ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:15 Ιουνίου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Ο ΛΑ.Ο.Σ. στη Βουλή για την "Κάρτα του Πολίτη".

Αναφορικά με την Κάρτα του Πολίτη, θέμα το οποίο έθιξαν με σημερινή επίκαιρη επερώτηση στη Βουλή, οι βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ. επεσήμαναν τα εξής:

1. Το ΠΑΣΟΚ, που στην περίπτωση της αφαίρεσης του θρησκεύματος από τις ταυτότητες, "θεοποίησε" τα προσωπικά δεδομένα, έρχεται τώρα να δημιουργήσει μία κάρτα με υπερσυγκέντρωση προσωπικών και ευαίσθητων δεδομένων των πολιτών, τους οποίους έτσι καθιστά πιο εύκολα εκμεταλλεύσιμους από επιτήδειους.

2. Δεν μπορεί να υπάρχει προστασία και σεβασμός στις θρησκευτικές πεποιθήσεις κάποιων ανθρώπων, όπως στις περιπτώσεις των μαρτύρων του Ιεχωβά και των Μουσουλμάνων, αλλά να μην σέβεται η κυβέρνηση τη θρησκευτική αντίρρηση χιλιάδων Ελλήνων πολιτών να...
 παραλάβουν την Κάρτα του Πολίτη.

3. Η Σύνοδος του Αγίου Όρους αποφάσισε πως η Κάρτα του Πολίτη αντίκειται στην Ορθόδοξη παράδοση, η οποία άλλωστε έχει ως βασική αρχή την ελευθερία του προσώπου και των επιλογών.

4. Σε ό, τι αφορά την ευρωπαϊκή εμπειρία πάνω στο ζήτημα: Η Αγγλία την απέσυρε λόγο μεγάλου και άσκοπου κόστους αλλά και σοβαρών αντιρρήσεων για την προστασία των δεδομένων, η Γερμανία κάλεσε τους διπλωμάτες της να μην τη χρησιμοποιούν λόγω κινδύνου υποκλοπής δεδομένων, ενώ στο Βέλγιο, η σχετική κάρτα δεν φέρει το λεγόμενο "τσιπάκι".

5. Κανένα λογισμικό σήμερα, στην εποχή των χάκερς, δε μπορεί να διασφαλίσει απόλυτα τα δεδομένα που θα εμπεριέχει η κάρτα του πολίτη τα οποία θα ήθελαν πολύ να αποκτήσουν τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρείες κ.ά., αφού ενδέχεται να είναι βιομετρικά στοιχεία, στοιχεία ταυτότητας, ευαίσθητα δεδομένα υγείας, καταναλωτικές συνήθειες και φορολογικά στοιχεία εάν συνδεθεί με τις αποδείξεις.

6. Η Κάρτα του Πολίτη θα αποτελέσει το ηλεκτρονικό φακέλωμα των πολιτών και θα εξυπηρετεί ένα κράτος Big Brother που θα γνωρίζει όλα τα προσωπικά και ευαίσθητα δεδομένα των πολιτών (ιατρικό φάκελο, καταναλωτικές συνήθειες, εκλογικό αριθμό), χωρίς καν ο πολίτης να γνωρίζει πού, από ποιον και με ποιο σκοπό θα χρησιμοποιούνται.

 7. Το λιγότερο που ζητάμε είναι να δεσμευτεί η κυβέρνηση πως, εάν έρθει τελικά η Κάρτα -στην οποία είμαστε αντίθετοι- να είναι μόνο με προαιρετική δυνατότητα απόκτησής της.
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 6/15/2011 02:54:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Ο ΛΑ.Ο.Σ. στη Βουλή για την "Κάρτα του Πολίτη"."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες