ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:22 Ιουνίου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

"Ριζικός ανασχηματισμός" στο ΕΣΥ φέρνει... "λουκέτα" σε 300 κλινικές και υπερ-διοικητές στα νοσοκομεία.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε χθες το μεσημέρι στη διάρκεια σύσκεψης με τους διοικητές των Νοσοκομείων ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, επιβεβαιώνοντας σχετικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του «Π.Λ.» της Δευτέρας, έρχεται ριζικός «ανασχηματισμός» και στο ΕΣΥ, αφού πλέον θα μιλάμε για υπερ-διοικητές, οι οποίοι θα έχουν υπ’ ευθύνη τους όλα τα νοσοκομεία της περιοχής τους.

Έτσι λοιπόν θα διοικούνται στο εξής από ένα ενιαίο όργανο του οποίου «ηγέτης» θα ...
είναι ο Διοικητής του μεγαλύτερου σε κλίνες Ιδρύματος.

 «ΗΓΕΤΗΣ» ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ
Στην περίπτωση λοιπόν της Ηπείρου το Ίδρυμα αυτό είναι το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, στη Διοίκηση του οποίου θα υπάγονται και όλα τα άλλα της περιοχής μας. Στο νομοσχέδιο όμως πρωτίστως αλλαγές θα υπάρξουν και στις κλινικές, αφού προβλέπεται «λουκέτο» μέχρι το τέλος του έτους σε 300 σε ολόκληρη την Ελλάδα, οι οποίες τώρα, σύμφωνα με το Υπουργείο, υπολειτουργούν. Βέβαια ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό ποιες θα είναι αυτές και αν ανάμεσά τους συμπεριλαμβάνονται και κάποιες από τα Ηπειρωτικά Νοσηλευτικά Ιδρύματα.

ΥΠΕΡ-ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ…
Ο Διοικητής που θα έχει στην δικαιοδοσία του όλα τα νοσοκομεία της περιοχής ευθύνης του, μπορεί η έδρα να είναι στο μεγαλύτερο, ωστόσο θα μπορεί να έχει σφαιρική εικόνα λειτουργίας των υπολοίπων νοσοκομείων, μέσω των αναπληρωτών Διοικητών. Όπως αναφέρει η Παναγιώτα Καρλατήρα στο protothema.gr, στο συμβούλιο διοίκησης θα συμμετέχουν επίσης εκπρόσωπος των γιατρών των διασυνδεόμενων νοσοκομείων καθώς και εκπρόσωπος των λοιπών εργαζομένων (αμφότεροι θα εκλέγονται).

ΤΟΠΙΚΑ ΟΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ
 Το ενιαίο συμβούλιο έχει πλέον την ευθύνη για τη διενέργεια κοινών διαγωνισμών στο πλέγμα νοσοκομείων που διοικεί. Υποχρεούται να διενεργεί κοινούς διαγωνισμούς για προμήθειες, φάρμακα, υγειονομικό υλικό και λοιπές υπηρεσίες όπως π.χ. καθαριότητα, φύλαξη κ.α. Επίσης, θα διαχειρίζεται ενιαία τις διοικητικές, οικονομικές και τεχνικές υπηρεσίες καθώς και τις υπηρεσίες πληροφορικής των νοσοκομείων του νομού ή της Περιφέρειας. Σύμφωνα με το πλάνο αυτό υπολογίζεται ότι θα επέλθει αξιοσημείωτη συρρίκνωση δαπανών, αλλά και προσώπων ταυτόχρονα. Σήμερα βρίσκονται τοποθετημένοι στα 136 νοσοκομεία του ΕΣΥ ισάριθμοι διοικητές και 45 αναπληρωτές διοικητές. Με την εφαρμογή του νέου διοικητικού μοντέλου, οι διοικήσεις θα μειώθουν στις 83.

 ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ
 Μέχρι τώρα περίπου δέκα διοικητές έχουν απομακρυνθεί από νοσοκομεία, ενώ υπολογίζεται ότι την πόρτα της εξόδου θα δουν τον Αύγουστο τουλάχιστον οι διπλάσιοι. Ως γνωστόν το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων παραμένει ακόμη ακέφαλο, αφού προ διμήνου ο Υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος απέλυσε… τηλεφωνικά τον Διοικητή του Σωτήρη Κωσταρά. Αν και φήμες προ ημερών έφερναν ως νέο Διοικητή τον κ. Βασίλη Δημόπουλο, ο διορισμός του μέχρι σήμερα επίσημα τουλάχιστον δεν έχει ανακοινωθεί. Οι διοικητές που έχουν πιάσει τους στόχους για το νοικοκύρεμα του χώρου της νοσοκομειακής περίθαλψης θα διαγωνιστούν για τις θέσεις των υπερ-διοικητών και των αναπληρωτών διοικητών στα μικρά νοσοκομεία. Πάντως χθες ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι για το 2011 τα έξοδα κινούνται εντός του προϋπολογισμού. Παρ’ όλα αυτά θα γίνουν περαιτέρω περικοπές ύψους 350 εκατ. ευρώ.

 ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ…
Παράλληλα, ο νόμος «λύνει» τα χέρια του υπερ-διοικητή σε ό,τι αφορά το θέμα των μετακινήσεων προσωπικού από το ένα νοσοκομείο στο άλλο. «Η διαδικασία μετακίνησης προσωπικού μεταξύ των διασυνδεόμενων νοσοκομείων αποτελεί αρμοδιότητα του κοινού Διοικητή» ορίζεται στην παράγραφο 11 του άρθρου 66 του νόμου. Στην πρόταση αυτή περικλείεται ουσιαστικά όλη η διαδικασία που θα ακολουθήσει με το κλείσιμο των κλινικών. Δεδομένου ότι βάσει και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος μέχρι το τέλος του έτους πρέπει να μειωθούν οι κλινικές του ΕΣΥ κατά 10%, το Υπουργείο Υγείας μελετά πλέον αναλυτικά τα στοιχεία για τις 1.900 κλινικές του ΕΣΥ που έχει στη διάθεσή του μέσω του ESY.net προκειμένου να προχωρήσει στο αναγκαίο «κούρεμα». Σύμφωνα με στελέχη του Υπουργείου Υγείας, οι μετακινήσεις των εργαζομένων των κλινικών που καταργούνται θα έχουν «όρια» τα σύνορα του νομού. Θα επιτρέπεται π.χ. η μετακίνηση ιατρού, νοσηλευτή, λοιπού προσωπικού κλινικής που καταργείται μόνο εντός των διασυνδεόμενων νοσοκομείων του νομού. Εκτιμάται ότι η διαδικασία των μετακινήσεων θα αφορά περίπου το 1,5% του συνόλου των εργαζομένων στο ΕΣΥ, κυρίως γιατρούς.

 «ΛΟΥΚΕΤΟ» ΣΕ 300 ΚΛΙΝΙΚΕΣ
Στα 131 νοσοκομεία της χώρας, δυναμικότητας περίπου 35.000 κλινών, υπάρχουν σήμερα 1.900 κλινικές, πολλές εκ των οποίων υπολειτουργούν. Ο Ανδρέας Λοβέρδος είπε χθες ότι μέχρι το τέλος του έτους οι κλινικές θα έχουν συρρικνωθεί κατά 300 και θα φτάσουν τις 1.600. Η κατάργηση των κλινικών θα γίνει κυρίως με κριτήριο την πληρότητά τους. Σε ό,τι αφορά τους ισάριθμους (200) γιατρούς, συντονιστές διευθυντές, αυτοί θα μπορούν να διεκδικήσουν τη θέση τους στην εναπομείνασα κλινική μέσω σχετικής αξιολόγησης και κρίσης. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Υπουργείο Υγείας μέσω του ESY.net, ο κύριος όγκος των άδειων κλινικών καταγράφεται στην Αττική από όπου σχεδιάζεται να ξεκινήσει και το… haircut των κλινικών.

ΟΛΟΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΕΣΥ
Έσοδα ύψους 85 εκατ. ευρώ θα υπάρξουν από τη λειτουργία των ολοήμερων νοσοκομείων, όπως τόνισε χθες ο Α. Λοβέρδος. Αναφορικά με το ΕΣΥ είπε ότι τους πρώτους μήνες του 2011 σημειώθηκε αύξηση της κίνησής του κατά 10%.

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ
Στο μεταξύ, έσοδα ύψους 140 εκατ. ευρώ μέσα το διάστημα 2011- 15, προσδοκά το υπουργείο Υγείας από συνεργασία μεταξύ δημόσιων νοσοκομείων και ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών. Αυτό θα επιτευχθεί, όπως αναφέρεται σε κωδικό του υπό ψήφιση σχεδίου νόμου, με ειδική συμφωνία για παροχή υπηρεσιών σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, με χρέωση των αλλοδαπών για υγειονομικές υπηρεσίες και με περιορισμό των παροχών που προσφέρονται σε ανασφάλιστους συμπατριώτες μας! Η συγκεκριμένη ρύθμιση περιλαμβάνεται στο μεσοπρόθεσμο, ενώ επισημαίνεται ότι το θέμα της συμφωνίας ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών και νοσοκομείων δεν είναι νέα ιδέα, ωστόσο δεν έχει γίνει ακόμη τίποτε στην πράξη.

 proinoslogos.gr
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 6/22/2011 11:40:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for ""Ριζικός ανασχηματισμός" στο ΕΣΥ φέρνει... "λουκέτα" σε 300 κλινικές και υπερ-διοικητές στα νοσοκομεία."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες