σάουθ Χάμπτον». Μιλώντας για την κοινότητα γενικότερα, είπε ότι «είναι πολύ ουσιαστικό νομίζω η δημιουργία αυτής της κοινότητας διότι στο Χάμπτον υπήρχε πάντοτε μία μικρή Ελληνική κοινότητα, αλλά επειδή ήταν μακριά από τη Νέα Υόρκη οι άνθρωποι είχαν μία αίσθηση μειονότητας και τώρα μʼ αυτές τις προσπάθειες ανοικοδόμησης του νέου ναού και του κτιριακού συγκροτήματος υπάρχει μία υπερηφάνεια διότι εμείς οι Ελληνες πρέπει να είμαστε περήφανοι για τις ρίζες μας όχι μόνο τις πνευματικές αλλά και τις εθνικές τις πολιτιστικές».

Είπε ακόμα ότι «ο νέος ναός θα είναι Βυζαντινόρυθμος, θα είναι πολύ ωραίος ναός». Το σχήμα του θα είναι σταυροειδές του 6ου αιώνα μετά τρούλου ύψους εξήντα ποδιών, ενώ το εσωτερικό του ναού θα αγιογραφηθεί με βυζαντινής τέχνης αγιογραφίες από τη ζωή του Χριστού και αγίων της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Ο τοπικός εργολάβος West Rak θα ανοικοδομήσει το συγκρότημα το οποίο αρχιτεκτονήθηκε από τους Edmundo & Gilberto Lopez.

Η ιστορία της κοινότητας ανάγεται στο έτος 1977 που μερικές Ελληνορθόδοξες οικογένειες άρχισαν να συζητούν για τις πιθανότητες ίδρυσης κοινότητας και ανοικοδόμησης ιερού ναού στο Χάμπτονς, αν και κάθε φορά υψώνονταν διάφορα εμπόδια, τα οποία τελικά μεταποιήθηκαν σε ακρογωνιαίους λίθους που σήμερα στηρίζουν τα θεμέλια μιας ακόμα Ελληνορθόδοξης κοινότητας, έργο καρδιών και χειρών Ελληνορθόδοξων πιστών. Το έτος 1980 η Αρχιεπισκοπή διόρισε τον ιερέα Νεκτάριο Κεχαγιά να υπηρετήσει τους πιστούς οι οποίοι έκαναν τις συνεδριάσεις στα σπίτια τους και τελούσαν τη Λατρεία τους στο Κολέγιο Southampton.

 Η πρώτη Θεία Λειτουργία τελέσθηκε ανήμερα της Γιορτής της Μητέρας το 1980. Η λαχτάρα για την απόκτηση ναού φούντωσε στις καρδιές των ανθρώπων και το 1980 αγοράστηκε από το κολέγιο Southampton το οικόπεδο.

ΡΟΜΦΑΙΑ.
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 5/25/2011 07:19:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Οικοδόμημα Ορθοδοξίας και Ελληνισμού..."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες