ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:27 Μαΐου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Κυανή Ακτή, Μονολίθι, Λούτσα. Mε τρεις γαλάζιες σημαίες βραβεύτηκε η Πρέβεζα, χάθηκε για το Δρέπανο.

Με τρεις από τις τέσσερεις γαλάζιες σημαίες στην 'Ήπειρο βραβεύθηκε ο νομός της Πρέβεζας για το 2011. Αν και οι βραβευμένες με γαλάζιες σημαίες παραλίες της χώρας ήταν φέτος μειωμένες ο αριθμός στον νομό μας παρέμεινε σταθερός.

Συγκεκριμένα και φέτος η γαλάζια σημαία θα κυματίζει στην Κυανή Ακτή και στο Μονολίθι παραλίες του δήμου Πρέβεζας και στην Λούτσα παραλία του δήμου Πάργας γεγονός αναμφίβολα που τιμά την περιοχή δεδομένου πως στην υπόλοιπη χώρα η γαλάζια σημαία θα υποσταλεί σε 34 συνολικά παραλίες, μεταξύ αυτών και Δρέπανο Θεσπρωτίας, είτε γιατί δεν...
 έχουν εξαιρετική ποιότητα νερών, είτε γιατί δεν κατέστη δυνατό να γίνουν σωστοί δειγματοληπτικοί έλεγχοι. Πανελλαδικά για το 2011 η γαλάζια σημαία θα... φιγουράρει σε 387 ακτές και 9 μαρίνες αντί για 421 ακτές και 9 μαρίνες, όπως ήταν η περσινή λίστα.

Παρ' όλη την απώλεια βραβεύσεων, η χώρα μας κατάφερε να αναδειχτεί και φέτος δευτεραθλήτρια στις βραβευμένες ακτές μεταξύ 41 χωρών από όλη την υφήλιο, πίσω μονάχα από την Ισπανία που κρατά σταθερά τα πρωτεία... H «Γαλάζια Σημαία» προσπαθεί να επιτύχει να τηρούνται στην ακτή 29 αυστηρά κριτήρια λειτουργίας της, όπως η καθαριότητα της θάλασσας και της ακτής, τα οποία είναι αυτονόητα για ένα τουριστικό προορισμό και όχι μόνο, η οργάνωση της ακτής και η ασφάλεια των λουομένων και των επισκεπτών, η οποία επιτυγχάνεται με την ύπαρξη ναυαγοσωστικών εφοδίων και ναυαγοσώστη όπου αυτό είναι εφικτό, πρώτες βοήθειες, τοποθέτηση σημαδούρων κατά μήκος της ακτής και μπροστά από τις σχολές των θαλάσσιων σπορ.

 Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών είναι η ύπαρξη τουαλετών, τηλεφωνικού θαλάμου, ντους, αποδυτηρίων και πινακίδων που να δείχνουν όλα όσα προαναφέρθηκαν. Ένα βασικότατο κριτήριο είναι η ύπαρξη του Πίνακα Ανακοινώσεων, όπου ο επισκέπτης πληροφορείται πληρέστατα για το χώρο στον οποίο βρίσκεται καθώς και για το Πρόγραμμα «Γαλάζιες Σημαίες» και τις απαιτήσεις του. Η « Γαλάζια Σημαία» δίνεται μόνο όταν τηρούνται αυστηρά όλα τα κριτήρια και αυτό σημαίνει ότι όταν δοθεί, η ποιότητα των υπηρεσιών είναι εξασφαλισμένη στις ακτές που θα κυματίζει. Η ύπαρξη της γαλάζιας Σημαίας στις ακτές της Πρέβεζας προσελκύει κόσμο και συνεπώς υπάρχει οικονομική ανάπτυξη.

Τα μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία, τα οποία διακινούν τους περισσότερους επισκέπτες των ακτών, ζητούν απόδειξη περιβαλλοντικής φροντίδας στους υποψήφιους προορισμούς των πελατών τους και η Γαλάζια Σημαία έχει πλέον καθιερωθεί ως το σημαντικότερο για αυτούς περιβαλλοντικό σύμβολο ποιότητας σε 40 χώρες του κόσμου. Είναι γνωστό πως η Γαλάζια Σημαία δίνεται σε οργανωμένες και όχι απαραίτητα σε όμορφες ακτές.

 Η Πρέβεζα όμως έχει το μεγάλο πλεονέκτημα, όλες της οι ακτές να είναι πανέμορφες και συνεπώς, αν είναι και σωστά οργανωμένες, αυτό σημαίνει ότι δε θα υπάρχει πρόβλημα να την επισκέπτονται συνεχώς τουρίστες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Να θυμίσουμε στόχος της δημοτικής αρχής Πρέβεζας είναι η διεκδίκηση γαλάζιας σημαίες και σε άλλες τρεις παραλίες σε Κανάλι, Καστροσυκιά και Βράχο, οι οποίες δεν υστερούν σε ομορφιά και ποιότητα νερών χρειάζονται όμως παρεμβάσεις στις υποδομές ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να αποκτήσουν και εκείνες γαλάζιες σημαίες.

 neoiagones.gr
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 5/27/2011 09:20:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Κυανή Ακτή, Μονολίθι, Λούτσα. Mε τρεις γαλάζιες σημαίες βραβεύτηκε η Πρέβεζα, χάθηκε για το Δρέπανο."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες