ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:2 Ιουνίου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Κλείδωσαν τα νέα σκληρά μέτρα..... 6.000 ευρώ το αφορολόγητο για ελεύθερους επαγγελματίες!

Ψαλίδι έως 8% στους μισθούς του Δημοσίου, 2% στον ιδιωτικό τομέα και έως 4% στις συντάξεις, 6.000 αφορολόγητο για ελεύθερους επαγγελματίες. Στην μείωση των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων από την 1η Ιουλίου σε ποσοστό ως και 8%, των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα κατά 2% και στη μείωση των υψηλών συντάξεων από 2 ως 4%, οδηγούν τα μέτρα έκτακτης ανάγκης στα οποία συμφώνησε η κυβέρνηση με την τρόικα προκειμένου να εξασφαλίσει την έγκριση της 5ης δόσης της βοήθειας πρός τη χώρα μας.

Παράλληλα, κόβεται το αφορολόγητο όριο στο μισό, από 12.000 ευρώ σήμερα στις 6.000 ευρώ - για τους ελεύθερους επαγγελματίες και περιορίζεται στις 10.000 ευρώ για τους μισθωτούς. Ταυτόχρονα για λόγους "κοινωνικής δικαιοσύνης" αποφασίστηκε να επιβληθεί νέα έκτακτη εισφορά στους ιδιοκτήτες μεγάλης ακίνητης περιουσίας, κατεβάζοντας το όριο επιβολής ΦΑΠ από τις...
 400.000 ευρώ στις 300.000 ή 350.000 ευρώ καθώς και έκτακτη εισφορά στους κατόχους σκαφών αναψυχής, πολυτελών ΙΧ άνω των 2000 κυβικών, ακόμη και επί των ιδιοκτησιών που έχουν πισίνες.

Μέσα σε βαριά ατμόσφαιρα, το οικονομικό επιτελείο, έβαλε την υπογραφή του κάτω από σκληρά μέτρα, από τα οποία περιμένει να αποδώσουν 6,5 δισ. ευρώ ως το τέλος του χρόνου γνωρίζοντας ότι θα προκαλέσουν νέο γύρο αντιδράσεων των συνδικάτων. Ομως, όπως περιγράφουν την κατάσταση στελέχη του υπουργείου που μετείχαν στις διαπραγαμτεύσεις με την τρόικα "δεν μας άφησαν κανένα περιθώριο".

Πλέον τα στελέχη του υπουργείου διαβάζουν μαζί με τους εκπροσώπους της τρόικας τα κείμενα για την αξιολόγηση της οικονομίας, την τελική διατύπωση για τα νέα μέτρα και προετοιμάζουν το νομοσχέδιο που θα έρθει πρός έγκριση στο Υπουργικό Συμβούλιο, προτού αυτό κατατεθεί πρός ψήφιση στη Βουλή.

Το μέτρο που "καίει" είναι η μείωση των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων καθώς για πρώτη φορά επιβάλεται σε όλους ασφαλιστική εισφορά 3% υπέρ των ανέργων. Η εισφορά που καταβάλουν σήμερα οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα είναι 1% και πλέον αυξάνεται στο 3%.

 Ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί αν θα επιβαρυνθούν και οι εργοδότες, αλλά η τρόικα ζήτησε οι επιχειρήσεις να απαλλαγούν από πρόσθετες επιβαρύνσεις. Επίσης για τους δημοσίους υπαλλήλους κόβεται στο μισό το κίνητρο απόδοσης που κυμαίνεται από 57-100 ευρώ το μήνα και πλέον περιορίζεται στα 28 ως 50 ευρώ το μήνα.

Για υπαλλήλους που αμοίβονται με 1000 ευρώ το μήνα η απώλεια ανέρχεται μέχρι 5% αφού για τους πτυχιούς το κίνητρο απόδοσης είναι 100 ευρώ το μήνα. Μικρότερες είναι οι απώλειες για τους υπαλλήλους πτυχιούς ΤΕΙ ή υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

Μειώνεται στο 50% το κίνητρο απόδοσης ΥΕ
Από 57 € + 10 € στο 5ο Κλιμάκιο (25ετία) μειώνεται στα 28 + 5 ευρώ το μήνα ΔΕ Από 64 € + 10 € στο 5ο Κλιμάκιο μειώνεται στα 35 +5 ευρώ το μήνα ΤΕ Από 80 € (χωρίς πτυχίο ΤΕΙ) μειώνεται στα 40 ευρώ ΤΕ Από 90 € (Με πτυχίο ΤΕΙ) μειώνεται στα 45 ευρώ ΠΕ Από 100 ευρώ μειώνεται στα 50 ευρώ Το ίδιο πακέτο προβλέπει να αυξηθεί κατά 40% ο ΛΑΦΚΑ για όλες τις συντάξεις πάνω από 1700 ευρώ.

 Ετσι η κλίμακα του ΛΑΦΚΑ, του "φόρου αλληλεγγύης" θα αυξηθεί στο 6% (από 4% σήμερα) για τις συντάξεις από 1700 - 2000 ευρώ το μήνα και στο 14% (από 10% σήμερα) για τις συντάξεις που υπερβαίνουν τις 3500 ευρώ το μήνα. Περικοπές θα υπάρξουν και στις υψηλές - πρόωρες συντάξεις της ΔΕΗ και όλων των ΔΕΚΟ ενώ οι μειώσεις στις επικουρικές συμβάσεις προβλέπονται ότι θα επιβληθούν το Σεπτέμβριο.

Οι κληρικοί "Θύελλα αντιδράσεων" έχει προκαλέσει στην εκκλησία η πρόταση να περικοπούν οι μισθοί των κληρικών κατά 50% και η διαφορά να καταβάλεται από πόρους των Μητροπόλεων ενώ ακόμη άγνωστη είναι η τύχη της καταβολής αναδρομικών ύψους 280 εκατ. ευρώ που οφείλει το δημόσιο στους δικαστικούς. tovima.gr
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 6/02/2011 02:26:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Κλείδωσαν τα νέα σκληρά μέτρα..... 6.000 ευρώ το αφορολόγητο για ελεύθερους επαγγελματίες!"

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες