ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:2 Ιουνίου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Απόψεις: "Δεν αξίζει να ζεις ένα θαύμα, αλλά πρέπει και να το διηγηθείς"!

Εδώ Πλατεία Συντάγματος (ή με άλλα λόγια real-democracy.gr )

1. Ζούμε τις πρωτόγνωρες ή μάλλον τις σπάνιες "πράξεις" της, εν υπνώσει - μέχρι τώρα, κοινωνίας μας. Οι συμπολίτες μας έχουν ξεχυθεί στη συμβολική πλατεία της Αθήνας και δεν είναι φοβισμένοι. Γνωρίζουν πολύ καλά τι γίνεται και έρχονται αποφασισμένοι να συμμετέχουν και να διογκώσουν το κίνημα αυτό. Ακόμη και όσοι φοβούνται, με τα δεκάδες πηγαδάκια που στήνονται αυθόρμητα, σιγά - σιγά απελευθερώνονται και νιώθουν δυνατοί!

2. Αυτό που κάνουν οι πολίτες δεν είναι το «κράξιμο» των πολιτικών. Είναι και αυτό και είναι απαραίτητο για ξεκίνημα ! Ας αποτυπώνουν οι ΜΜΕ μόνο αυτό! Εδώ και οκτώ μέρες γίνονται Λαϊκές Συνελεύσεις με 3.000 κα 4.000 πολίτες που...
 κάθονται σταυροπόδι, ακούνε, μιλάνε, ψηφίζουν για ότι τους αφορά. Κυρίως οργανώνονται με όλη την ουσία της λέξης. Επειδή οι συμμετέχοντες κάθε μέρα πληθύνονται, μεγαλώνουν και οι ανάγκες καλύτερης οργάνωσης. Γραμματεία, ομάδα περιφρούρησης, ομάδα καθαριότητας, ομάδες επικοινωνίας, μούλτι μίντια, ομάδα ψυχραιμίας, συντονιστές, ομάδα που φροντίζει την αποθήκη (με τα υλικά που φέρνουν οι πολίτες για τις ανάγκες), κ.λ.π. Όλα αυτά αποτυπώνονται και μόνο στην ιστοσελίδα των συνελεύσεων: στο  real-democracy.gr/el  Δεν υπάρχουν, μέχρι τώρα εκπρόσωποι των συνελεύσεων ακόμη και αν δηλώνουν «κάποιοι» ότι είναι, στους πάσης φύσεως Χαρδαβέληδες.

2. Δεν διερευνούμε την αλλαγή της κυβέρνησης με μια άλλη ή ένα πιο ήπιο μνημόνιο. Ότι όλο αυτό, το σύστημα και τα πολιτικά κόμματα που μας φέρανε στο γκρεμό, ευθύνεται είναι κοινός τόπος όλων όσων συμμετέχουν στις Συνελεύσεις μας. Το αίτημα, το πρόταγμα, η ανάγκη μας είναι για μια κοινωνία με καλύτερη αντιπροσώπευση και δικαιότερη. Δεν ζητάμε απλή αναλογική αλλά ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ! Τόσα πολιτικά συστήματα δοκιμάσαμε, τόσους εκλογικούς νόμους μαγειρέψαμε και να το αποτέλεσμα. Θέλουμε οι αποφάσεις να βγαίνουν από τους εργαζόμενους πολίτες που αγαπούν και ιδρώνουν γι' αυτή τη χώρα. Το αίτημα είναι εφικτό, έχει απασχολήσει και άλλες κοινωνίες πριν από μας και υπάρχουν τρόποι. Ακόμη μπορεί να γίνει και μέσα από τον «Καλλικράτη» που αναφέρεται σε λαϊκές συνελεύσεις στους Δήμους.

 3. Οι Λαϊκές μας Συνελεύσεις λειτουργούν με άμεση δημοκρατία και αν γίνονται λάθη ή «λάθη» το σώμα αγρυπνά και φροντίζει γι’ αυτό. Μέχρι τώρα είχαμε ένα βάρος, το πώς θα βγούμε στο «δρόμο». Τώρα, που ο χείμαρρος γίνεται ποταμός σιγά-σιγά, είμαστε ΑΓΡΥΠΝΟΙ! Τώρα αρχίσανε τα δύσκολα ή μάλλον «τ’ ανεκτίμητα εύγε» κατά Καβάφη. Μέλημα όλων μας είναι να στρέψουμε σωστά το ποτάμι μας, ν’ αφήσουμε μακριά τον παλιό μας εαυτό, να αλλάξουμε οι ίδιοι ώστε να επιλέγουμε σωστά. Να μην επιτρέψουμε λαϊκισμούς και δημαγωγούς και να πάρουμε τις ζωές στα χέρια μας. Αυτό μας καίει τώρα! Να δράσουμε προς όφελος της χώρας μας και δικό μας.

 4. Ζητώ συγνώμη από τη νέα γενιά που ασελγήσαμε σε βάρος της. Η "απολίτικη γενιά", η "γενιά που τα έχει όλα" κ.λ.π. και ένα σωρό ύβρεις στα παιδιά μας! Αυτά τα παιδιά είναι στο δρόμο και μας βάλανε γυαλιά. Προσπαθούν να σηκώσουν τους γονείς τους από τον καναπέ και ντρέπονται γι' αυτούς. Ορθώνουν ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΛΟΓΟ και δεν είναι ξύλινος και κατευθυνόμενος σαν εμάς. Δεν έχω τι να πω στις Συνελεύσεις γιατί τα λένε όλα αυτά! Είμαστε πολύ αλλά δεν είμαστε όλοι! Όποιος πολίτης εναντιώνεται στην πολιτική- οικονομική και κοινωνική κατάντια μας ας αντιδράσει, αλλά «οι πολλοί παίρνουν την πόλη».

 Όποιος δεν αντιδρά γίνεται συνένοχος! Προσωπικά το σπίτι μου είναι η Πλατεία Συντάγματος! Όποιος θέλει να με δει ας έρθει ΠΛΑΤΕΙΑ. Μέχρι να αλλάξουν τα πράγματα εγώ, εκεί θα βρίσκομαι! Όλα τα άλλα είναι τριτεύοντα!
Ο Ναζίμ Χικμέτ έγραφε: «Αν η μισή μου καρδιά βρίσκεται εδώ, η άλλη στην Κίνα βρίσκεται». Εγώ λέω : «Αν η μισή μου καρδιά βρίσκεται στην Πλατεία Συντάγματος, η άλλη μισή στις Πλατείες της Ευρώπης βρίσκεται».

Όλγα Τριάντου
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 6/02/2011 07:08:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

2 σχόλια for "Απόψεις: "Δεν αξίζει να ζεις ένα θαύμα, αλλά πρέπει και να το διηγηθείς"!"

 1. Ανώνυμος

  Δολοφονούν τη χώρα και νομίζουν ότι θα την βγάλουν καθαρή! Γελιούνται...

  http://kostasxan.blogspot.com/2011/06/blog-post_4737.html

 2. Ανώνυμος

  Παιδιά προσέξτε.
  Προσπαθούν να σας καθοδηγήσουν, να σας κατευθύνουν και στο τέλος θα γίνετε πιόνια.
  ΠΡΟΣΕΞΤΕ

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες