ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:8 Ιουνίου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Δωδεκάωρη ψυχοθεραπεία με... "εξάψαλμο".

Μαραθώνιο «κατηγορώ» των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για την οικονοµία, την ώρα που η κυβέρνηση καταστρώνει το σχέδιο για την ψήφιση του Μεσοπρόθεσµου και το δεύτερο Μνηµόνιο Η σκληρή κριτική της Κοινοβουλευτικής Οµάδας του ΠΑΣΟΚ στον υπουργό Οικονοµικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου (τον σφυροκοπούσαν ανηλεώς επί σχεδόν 12 ώρες οι βουλευτές του Κινήµατος) βαραίνει περισσότερο τις πλάτες της κυβέρνησης στην προσπάθειά της να ψηφίσει το Μεσοπρόθεσµο Σχέδιο ∆ηµοσιονοµικής Σταθερότητας.

Το θετικό για την κυβέρνηση είναι ότι παρά τις αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν για το περιεχόµενο του Μεσοπρόθεσµου, κανένας από τους βουλευτές δεν εκδήλωσε πρόθεση να καταψηφίσει ή ακόµη και να παραιτηθεί από τη...
 βουλευτική έδρα. Τόσο που να περνούν σε δεύτερη µοίρα οι οξύτατες κριτικές ορισµένων βουλευτών, οι οποίες µάλλον έµειναν αναπάντητες από τον Γ. Παπακωνσταντίνου. Ο υπουργός Οικονοµικών περιέγραψε την κρίσιµη φάση που διέρχεται η χώρα εδώ και έναν χρόνο αντιµετωπίζοντας το φάσµα της χρεοκοπίας, αλλά όπως είπε αυτό δεν συνιστά εκβιασµό των βουλευτών, διότι είναι η πραγµατικότητα.

Κυβερνητικοί παράγοντες µετά το τέλος της πολύωρης συνεδρίασης του ΚΤΕ Οικονοµικών εξέφραζαν τη βεβαιότητα ότι η όλη, εξαντλητική πάντως, διαδικασία «λειτούργησε εκτονωτικά και τώρα οι βουλευτές είναι περισσότερο ενηµερωµένοι για την κατάσταση». Από την άλλη πλευρά, η επιβεβαίωση, χθες, της µετάθεσης της ηµεροµηνίας ψήφισης του Μεσοπρόθεσµου για τις 28 Ιουνίου επιτείνει τις υποψίες ότι τελικά η δυσθυµία της Κ.Ο. να το ψηφίσει µπορεί να είναι ένα ακόµη σηµαντικό όπλο στα χέρια του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου κατά την κρίσιµη Σύνοδο Κορυφής της 23ης Ιουνίου.

Ολα δείχνουν ότι ο κ. Παπανδρέου θα κρατήσει σε εφεδρεία τη µετάθεση της ψηφοφορίας επί του Μεσοπρόθεσµου για την περίπτωση που κατά τη Σύνοδο «στραβώσει» η υπόθεση του νέου δανεισµού της χώρας. Κατά τις εκτιµήσεις αυτές, θα καταστήσει σαφές ότι ένα «όχι» της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα µπορούσε να οδηγήσει σε καταψήφιση του Μεσοπρόθεσµου και σε ένα ντόµινο εξελίξεων: µη καταβολή της 5ης δόσης του δανείου, στάση πληρωµών, χρεοκοπία, δεινή κρίση στο ευρώ, παγκόσµια οικονοµική κρίση. Σε ένα δεύτερο επίπεδο, η µετάθεση της ψηφοφορίας για µετά τη Σύνοδο Κορυφής δυνητικά πολλαπλασιάζει τη βαρύτητα του διλήµµατος ενώπιον του οποίου βρίσκονται ήδη οι βουλευτές, διότι θα µοιάζει αδύνατον να καταψηφίσουν το Μεσοπρόθεσµο, ενώ θα έχει εγκριθεί ο νέος δανεισµός της χώρας.

 ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ.
 Στο πλαίσιο αυτό αναβλήθηκε για αύριο η προγραµµατισµένη για σήµερα τακτική συνεδρίαση του Υπουργικού Συµβουλίου, η οποία θα ενέκρινε και επίσηµα το Μεσοπρόθεσµο, το οποίο είναι συµπληρωµένο µε τις παρατηρήσεις υπουργών (αναφέρονται πολύ συγκεκριµένα προτάσεις του υπουργού ∆ικαιοσύνης Χ. Καστανίδη), αλλά και προτάσεις – όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση – της αντιπολίτευσης, και ειδικά της Ν.∆. Με το χαρτί αυτό στο χέρι, ο κ. Παπανδρέου ετοιµάζεται να υλοποιήσει την εξαγγελία του ότι επιµένει στην προσπάθεια να επιτευχθεί «εθνική συνεννόηση».

Οπως έγινε γνωστό, τις αµέσως επόµενες ηµέρες ο Πρωθυπουργός, πιθανότατα και αύριο, να απευθύνει πρόσκληση στους πολιτικούς αρχηγούς για νέο γύρο κατ’ ιδίαν συναντήσεων, ίσως και στις αρχές της προσεχούς εβδοµάδας. Κεντρικό ζήτηµα αυτών των συναντήσεων θα είναι η επίτευξη ενός είδους «εθνικής συνεννόησης» χωρίς προαπαιτούµενα. Αλλωστε, όπως ανέφεραν πηγές του Μεγάρου Μαξίµου, ο κ. Παπανδρέου έχει φροντίσει ήδη να διευκολύνει το κλίµα δηλώνοντας στην προχθεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συµβουλίου ότι δεν θα επιδιώξει την ψήφιση του Μεσοπρόθεσµου µε 180 ψήφους και δεν πρόκειται να αιφνιδιάσει µε πρόωρες εκλογές.

Από κυβερνητικής πλευράς ξεκαθαρίστηκε επίσης ότι οι προχθεσινές ασαφείς αναφορές του Πρωθυπουργού για την πιθανότητα διενέργειας δηµοψηφισµάτων δεν αφορούν το Μεσοπρόθεσµο. Κατά τις ίδιες πηγές, δηµοψηφίσµατα θα µπορούσαν να προκηρυχθούν για τις µεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές που έχει ανάγκη το πολιτικό σύστηµα, το κράτος, αλλά και το οικονοµικό µοντέλο της χώρας.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡ. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ
 tanea.gr
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 6/08/2011 10:49:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Δωδεκάωρη ψυχοθεραπεία με... "εξάψαλμο"."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες