ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:22 Ιουνίου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Φως στο τούνελ από Ε.Ε.

Ως «μάννα εξ ουρανού» αντιμετωπίζει η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων τη νέα στάση των παραγόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κυρίως την τοποθέτηση - πρόταση του Προέδρου του Γιούρογκρουπ Ζ.Κ.Γιούνκερ να μην είναι απαραίτητη η συμμετοχή με Εθνικούς Πόρους στα συγχρηματοδοτούμενα έργα.

Η πρόταση αυτή, αν τελικά υιοθετηθεί, αναμένεται να δώσει " νέα πνοή" σε μία σειρά από έργα που έχουν "βαλτώσει" αλλά και να προωθηθούν άλλα που θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη της χώρα μας. Η συγκεκριμένη εξέλιξη έχει ιδιαίτερη σημασία, κυρίως για την «επανεκκίνηση» των...
 μεγάλων οδικών αξόνων, καθώς ναι μεν υπάρχει μια αρχική συμφωνία μεταξύ του υπουργείου Υποδομών και των παραχωρησιούχων, ωστόσο τα προβλήματα χρηματοδότησης παραμένουν πάντα στο προσκήνιο.

 Σε ότι αφορά τους πέντε οδικούς άξονες αυτός που έχει προχωρήσει αρκετά και βρίσκεται σχετικά κοντά στο στάδιο της αποπεράτωσης του είναι ο άξονας που ανέλαβε η κοινοπραξία Μορέας, Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα και Λεύκτρο - Σπάρτη. Υπάρχουν κάποια προβλήματα αλλά το έργο δεν θα καθυστερήσει πολύ. Αρκετά καλά προχωρά και ο 'Αξονας Μαλιακός - Κλειδί Ημαθίας και πρόσφατα μάλιστα διανοίχθηκε μια πολύ μεγάλη σήραγγα στα Τέμπη. Στα υπόλοιπα τρία έργα υπάρχουν σημαντικά προβλήματα και όχι μόνο θα υπάρξουν μεγάλες καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση τους αλλά κάποια τμήματα τους κινδυνεύουν να μην κατασκευασθούν όπως το τμήμα της Ολυμπίας οδού στη Ζαχάρω Ηλείας λόγω των προσφυγών για την λίμνη Καϊάφα που είναι προστατευόμενη περιοχή.

Το υπουργείο Υποδομών αναζητά νέα λύση , νέα χάραξη ουσιαστικά, βορείως της Πόλης της Ζαχάρως και αυτό όπως είναι φυσικό θα "παγώσει " για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα το έργο. Προβλήματα με νέα χάραξη υπάρχουν στον ίδιο άξονα και στα Βραχνέικα καθώς κι εκεί έχουν γίνει προσφυγές. Στην Ιόνια οδό υπάρχει σοβαρό πρόβλημα μετά το Αντίρριο αφού η σύμβαση προβλέπει ένα τμήμα του δρόμου "να πατήσει" πάνω στον παλιό εθνικό δρόμο λόγω ενός βιοτόπου αλλά οι κάτοικοι έχουν κάνει προσφυγές και έτσι αναζητείται η λύση σήραγγας γεγονός που θα επιβαρύνει το κόστος. Πιο σοβαρά είναι τα προβλήματα στον 'Αξονα Ε65 από Λάμια μέχρι Εγνατία καθώς έχουν καθυστερήσει πολύ οι απαλλοτριώσεις στις οποίες έπρεπε να είχε προχωρήσει το Ελληνικό Δημόσιο.

Προς το τέλος Ιουλίου εκτιμάται ότι θα υπογραφεί η τελική συμφωνία μεταξύ υπουργείου και κοινοπραξιών, συμφωνία που μονογραφήθηκε πρόσφατα και η οποία θα επανεκκινήσει τα έργα, καθώς οι τράπεζες που συμμετείχαν στις πολύμηνες διαπραγματεύσεις, αναμένεται να ξαναρχίσουν τις χρηματοδοτήσεις.

Σφοδρή κριτική από Στ. Καλογιάννη
 Τα προβλήματα στα δημόσια έργα και τις συμβάσεις παραχώρησης βρέθηκαν στο επίκεντρο της κριτικής του βουλευτή Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Σταύρου Καλογιάννη, ο οποίος με την ιδιότητα του Τομεάρχη Δημοσίων Έργων εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση από το βήμα της Βουλής κατά της κυβέρνησης και της ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών. Μιλώντας για τις συμβάσεις παραχώρησης ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Οι συμβάσεις αυτές χαρακτηρίστηκαν το 2007 από τις διεθνείς αγορές ως εξαιρετικές για το Ελληνικό Δημόσιο, για τους εξής λόγους: Για το φθηνό κόστος κατασκευής τους, για το φθηνό κόστος δανεισμού και μάλιστα χωρίς κρατικές εγγυήσεις, διότι το Ελληνικό Δημόσιο μετέχει στη χρηματοδότησή τους με ποσοστό μόλις 12,5% ενώ εισπράττει εγγυημένα το μεγαλύτερο μέρος των διοδίων (το 67,9% για την ακρίβεια). Οι συμβάσεις αυτές αφορούν παραγωγικές επενδύσεις ύψους 8,5 δις ευρώ. Πρόκειται δηλαδή για τη μεγαλύτερη αναπτυξιακή επένδυση των τελευταίων δεκαετιών στη χώρα μας. Υπενθυμίζω ότι από τον Ιανουάριο του 2010, η πολιτική ηγεσία του Υπ. Υποδομών εξαγγέλλει διαρκώς την αναθεώρηση των συμβάσεων παραχώρησης.

Οι εξαγγελίες επαναλαμβάνονται μονότονα χωρίς κανένα αντίκρισμα, δυστυχώς, μέχρι σήμερα. Την προηγούμενη μάλιστα εβδομάδα είχαμε και νέα εξαγγελία, χωρίς όμως το αρμόδιο Υπουργείο να έχει εξασφαλίσει τη σύμφωνη γνώμη των Τραπεζών! Δηλαδή και η νέα ανακοίνωση του ΥΠΟΜΕΔΙ ήταν άνευ σημασίας». Ο κ. Καλογιάννης σημείωσε ότι αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να έχει πληγεί η αγορά και να έχει διαλυθεί ο ελληνικός τεχνικός κόσμος.

ele.gr
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 6/22/2011 10:15:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Φως στο τούνελ από Ε.Ε."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες