ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:3 Ιουνίου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Συμφόρηση σε 7 γειτνιάζουσες σχολικές μονάδες. Αντιπαιδαγωγική συστέγαση 1400 μαθητών στο Γέρακα Αττικής.

Του Χαράλαμπου Γαλιάνδρα.
 Αρτινού Άκρως αντιπαιδαγωγική και απαράδεκτη κατάσταση επικρατεί στο χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης στην περιοχή του Γέρακα Αττικής, όπου συστεγάζονται ή γειτνιάζουν επτά σχολεία, στα οποία φιλοξενούνται 1064 μαθητές.

Κατάσταση η οποία χρονίζει διογκώνοντας το πρόβλημα και για την οποία παρά τις επανειλημμένες επισημάνσεις, τοποθετήσεις, διαμαρτυρίες και παραστάσεις γονέων, μαθητών, εκπαιδευτικών και φορέων της περιοχής ουδεμία επίσημη θέση επί του θέματος έχει καταγραφεί ή παρθεί έως σήμερα από τους αρμόδιους φορείς, παρά μόνο αυτή της πλήρους αδιαφορίας. Το πρόβλημα πηγάζει από...
 τη μη περάτωση του 5ου Δημοτικού Σχολείου και του Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα, οι κτιριακές εγκαταστάσεις των οποίων παραμένουν ανολοκλήρωτες από το 2007. Για το λόγο αυτό το 5ο Δημοτικό Σχολείο συστεγάζεται με το 2ο Δημοτικό, το οποίο εξαιτίας των πεπαλαιωμένων εγκαταστάσεών του και των αυξημένων αναγκών, αφού υποχρεωτικά συστεγάζονται 514 μαθητές, δεν ανταποκρίνεται ούτε στους στοιχειώδεις κανόνες λειτουργίας και ασφάλειας, ούτε βεβαίως στους επιβαλλόμενους παιδαγωγικούς όρους.

 Το πρόβλημα μεγεθύνεται εκ του γεγονότος πως το 2ο και το 5ο Δημοτικό Σχολείο που γειτνιάζουν με τα 1ο και 4ο Δημοτικά, καθώς επίσης με το 3ο Γυμνάσιο και το 2ο Γενικό Λύκειο. Τα δύο τελευταία συστεγάζονται από δεκαετίας περίπου, με το απαράδεκτο φαινόμενο να προαυλίζονται στον ίδιο χώρο μαθητές από 11 έως 18 χρονών, με ό, τι αυτό συνεπάγεται για την πνευματική, ψυχική και σωματική υγεία και ασφαλώς τη διαπαιδαγώγηση των μικρότερων σε ηλικία. Και για παράδειγμα επισημαίνω πως όταν οι μαθητές του Λυκείου πραγματοποιούν κινητοποιήσεις και καταλήψεις, οι μαθητές του Γυμνασίου δεν χάνουν μόνο αδικαιολόγητα διδακτικές ώρες, αλλά και… νουθετούνται από τους μεγαλύτερους σε στρεβλούς, ενίοτε, τρόπους αντιμετώπισης και επίλυσης των προβλημάτων τους.

Αυτό που λέμε δηλαδή: των πρώτων τα πατήματα, γεφύρι των δευτέρων! Τα σοβαρά κτιριακά και εκπαιδευτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές του Γέρακα, στοιβαζόμενοι σε ακατάλληλες ή προκατασκευασμένες αίθουσες και προαυλιζόμενοι σε κοινούς χώρους επισημαίνουν για άλλη μια φορά οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων των 7 σχολείων της περιοχής με σχετική τους επιστολή-διαμαρτυρία προς τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων, προς τον οποίο έκαναν και σχετική παράσταση, αιτούμενοι την άμεση αποπεράτωση των δύο σχολείων και δέσμευση για το χρόνο λειτουργίας τους, ώστε να γνωρίζουν πότε και αν θα πραγματοποιηθεί η πολυπόθητη αποσυμφόρηση των υπαρχόντων σχολείων.

Την ίδια επιστολή κοινοποίησαν και σε όλους τους αρμόδιους φορείς εκπαίδευσης προς ενημέρωση, αλλά και με την προσδοκία ουσιαστικής παρέμβασης προς επίλυσης του προβλήματος. Όσο για τη θρυλούμενη εγκατάσταση και νέων προκατασκευασμένων αιθουσών σους προαύλιους χώρους προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της προσεχούς σχολικής χρονιάς, οι διοικήσεις των 7 συλλόγων δηλώνουν αντίθετες, υποστηρίζοντας πως η τοποθέτησή τους θα επιβαρύνει έτι περισσότερο την παρούσα κατάσταση.

Γι΄ αυτό και ζητούν την άμεση αποπεράτωση των δύο σχολείων ώστε να λειτουργήσουν από τη νέα σχολική περίοδο. Θα εισακουστούν άραγε αυτή τη φορά;
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 6/03/2011 08:38:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

1 σχόλια for "Συμφόρηση σε 7 γειτνιάζουσες σχολικές μονάδες. Αντιπαιδαγωγική συστέγαση 1400 μαθητών στο Γέρακα Αττικής."

  1. Η υποχρεωτική παιδεία είναι δημιούργημα της Δύσης.

    Η Αρχαία Ελλάδα και το Βυζάντιο δεν είχαν υποχρεωτική παιδεία.

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες