ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:28 Μαΐου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Σχόλιο αναγνώστη: "Δεν υπάρχει "Ρουμανικό" και "Μολδαβικό" έθνος".

Γράφει east σε ανάρτησή μας. Οι Βλάχοι είναι ατόφιο κομμάτι του Ελληνισμού…Προκαλούν όσοι αμφισβητούν την ελληνικότητά τους.
Δεν υπάρχει "Ρουμανικό" και "Μολδαβικό" έθνος. Όλα αυτά τα έθνη είναι δημιούργημα των μεγάλων δυνάμεων για να διασπάσουν τον Ελληνισμό και το Βυζάντιο. Οι Ρουμάνοι και οι Μολδαβοί είναι Βλάχοι! Που μάλιστα ονομάζουν το κράτος τους "ROMANIA", δηλαδή Βυζάντιο!

Οι βλαχόφωνοι είναι Λατινόφωνοι Ρωμιοί. Τα Βλάχικα είναι 80% λατινικά και 20% Αρχαία Ελληνικά. Οι Λατινόφωνοι είναι συστατικό στοιχείο του Ελληνισμού, τα Λατινικά είναι διάλεκτος της Αρχαίας Ελληνικής και η Ρώμη ήταν Ελληνική πόλη. Το ότι δεν καταλαβαίνουμε τα....
λατινικά δεν παίζει κανένα ρόλο, αφού και άλλες Ελληνικές διαλέκτους δεν καταλαβαίνουμε οι ...νεοέλληνες(πχ Αρχαία Ελληνικά, Ποντιακά, Κυπριακά, κτλ).

Ζωντανό παράδειγμα Ελλήνων λατινόφωνων είναι οι Έλληνες Βλάχοι. Η Ελλάδα πρέπει να συμπεριφερθεί ως ηγέτης, να υπενθυμίσει σε όλους αυτούς την καταγωγή τους, και να χορηγήσει υπηκοότητα σε όποιον βλαχόφωνο των Βαλκανίων θέλει να ξαναγίνει Έλληνας.

Και πρέπει να αξιοποίησει τους Έλληνες Βλάχους, για τον επανελληνισμό των λατινόφωνων, πρώτα της Ρουμανίας-Μολδαβίας που είναι Ορθόδοξοι, ύστερα Ιταλίας-Ισπανίας-Πορτογαλίας(=Λατινόφωνοι Ρωμιοί που φράγκεψαν λόγω των φράγκων κατακτητών), και ύστερα και της λατινικής Αμερικής.
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 5/28/2011 12:37:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

7 σχόλια for "Σχόλιο αναγνώστη: "Δεν υπάρχει "Ρουμανικό" και "Μολδαβικό" έθνος"."

 1. Ανώνυμος

  Εντάξει οι Έλληνες Βλάχοι είναι Έλληνες χωρίς αμφισβήτηση, αλλά μην τρελαθούμε και τελείως ότι η λατινική γλώσσα είναι διαλεκτος της Ελληνικής! Οι φιλόλογοι θα σκίσουν τα πτυχία τους και οι γλωσσολόγοι θα αυτοκτονήσουν. Αγαπητοί ας μην φτάσουμε σε σημείο εθνικιστικού παροξισμού και θέλοντας να αντικρούσουμε τα επιχειρήματα των ανθελλήνων που επιθυμούν να βγάλουν τους Βλάχους ρουμάνους, φτάσουμε κι εμείς σε επίπεδο να ακυρώνουμε όλη την ιστορία και να διατυπώνουμε αντεπιστημονικές θεωρίες που δε στηρίζονται πουθενά. Έλεος με τη βλακεία του καθένα που αρχίζει να γράφει ό,τι του έρθει στο μυαλό...

 2. Ανώνυμος

  Ας μας γράψει ο κύριος που υποστηρίζει πως "τα Λατινικά είναι διάλεκτος της Αρχαίας Ελληνικής" σε ποιο φιλολογικό τμήμα φοίτησε, σε ποιο πανεπιστήμιο έχει λάβει αυτή την τόσο επιμελημένη μόρφωση; Ασφαλώς θα είναι και σε θέση να παραθέσει βιβλιογραφία επιστημονικών δημοσιεύσεων που θα επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς του!
  Η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια. Εννοείται πως οι Βλάχοι είναι Έλληνες, έχουν ελληνική συνείδηση, κατοικούν στην Ελλάδα και είναι Έλληνες πολίτες. Τελικά το διαδίκτυο μπορεί να γίνει μια πηγή παραπληροφόρησης άνευ προηγουμένου και καλά θα κάνετε εσείς οι διαχειρστές του blog να σβήνετε τις ανοησίες του καθενός για να μην γινόμαστε οι Έλληνες ρεζίλι και μας λένε και αγράμματους.

 3. Ανώνυμος

  Ρε μάγκες εντάξει μπορεί να έχετε δίκιο για αυτά που γράφετε πως τα λατινικά δεν είναι αρχαία ελληνικά.
  (για τους δυο προηγούμενους ανώνυμους λέω).

  Αλλά όλοι οι υπόλοιποι που τόσο καιρό κάνουν προπαγάνδα είναι πιο μάγκες από εμάς;

  Μαζίσου φίλε east.
  Ρίχτα.

  Κώστας

 4. Ανώνυμος

  Από πότε φίλε Κώστα η ψευτιά και η παραπληροφήρηση είναι μαγκιά; Μάλλον ζούμε σε μία εποχή που ο κώδικας ηθικών αξιών έχει καταρρεύσει και η αλήθεια έχει διαστρεβλωθεί! Πιθανολογώ πώς παρακολουθείτε πολλές ώρες δελτία ειδήσεων στο Mega και συνηθήσατε να εκλαμβάνετε το ψέμα ως σωστό και ηθικό! Αυτό για το αστείο της υπόθεσης.
  Συνοψίζοντας, η δική μου άποψη είναι πως γενικά στα Βαλκάνια τα τελευταία χρόνια προσπαθούν να αναμοχλεύουν εθνικιστικά πάθη, να διασπύρουν μίσος ενός έθνους εναντίον κάποιου άλλου θέλοντας μ' αυτό τον τρόπο να αποπροσανατολίζουν τους λαούς από τα πολλά προβλήματα που έχουν και να βρίσκουν εξιλαστήρια θύματα για τα δεινά τους.
  Σίγουρα εμείς πρέπει να αντισταθούμε σ' αυτές τις προκλήσεις των Ρουμάνων, Σκοπιανών, Αλβανοτσάμηδων κ.α όμως η αλήθεια και η επιστήμη της ιστορίας είναι με το μέρος μας, δεν έχουμε ανάγκη να πλάθουμε ψέματα για τα αυτονόητα που μπορούν να αποδειχτούν.
  φιλικά Γιώργος

 5. Ανώνυμος

  Φίλε μου Γιώργο.
  Καταρχήν επειδή βλέπω παντού να παίζει αυτή η λέξη της παραπληροφόρησης, το βλέπω ...κάπως.

  Τι πάει να πεί παραπληροφόρηση; Γνώμη είναι και φυσικό είναι κάποιοι να μην συμφωνούν. Δεν είναι δα και δημοσιογράφος αυτός που τα έγραψε. Αν τα έλεγε στο καφενείο, θα ήταν παραπληροφόρηση; Αντί για το καφενείο, βγήκε εδώ να πιεί καφέκαι λέει τα δικά του...

  (Για το est λέω).

 6. Ανώνυμος

  φίλε Κώστα,
  Παραπληροφόρηση είναι η σκόπιμη ή και αθέλητη διάδοση αναληθών στοχείων/ γεγονότων.
  Βέβαια, όταν κάποιος λέει την άποψη του στο καφενείο, τον ακούει μόνο η παρέα του και εξαρχής γνωρίζουν ότι είναι η άποψή του. Όταν όμως το δημοσιεύει στο διαδίκτυο,μπορούν να το διαβάσουν άνθρωποι σε όλη την υφήλιο και μάλιστα δεν επισημαίνει "άποψη μου είναι ότι τα λατινικά είναι διάλεκτος της αρχαίας ελληνικής και κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει ρουμάνικο έθνος". Αν, λοιπόν, θέλουμε σοβαρά να οργανωθούμε και να αντικρούσουμε την προπαγάνδα των εθνικιστών Βαλκάνιων, τότε πρέπει να απαντάμε με τεκμήρια και εξακριβωμένα γεγονότα. Διαφορετικά, το μόνο που θα πετύχουμε είναι να μην μας παίρνει σοβαρά υποψή κανείς και να γελάνε εις βάρος μας.
  Ειλικρινά ποτέ δε θα ήθελα να μας κοροΐδεύουν οι Αλβανοί κ.α που μέχρι πριν ένα αιώνα δεν είχαν ούτε γραπτά κείμενα για τη γλώσσα τους και οι Ρουμάνοι που δεν ξέρουν από που κρατάει η σκούφια τους.
  φιλικά, Γιώργος

 7. Ανώνυμος

  Γιώργο σε αυτό που γράφεις δεν έχεις και άδικο. Απλά είπα να μην πέρνουμε και τόσο τοις μετριτοίς όλα τα υπόλοιπα.

  Καλημέραααααααα

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες