ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:1 Ιουνίου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Η ομιλία της Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δ. Μακεδονίας στη σύσκεψη για την Πυροπροστασία.

Κύριε Υπουργέ, Κύριε Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, Κύριε Αρχηγέ του Πυροσβεστικού Σώματος, Κύριε Περιφερειάρχη Ηπείρου, Κύριοι Αντιπεριφερειάρχες Ηπείρου & Δυτ. Μακεδονίας, Κυρίες και Κύριοι Δήμαρχοι Ηπείρου &  Δυτ. Μακεδονίας, Κύριοι Διοικητές του 1ου Σώματος Στρατού & της 8ης Μεραρχίας Ηπείρου, Κύριοι Περιφερειακοί Δ/κτές Πυροσβεστικών & Δ/ντές Αστυνομικών Υπηρεσιών Ηπείρου &  Δυτ. Μακεδονίας, Κύριε εκπρόσωπε του Λιμενικού Σώματος, Κυρίες και Κύριοι,

Σας καλωσορίζω στα Ιωάννινα,  την έδρα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας,  στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιείται σήμερα, με πρωτοβουλία του Υπουργού Προστασίας του...
 Πολίτη, στο πλαίσιο της φετινής αντιπυρικής περιόδου, με στόχο:
• τον καλύτερο δυνατό συντονισμό δράσης και • την αρτιότερη συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκομένων φορέων. Σκοπός μας να κάνουμε πράξη τον κοινό μας στόχο, που δεν είναι άλλος από το:  να διαφυλάξουμε τον περιβαλλοντικό πλούτο της περιοχής και  να προσπαθήσουμε να μην καεί φέτος ούτε ένα στρέμμα δασικής έκτασης.
Επιτρέψτε μου στο σημείο αυτό να ευχαριστήσω δημόσια τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη:  έναν πραγματικό φίλο της περιοχής για τη σημερινή του επίσκεψη, η οποία καταδεικνύει έμπρακτα το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της Κυβέρνησης για τη διαμόρφωση μιας συνδυασμένης πολιτικής για την προστασία του περιβάλλοντος. Ένα στόχο που και κατά το παρελθόν ο κ. Χρήστος Παπουτσής, υπηρέτησε με συνέπεια για τον τόπο και τη χώρα, ως Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οφείλω επίσης να ευχαριστήσω και όλους εσάς, που συμμετέχετε στη Σύσκεψη και να σας τονίσω, ότι η παρουσία μας σήμερα εδώ, αποδεικνύει, ότι είμαστε αποφασισμένοι:

 • να ενώσουμε δημιουργικά τις δυνάμεις μας και

• να προχωρήσουμε γρήγορα, αποφασιστικά και αποτελεσματικά. Αυτή την ώρα, η αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης σε σχέση με τον σχεδιασμό πρόληψης για καλύτερα δυνατά αντιπυρικά αποτελέσματα, επιβάλλει:  να ενεργοποιήσουμε αποτελεσματικά τα επιχειρησιακά σχέδια που έχουμε έγκαιρα συντάξει, όταν και όπου απαιτηθεί.
• Η πρόληψη,
• η ενεργοποίηση και
• η αποτελεσματικότητα, συνθέτουν το τρίπτυχο μέσα στο οποίο θα πρέπει να κινηθούμε, υπό συνθήκες που όπως πολύ καλά γνωρίζουμε, καθορίζονται –ελέω κρίσης- από τα περιορισμένα οικονομικά δεδομένα. Πρέπει λοιπόν:  να μετρήσουμε τι δυνατότητες και τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας,  να αντιμετωπίσουμε έγκαιρα τις αδυναμίες μας και  να δούμε τι καταφέραμε πέρυσι και τι παραπάνω μπορούμε να πετύχουμε τη φετινή χρονιά. Η συνεργασία και ο συντονισμός των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και φορέων στην περιοχή,  βρίσκεται σήμερα σε υψηλό επιχειρησιακό επίπεδο, γεγονός που εγγυάται την επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα ολόκληρου του μηχανισμού προστασίας του δασικού μας πλούτου.

 Τη χρονιά που πέρασε, αντιμετωπίστηκαν με αποτελεσματικό τρόπο, λιγότερες πυρκαγιές σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια στην περιοχή της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας, ενώ: • αισθητή ήταν και η μείωση που είχαμε στις εισαγόμενες από τη γειτονική Αλβανία πυρκαγιές, σε σχέση με το παρελθόν. Σε αυτό συντέλεσε με καταλυτικό τρόπο και η καλή συνεργασία που εγκαινιάσαμε ως πρώην Περιφέρεια Ηπείρου, με τους Περιφερειάρχες:  Αργυρόκαστρου και  Αυλώνας, αφού στο πλαίσιο ευρείας διασυνοριακής Σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε πέρυσι τον Μάιο στα Γιάννενα:  θέσαμε τα θεμέλια της από κοινού συνεργασίας για να αποτρέψουμε την είσοδο πυρκαγιών από τη γείτονα χώρα. Ταυτόχρονα, η Περιφερειακή Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου, ανέλαβε την στοιχειώδη υλικοτεχνική στήριξη των υποτυπωδών αλβανικών πυροσβεστικών υποδομών, ενώ συνέχισε και φέτος την εκπαίδευση 12 Αλβανών πυροσβεστών.

Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά και σε αυτό τον τομέα, αφού πέρυσι καταφέραμε και είχαμε μόλις πέντε (5) εισαγόμενες πυρκαγιές, σε αντίθεση με τις δεκάδες εισαγόμενες πυρκαγιές του παρελθόντος. Θα ήταν παράλειψη να μη αναφέρω, ότι εξίσου σημαντικό έργο έχει πραγματοποιηθεί και από την Περιφερειακή Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Μακεδονίας, στην περιοχή ευθύνης της. Κύριε Υπουργέ, Η Ήπειρος και η Δυτική Μακεδονία αναγνωρίζουν τις προσπάθειες που καθημερινά καταβάλετε εσείς προσωπικά αλλά και συνολικά η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη:  για την ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας ανάμεσα στις πυροσβεστικές Υπηρεσίες της χώρας μας με αυτές της Αλβανίας αλλά ολόκληρης της Βαλκανικής. Προτεραιότητα για την περιοχή αποτελεί η υπογραφή μιας διακρατικής συμφωνίας με την Αλβανία, ώστε:

 • τα εναέρια μέσα που διαθέτουμε να μπορούν να προμηθεύονται νερό από δεξαμενές που βρίσκονται κοντά στην μεθόριο, εντός του Αλβανικού εδάφους:  ώστε να περιορίσουν το χρόνο ανεφοδιασμού και να βελτιώσουν σημαντικά την αποτελεσματικότητά τους.

Αντίστοιχη υπογραφή διακρατικής συμφωνίας θα πρέπει να υπάρξει και με τη FYROM, στην κατεύθυνση:  διευκόλυνσης των ελληνικών δυνάμεων στην κατ των πυρκαγιών, προτού αυτές εισέλθουν στη χώρα μας από την περιοχή της Φλώρινας. Ειδικά φέτος που οι Καλλικράτειοι δήμοι θα κληθούν να εποπτεύσουν μεγαλύτερες εκτάσεις, ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται: στη χρήση των πόρων που διατίθενται για την πρόληψη, καθώς είναι σαφές ότι τα χρήματα που δίδονται για αντιπυρική προστασία από την πολιτεία:  θα πρέπει να διατίθενται αποκλειστικά γι’ αυτό το σκοπό, ώστε:
 • να μην δημιουργηθούν προβλήματα και δυσλειτουργίες στον τομέα της πρόληψης και της καταστολής των πυρκαγιών. Τέλος, αποδίδοντας σήμερα ιδιαίτερη σημασία:  στο ρόλο του εθελοντισμού, καθώς και  στην αξιοποίηση της δράσης τους, θα πρέπει με κάθε τρόπο να προωθήσουμε τη συνεργασία τους με τις αρχές και τους υπηρεσιακούς παράγοντες, ώστε να μπορούν να εργάζονται:  μεθοδικά και  αποτελεσματικά για την επίτευξη ακόμη καλύτερων αποτελεσμάτων.

 Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, μέσω του γραφείου Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται ήδη:
• σε κατάσταση επιφυλακής επί 24ώρου βάσεως και
 • σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με όλους τους φορείς για τον συντονισμό και την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση των πυρκαγιών,  όπως άλλωστε κάναμε και με τις χειμερινές καταστροφές, που προκλήθηκαν στην περιοχή, με τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Είμαστε εδώ:  να αντιμετωπίζουμε προβλήματα και  να τα λύνουμε, αφού οφείλουμε να προστατεύσουμε τον: • απαράμιλλης αξίας φυσικό πλούτο της περιοχής,
• τις ζωές αλλά
 • και τις περιουσίες των πολιτών.

 Και αυτό θα κάνουμε και φέτος. Σας ευχαριστώ.
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 6/01/2011 07:46:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

2 σχόλια for "Η ομιλία της Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δ. Μακεδονίας στη σύσκεψη για την Πυροπροστασία."

  1. Η προστασία των δασών γίνεται μόνο αν κατοικούνται.

    Το κράτος πρέπει να δώσει γη σε όποιον άνθρωπο από την πόλη θέλει να πάει στην ύπαιθρο, και να ενθαρρύνει τη μονοκατοικία και την αγροικία.

    Έτσι θα αντιμετωπίσουμε και την κρίση, διότι από τα διαμερίσματα δεν παράγουμε τίποτα, και η κρίση οφείλεται στο ότι καταναλώναμε χωρίς να παράγουμε.

  2. Ανώνυμος

    Κυρια Μπαστα δεν βλεπω να λετε τιποτε για ελικοπτερα και τετοια....
    Θα την ακψουμε την Ηπειρο φετος;

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες