ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:17 Ιουνίου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Στα 150 δισ.η βοήθεια προς την Ελλάδα.

Η Γαλλία ήταν η χώρα που εισήγαγε στην παγκόσμια ορολογία τη «Γραμμή Μαζινό», όχι μονάχα ως γεωστρατιωτικό οχύρωμα, αλλά ως τελευταία εφεδρεία άμυνας, απέναντι σε έναν επίμονο… επισκέπτη. Στην περίπτωση της αντιμετώπισης της κρίσης χρέους της ευρωζώνης, που αναπόφευκτα εξαρτάται από την επίλυση του «ελληνικού προβλήματος», τη Γραμμή Μαζινό την υπεράσπιζε η Γερμανία.

Και σήμερα κατέπεσε. Μέσα στο Βερολίνο. Η συνάντηση της Άνγκελα Μέρκελ με τον Νικολά Σαρκοζί ήταν… ελληνιστί «good news». Ο Γάλλος Πρόεδρος, με τον αέρα του Ευρωπαίου ηγέτη που γεφύρωσε την απόσταση της Ενωμένης Ευρώπης από τις Ηνωμένες Πολιτείες, πέτυχε να κάμψει τις αντιστάσεις της Γερμανίδας Καγκελαρίου, αναφορικά με το σχέδιο νέας χρηματοδοτικής ...
ενίσχυσης της Ελλάδας. Το Βερολίνο έκανε ένα βήμα πίσω, και το βήμα αυτό φαίνεται να συνεπάγεται οικονομική βοήθεια που ενδεχομένως κυμανθεί στα 150 δισεκατομμύρια ευρώ από την τρόικα προς την Αθήνα, εξασφαλίζοντας τη βιωσιμότητα της χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας μέχρι και το 2014.

Με την προσδοκία να επανέλθει η Ελλάδα στις αγορές το 2015. Η συμφωνία που προωθείται, και εκτός απροόπτου πλέον θα επικυρωθεί από τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, στα τέλη Ιουνίου, προσομοιάζει στην Πρωτοβουλία της Βιέννης. Αφορά στην εθελοντική συμφωνία για τη χρονική μετακύλιση του ελληνικού χρέους, με τη συμμετοχή και ιδιωτών κατόχων ομολόγων. Η διαφορά που κατέπεσε σήμερα, είχε να κάνει με την επιμονή της Γερμανίας η συμμετοχή των ιδιωτών να είναι υποχρεωτική και όχι εθελοντική όπως επέμενε η Γαλλία.

Το τελικό όπλο στη φαρέτρα του Νικολά Σαρκοζί ωστόσο, ήταν η «περιρρέουσα ατμόσφαιρα» που διαμορφώθηκε από τους Οίκους Αξιολόγησης και τις διεθνείς αγορές, ότι μια υποχρεωτική συμμετοχή ιδιωτών στη συμφωνία επιμήκυνσης, θα μπορούσε να θεωρηθεί «πιστωτικό γεγονός», δηλαδή de facto χρεοκοπία της χώρας μας. Η συμφωνία για τη νέα βοήθεια 150 δισεκατομμυρίων ευρώ, προβλέπει ότι το νέο δάνειο θα αγγίξει περίπου τα 70 δισεκατομμύρια ευρώ, 30 δισεκατομμύρια ευρώ θα προέλθουν από συμμετοχή ιδιωτών, και τα υπόλοιπα 50 δισεκατομμύρια ευρώ από τις ιδιωτικοποιήσεις.
ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
statesmen.gr
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 6/17/2011 05:26:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Στα 150 δισ.η βοήθεια προς την Ελλάδα."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες