ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:30 Μαΐου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

E.Coli: Τι είναι αυτό το νέο θανατηφόρο σύνδρομο;

Το ΚΕΕΛΠΝΟ, σχετικά με την επιδημία γαστρεντερίτιδας και την εμφάνιση περιστατικών με κλινική εικόνα ουραιμικού αιμολυτικού συνδρόμου που εμφανίζεται ιδιαίτερα σε περιοχές της Βόρειας Γερμανίας, αναφέρει τα ακόλουθα:

Στις 22 Μαΐου 2011, η Γερμανία ανέφερε … επιδημία γαστρεντερίτιδας από εντεροαιμορραγικό στέλεχος E.Coli, με συμπτώματα: ήπια πυρετική κίνηση, εμέτους, αιματηρή διάρροια και ως επιπλοκή την εμφάνιση ουραιμικού αιμολυτικού συνδρόμου. Στις 27 Μαΐου, οι γερμανικές Αρχές ανέφεραν ότι έχουν καταγραφεί 276 κρούσματα με κλινική εικόνα ουραιμικού αιμολυτικού συνδρόμου. Στην επιδημία αυτή, το 87% των κρουσμάτων είναι ενήλικες, με σαφή επικράτηση των γυναικών (68%). Δύο ασθενείς με διάγνωση ουραιμικού αιμολυτικού συνδρόμου έχουν καταλήξει. Οι ...
περισσότερες περιπτώσεις έχουν σημειωθεί στη Β. Γερμανία (κυρίως Αμβούργο, Β. Κ. Σαξωνία, Schleswig-Holstein), ενώ μεμονωμένα κρούσματα έχουν καταγραφεί στη Δυτική και Ανατολική Γερμανία .

Η πηγή της επιδημίας δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί και η επιδημιολογική μελέτη είναι ακόμη σε εξέλιξη, σύμφωνα με την εκτίμηση κινδύνου που εξέδωσε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC). Οι επίσημες υγειονομικές Αρχές της Γερμανίας υποψιάζονται ότι μολυσμένα τρόφιμα ευθύνονται για την επιδημία. Οι τελευταίες έρευνες εστιάζουν στα ωμά λαχανικά. Τα πρώτα αποτελέσματα του ελέγχου των περιπτώσεων (σε 25 περιστατικά και 96 ελέγχους), που δόθηκαν από το Robert Koch Institut (RKI) και τις υγειονομικές αρχές του Αμβούργου, υποδηλώνουν σημαντική συσχέτιση ανάμεσα στη λοίμωξη και την κατανάλωση ωμής ντομάτας, φρέσκων αγγουριών και μαρουλιών.

Δείγματα από φρέσκα αγγούρια που εισάγονται από την Ισπανία στο Αμβούργο εξετάσθηκαν και βρέθηκαν θετικά στις τοξίνες Shiga (Shiga toxin E.Coli). Λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι η επιδημία βρίσκεται σε εξέλιξη, το RKI και το Federal Institut for Risk Assessment (BfR) προτείνουν στους κατοίκους στη Γερμανία ν’ αποφεύγουν την κατανάλωση ωμής ντομάτας, φρέσκων αγγουριών και φυλλώδους σαλάτας, κυρίως στο βόρειο τμήμα της χώρας, μέχρι να υπάρξει νεότερη ανακοίνωση. Συστήνονται τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και κυρίως καλό πλύσιμο των ωμών λαχανικών.

Άλλα κράτη-μέλη που ανέφεραν περιπτώσεις γαστρεντερίτιδας με ουραιμικό αιμολυτικό σύνδρομο είναι: η Σουηδία ανέφερε10 περιπτώσεις, το Ηνωμένο Βασίλειο 2 περιστατικά, η Δανία 3 περιστατικά, η Ολλανδία 1 περιστατικό. Να σημειωθεί ότι όλα τα κρούσματα δηλώνουν ότι είχαν κάνει πρόσφατο ταξίδι στη Γερμανία. Στη χώρα μας έχουν ενημερωθεί όλοι οι αρμόδιοι φορείς για τη διενέργεια ελέγχων, με σκοπό την προστασία των πολιτών.

 Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, έχει ενημερώσει τις επιχειρήσεις τροφίμων, σούπερ μάρκετ, αγορές κ.α. για τους σχετικούς προληπτικούς ελέγχους. Με εντολή του ΥΥΚΑ, το ΚΕΕΛΠΝΟ αποστέλλει οδηγίες στις αρμόδιες ΥΠΕ και τους ιατρικούς συλλόγους της χώρας και συστήνει επαγρύπνηση όλων των επαγγελματιών υγείας της χώρας, ώστε να διαγνώσουν έγκαιρα τις περιπτώσεις που συνδέονται με την επιδημία αυτή.

Συγκεκριμένα, οι ασθενείς με κλινική εικόνα γαστρεντερίτιδας, που συνοδεύεται από αιματηρή διάρροια, και που αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στη Β. Γερμανία, πρέπει να αντιμετωπίζονται με προσοχή και να δηλώνονται στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Στην χώρα μας δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας, εφόσον μέχρι τώρα δεν έχει καταγραφεί κανένα κρούσμα από το δίκτυο επιδημιολογικής επιτήρησης του ΚΕΕΛΠΝΟ.
 Το ΚΕΕΛΠΝΟ βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τα αρμόδια ευρωπαϊκά δίκτυα με σκοπό την παρακολούθηση της εξέλιξης της επιδημίας.

hellenicspace.
 Από το Greek alert
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 5/30/2011 07:01:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "E.Coli: Τι είναι αυτό το νέο θανατηφόρο σύνδρομο;"

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες