ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:23 Ιουνίου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Την ώρα που βγαίνει στο «σφυρί» η Ελληνική Δημόσια Περιουσία… όλα τα Εθνικά θέματα "στον αέρα".

Αδρανής παραμένει η Κυβέρνηση στις προκλήσεις Αλβανών, Σκοπιανών, ενώ καθυστερούν σημαντικά οι έρευνες για πετρέλαιο στην Ήπειρο, τα Κέντρα Κράτησης Λαθρομεταναστών κ.α.
 Οι συνεχείς προκλήσεις Αλβανών και Σκοπιανών παραμένουν αναπάντητες, ενώ η γραφειοκρατία κυρίως καθυστερεί επενδύσεις εθνικού χαρακτήρα. Η Κυβέρνηση δεν έχει αντιληφθεί την σημασία των θεμάτων αυτών και πολλών άλλων ακόμη, τη στιγμή που είναι διατεθειμένη να πουλήσει κάθε σπιθαμή δημόσιας περιουσίας, ακόμη και τον… ελληνικό ήλιο, για να πάρει την πέμπτη δόση από το δάνειο της Τρόικας.

Η αδράνεια που εμφανίζει σχολιάζεται αρνητικά από πολλούς Φορείς και στην Ήπειρο, που βλέπουν, ότι ενώ οι Αλβανοί «αλωνίζουν» στη Βόρεια Ήπειρο, το Ελληνικό Κράτος προσπαθεί να ρίξει γέφυρες φιλίας με την γειτονική χώρα! «Η προστασία των συνόρων και του πληθυσμού που ζει κοντά σε αυτά είναι το πρώτο μέλημα για κάθε Κράτος και στη συνέχεια οι ...
δεσμοί φιλίας.

Για την Κυβέρνηση, όμως, τίποτε δεν έχει μεγαλύτερη σημασία από την καταβολή του δανείου και την επιβολή νέων σκληρών μέτρων» σημειώνουν Φορείς της περιοχής μας. Την ώρα, λοιπόν, που οι Αλβανοί εντείνουν τις προκλήσεις τους απέναντι στους Βορειοηπειρώτες και τη στιγμή που οι «Τσάμηδες» προκαλούν ανοιχτά την Ελλάδα (σχετικό ρεπορτάζ δημοσιεύεται σήμερα στην 1η σελίδα), η χώρα μας, μέσω του νέου Υπουργού Εξωτερικών Σταύρου Λαμπρινίδη, εκφράζει το ενδιαφέρον της για την πρόοδο της ευρωπαϊκής πορείας της Αλβανίας και τη σταδιακή προσαρμογή της στο ευρωπαϊκό κεκτημένο! Αυτό τόνισε ο νέος Υπουργός στη συζήτηση που έγινε πρόσφατα στο Λουξεμβούργο για τις πολιτικές εξελίξεις στην Αλβανία. Η Ελλάδα παρακολουθεί στενά τα γεγονότα στην Αλβανία τόνισε ο κ. Λαμπρινίδης, ο οποίος δεν αναφέρθηκε καν στις προκλήσεις των Αλβανών προς την Ελλάδα, προκαλώντας εύλογα ερωτηματικά, για το αν πραγματικά η χώρα μας θέλει και μπορεί να διαχειριστεί αυτές τις προκλήσεις.

Η ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ…
Αδρανής παραμένει η Ελληνική Κυβέρνηση και στο θέμα της υφαλοκρηπίδας και της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (Α.Ο.Ζ.), μεταξύ Ελλάδος και Αλβανίας. Υπενθυμίζεται, ότι με απόφαση αλβανικού δικαστηρίου ακυρώθηκε η συμφωνία που είχε υπογραφεί μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας για το ζήτημα της υφαλοκρηπίδας και της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης, ενώ λίγες ημέρες αργότερα εγκρίθηκε από το Κοινοβούλιο ο νόμος που επιτρέπει την είσοδο και παραμονή επί των αλβανικών εδαφών ναυτικής μονάδας της Άγκυρας. Με τον τρόπο αυτό η Τουρκία αποκτά ναυτική παρουσία στην Αδριατική, κάτι που η Ελληνική Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός -που ήταν στο παρελθόν Υπουργός Εξωτερικών- παραβλέπει!

ΟΙ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ…
Σαν να μην έφθανε αυτή η ανησυχητική στάση της Ελλάδας, με τον… αραμπά προχωρούν οι διαδικασίες για τις ανασκαφές ανεύρεσης πετρελαίου, όχι μόνο στο Ιόνιο, αλλά και στην Ήπειρο. Αν και υπάρχουν βεβαιωμένα κοιτάσματα, η αξιοποίηση των οποίων θα αποφέρει σημαντικά έσοδα στο Κράτος, ακόμη… τρυπάνι δεν έχει μπει πουθενά! «Αντί να διευκολυνθούν όλες οι διαδικασίες για την άμεση αξιοποίηση του ορυκτού μας πλούτου, η Κυβέρνηση πάει με το… πάσο της! Ως πότε όμως;» ρωτούν Ηπειρώτες. Υπενθυμίζεται, ότι στην Αλβανία εδώ και χρόνια γίνονται γεωτρήσεις για πετρέλαιο, κυρίως από Αμερικάνικες εταιρείες, όπως είχε αποκαλύψει ο «Π.Λ.». Από αυτές τις γεωτρήσεις τα έσοδα για το Αλβανικό κράτος είναι τεράστια, ενώ οι εταιρείες που ψάχνουν για πετρέλαιο έχουν αναλάβει και την κατασκευή δρόμων κ.α. υποδομών της χώρας!

 ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ…
Ένα ακόμη Εθνικό θέμα που έχει αφεθεί, κυριολεκτικά, στην τύχη του είναι τα Κέντρα Φιλοξενίας και Κράτησης Μεταναστών. Αν και η Αστυνομία έκανε επιχειρήσεις –σκούπα και καθάρισε την Θεσπρωτία από τους περίπου 1000 λαθρομετανάστες που ζούσαν σε παραπήγματα γύρω από την Ηγουμενίτσα, το πρόβλημα ουσιαστικά δεν έχει λυθεί. Και αυτό γιατί οι λαθρομετανάστες καταφθάνουν συνεχώς, για να φύγουν στην Ιταλία. Η δημιουργία Κέντρων Κράτησης και Φιλοξενίας, που ανακοίνωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, ακόμη είναι μόνο σε θεωρητικό επίπεδο. Εξετάζονται τρεις προτάσεις στη Θεσπρωτία, αλλά το πρόβλημα πρέπει να λυθεί άμεσα και οριστικά, αφού πλήττεται η εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό και κυρίως υπάρχουν πολλά προβλήματα στην διαβίωση των κατοίκων της Ηπείρου με τόσους πολλούς λαθρομετανάστες.

ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ…
Η Κυβέρνηση δεν αντιδρά ούτε στις συνεχείς προκλήσεις των Σκοπιανών. Χθες, τοποθετήθηκε το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων. Η δαπάνη για την κατασκευή ανήλθε στα 9,4 εκατομμύρια ευρώ (!), ενώ τα αποκαλυπτήρια θα γίνουν το Σεπτέμβρη, πιθανόν την ημέρα ανεξαρτησίας των Σκοπίων! Το Υπουργείο Εξωτερικών τήρησε χθες σιγή ιχθύος, αφήνοντας ουσιαστικά τους Σκοπιανούς ανενόχλητους να παίζουν τα δικά τους πολιτικά παιχνίδια! Έτσι, η Κυβέρνηση εδώ και 20 μήνες έχει δημιουργήσει ένα άσχημο προφίλ στο εξωτερικό, ενώ έχει αυξήσει την ανησυχία των Ελλήνων στο εσωτερικό.

«Είναι εμφανές, ότι βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση. Αντί να πάρει ως παράδειγμα τη στάση του πανίσχυρου Τούρκου Πρωθυπουργού Ερντογάν, που έδιωξε το Δ.Ν.Τ. από την Τουρκία και σε λιγότερο από 10 χρόνια έχει αυξήσει σχεδόν 10% το ΑΕΠ της χώρας, βυθίζεται όλο και περισσότερο στην κρίση, ακολουθώντας μια τακτική που οδηγεί σε αδιέξοδο» σημειώνουν αναλυτές.

proinoslogos.gr
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 6/23/2011 11:06:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Την ώρα που βγαίνει στο «σφυρί» η Ελληνική Δημόσια Περιουσία… όλα τα Εθνικά θέματα "στον αέρα"."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες