ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:4 Ιουνίου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Απόψεις: "Πως οι Αλβανοί θα βουλιάξουν τον Ο.Γ.Α."

Όπως όλοι γνωρίζουμε ο Ο.Γ.Α. δημιουργήθηκε για να εξυπηρετήσει και να συνταξιοδοτήσει τους Έλληνες αγρότες που στήριξαν την ελληνική οικονομία τόσα χρόνια.... Τους Έλληνες αγρότες που καλλιέργησαν τη γη ποτίζοντάς την με τον ιδρώτα τους ή που, σαν κτηνοτρόφοι, σκαρφάλωναν στα βουνά και στα υψίπεδα με τα ζώα τους.

Να εξυπηρετήσει αυτό τον κόσμο που δουλεύοντας σκληρά στην ύπαιθρο βοήθησε και χτίστηκαν τα νοσοκομεία και που από τον ιδρώτα του λειτούργησαν τα αγροτικά ιατρεία κλπ. Γι αυτό το λόγο οι εισφορές στον Ο.Γ.Α. είναι πολύ μικρότερες από άλλα ταμεία ενώ η σύνταξη στο τέλος είναι εφάμιλλη του Ι.Κ.Α. Δικαίωμα ασφάλισης στον Ο.Γ.Α. έχουν και οι αλιεργάτες, αν εργάζονται σε αλιευτικά που εδράζουν στην απομακρυσμένη και...
δυσπρόσιτη νησιωτική Ελλάδα (όχι Πειραιά ή άλλες πόλεις).

Αυτό, όμως, που συμβαίνει στην ελληνική επαρχία με τον Ο.Γ.Α. και τους Αλβανούς είναι απαράδεκτο. Με συγκεκριμένους τρόπους τα καταφέρνουν και ασφαλίζονται στον Ο.Γ.Α. χωρίς να είναι αγρότες!!!!! Υπάρχουν βέβαια Αλβανοί που όντως απασχολούνται σε κτηνοτροφικές ή γεωργικές εργασίες και οι οποίοι νομίμως ασφαλίζονται στον Ο.Γ.Α., παράλληλα όμως υπάρχει και πολύ μεγάλος αριθμός Αλβανών που η θέση τους δεν είναι στον Ο.Γ.Α. αλλά στο Ι.Κ.Α.

Ακούγεται απίστευτο αλλά είναι αληθινό.
 Φυσικά δεν το επιτυγχάνουν αυτό από μόνοι τους αλλά με τη βοήθεια κάποιων συμπατριωτών μας που για να εξοικονομήσουν κάποια χρήματα, δεν διστάζουν να βάλουν την υπογραφή τους σε δημόσια έγγραφα υποθηκεύοντας έτσι το μέλλον των παιδιών τους. Παράδειγμα: Ας υποθέσουμε ότι κάποιος εστιάτορας ή ξενοδόχος ή κάποιου άλλου είδους επαγγελματίας απασχολεί Αλβανούς. Αν είναι εντελώς παράνομοι τότε δεν τους ασφαλίζει πουθενά.

Αν είναι νομιμοποιημένοι τότε χρειάζονται οπωσδήποτε ασφάλιση, ένσημα για να ανανεώνουν τις άδειες διαμονής τους. Μια εύκολη και εξαιρετικά οικονομική λύση είναι ο Ο.Γ.Α. Βρίσκεται κάποιος συγγενής που μπορεί να έχει καλλιέργειες ή να είναι κτηνοτρόφος, γίνεται συνεννόηση να ασφαλιστεί ο Αλβανός στον Ο.Γ.Α. σαν εργάτης γης ή βοηθός κτηνοτρόφου, αναλαμβάνουν τις εισφορές που είπαμε ότι είναι πολύ μικρότερες από του Ι.Κ.Α., οι ενδιαφερόμενοι κι έτσι ο Αλβανός αποκτάει ασφάλιση στον Ο.Γ.Α. για να μην τον ασφαλίσει στο Ι.Κ.Α. ! Τόσο απλό!

Μετά ο Αλβανός γράφει όλη του την οικογένεια στον Ο.Γ.Α. με το δικαίωμα που του παρέχει ο νόμος, η Αλβανίδα γεννάει με το ταμείο του Ο.Γ.Α., λαμβάνει επίδομα τοκετού, εμβόλια τα παιδιά και οποιοδήποτε ιατρικό πρόβλημα τους εντός ή εκτός νοσοκομείου σε όλη την Ελλάδα, ουσιαστικά τα επιβαρύνεται το ίδιο το ελληνικό κράτος.

Υπάρχει πάρα πολύς μεγάλος αριθμός Αλβανών σε όλη την ελληνική επικράτεια που είναι γραμμένοι στον Ο.Γ.Α., ενώ έπρεπε να ασφαλιστούν στο Ι.Κ.Α. Με αυτό τον τρόπο το Ι.Κ.Α. έχει διαφυγόντα κέρδη, ο Ο.Γ.Α. που έχει κοινωνικό ρόλο ως προς το θέμα της ασφάλισης και της συνταξιοδότησης, κοντεύει να βουλιάξει γιατί πληρώνει επιδόματα, νοσήλεια και συντάξεις σε αλλοδαπούς που δεν το δικαιούνται. Και φυσικά για άλλη μια φορά το κορόϊδο ο Έλληνας πληρώνει με το αίμα της καρδιάς του την παρουσία των Αλβανών στην Ελλάδα.

Γι αυτή την κατάσταση εκτός από τους πονηρούς εργοδότες, τεράστιες ευθύνες έχουν και οι ανταποκριτές του Ο.Γ.Α. που είτε δεν προβαίνουν σε ελέγχους, είτε κάνουν τα στραβά μάτια επειδή είναι γνωστός ο δήθεν εργοδότης που υπογράφει ότι απασχολεί τον Αλβανό. Όπως μου έλεγε ανταποκριτής του Ο.Γ.Α. πάρα πολλοί Έλληνες, κυρίως νέα παιδιά είναι άνεργα και ανασφάλιστα με αυτή την κρίση και προσπαθούν να εγγραφούν στον Ο.Γ.Α. για να μην είναι ξεκρέμαστα και φυσικά δεν τα καταφέρνουν επειδή υπάρχουν αυστηρές προϋποθέσεις. Πρέπει να ζεις μόνιμα σε επαρχία, να υποβάλλεις φορολογική δήλωση εκεί, να έχεις λίγη γη που να σου αποδίδει π.χ. ελιές ή κάποιο αμπέλι, ή περιβόλι ή να μπορείς να αποδείξεις ότι έχεις λίγα ζώα….

Μόνο θλίψη προκαλεί το γεγονός να μην δέχεται ο Ο.Γ.Α. Ελληνόπουλα ανασφάλιστα ενώ από την άλλη κοντεύει να βουλιάξει από τα έξοδα τόσων οικογενειών Αλβανών που δεν έπρεπε να είναι ασφαλισμένοι εκεί, αλλά στο ΙΚΑ.

Θα πρέπει να ξυπνήσουν εκεί στον Ο.Γ.Α. να διαγράψουν όλους αυτούς τους Αλβανούς που δεν έχουν δικαίωμα ασφάλισης σε αυτό πραγματοποιώντας αυστηρότατους ελέγχους προκειμένου να προφυλάξουν το αυτό το ασφαλιστικό ταμείο γι αυτούς που πραγματικά το δικαιούνται.

Ελευθερία του Λόγου
Από το     greekvoices
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 6/04/2011 12:32:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

4 σχόλια for "Απόψεις: "Πως οι Αλβανοί θα βουλιάξουν τον Ο.Γ.Α.""

  1. Ανώνυμος

    min vazeis tampeles file mou!
    oloi oi metanastes etsi kanoun... alla enas pou erxete apo kapou allou kai den kseri kan ellinika pos na kseri pos doulevei to systima oi dikoimas tous ta mathane ... loipon pou kataligoume moni mas skapsame to lako giati oiparxoun kapoioi poi kapilevontai to systima kai vazoun tin ellada kyriolektika mesa ... kai meta pali oi idioi zitoun apo tous ypoloipous ellines na valoun mia taxi!
    kai exw na sou pw akoma oti ksero parapola ellinopoula giati tixenei na eimai apo eparxia pou kai aftoi to idio kanoun kai den exoun di sti zwi tous xwrafi oute se fotografia ...

  2. Ανώνυμος

    Ως προς το πρώτο σκέλος του σχολίου σου έχεις δίκιο, αλλά δεν είναι το ίδιο οιΕλληνες με τους αλβανούς. Αν δεν δούλεψε ο νεοέλληνας στο χωράφι δούλεψαν όλοι οι πρόγονοί του και πολέμησαν και μάτωσαν και ίδρωσαν για την Ελλάδα, και ήρθανε οι αλβανοί για να τα βρούν όλα έτοιμα και επιπλέον τα χρήματα τα βγάζουν στην χώρα τους ενώ ο Έλληνας τα αφήνει στην Ελλάδα.

  3. Καλημέρα ανώνυμε 4/6 1:57
    Φίλε μου οι Αλβανοί ξέρουν τα πάντα... Όχι μόνο Ελληνικά να συννενοηθούν αλλά τα πάντα.

    Όσο για τα Ελληνόπουλα που λές...
    θα συμφωνήσω μαζί σου, μόνο ως ένα σημείο.
    Ας είχαμε δωρεάν υγεία, ας ήταν τα νοσοκομεία μας και τα φάρμακα όπως πρέπει σε ένα κράτος πρόνοιας και τότε δεν υπήρχε κανένας λόγος ορισμένοι Έλληνες που δεν έχουν σχέση με τα χωράφια (όπως λες) να είναι στον ΟΓΑ.
    Όταν το ΤΕΒΕ για έναν επαγγελματία είναι 400 ευρώ τον μήνα, όταν ο κάθε εργοδότης προσπαθεί να γλιτώσει το ΙΚΑ του εργαζόμενου, τι θα κάνει ο εργάτης;

    Άρα λοιπόν για όλα φταίει το σύστημα.
    Και στο άρθρο αυτό, δεν φτάινε οι Αλβανοί αυτοί καθ΄αυτοί. Το σύστημα φταίει και το κράτος μας που μια ζωή ήταν μπάχαλο.
    Αυτή είναι και η έννοια του άρθρου.

    Να είσαι καλά.

  4. Ανώνυμος

    enti mporo na to do kai gw! to systima ftaiei kai aftoi pou mas vazoun na tsakonomaste gia na kanoun tis vromodouleies tous eleftera !

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες