ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:16 Ιουνίου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Ανασχηματισμός αντί για κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

Πρωτοφανείς εξελίξεις στη σύγχρονη πολιτική ιστορία της Ελλάδας σημειώθηκαν χθες. Για πρώτη φορά εν ενεργεία πρωθυπουργός ζήτησε ο ίδιος τη συνδρομή της αντιπολίτευσης για τον σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης.

 Η πρόταση ήρθε ενώ το ΠΑΣΟΚ είχε σχετικά πρόσφατη λαϊκή εντολή να κυβερνήσει -σαρωτική νίκη το 2009 και επικράτηση στις δημοτικές εκλογές του 2010. Ο κίνδυνος όμως να μην ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο σχέδιο και η χώρα να χρεοκοπήσει οδήγησε τον Γιώργο Παπανδρέου στις χθεσινές του πρωτοβουλίες. Τελικά αυτές δεν τελεσφόρησαν, αφού ο πρωθυπουργός αργά το βράδυ απέσυρε την πρόταση, επέλεξε τον ανασχηματισμό της δικής του κυβέρνησης και σήμερα ζητά...
 ψήφο εμπιστοσύνης από την ελληνική Βουλή.

Υπό ομηρία
Το σκηνικό καθίσταται ακόμη πιο δραματικό, καθώς οι εξελίξεις έλαβαν χώρα σε ένα ιδιότυπο καθεστώς ομηρίας των πολιτικών. Οι «αγανακτισμένοι» διαδηλωτές είχαν από το πρωί περικυκλώσει και αποκλείσει τη Βουλή και την ευρύτερη περιοχή. Στη Βασιλίσσης Σοφίας είχε στηθεί σιδερένιος φράχτης, ενώ στο Σύνταγμα σημειώθηκαν εκτεταμένα επεισόδια. Την ίδια στιγμή οι βουλευτές εντός του κοινοβουλίου κατήγγειλαν την ομηρία τους. Με όλα αυτά σε εξέλιξη, ουσιαστικά ο πρωθυπουργός ανακοίνωνε τις προθέσεις του στον πρόεδρο της Δημοκρατίας στο κέντρο ενός κλοιού. Ακόμη και σε συμβολικό επίπεδο όλα τα παραπάνω υπενθύμιζαν τις εξαιρετικά περιορισμένες δυνατότητες που είχε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Λίγο αργότερα σε εικοσάλεπτη τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Αντώνη Σαμαρά δήλωσε ανοιχτός στη δημιουργία κυβέρνησης ευρύτερης συναίνεσης, ακόμα κι αν δεν θα ήταν ο ίδιος πρωθυπουργός. «Το θέμα δεν είμαι εγώ, φέρεται να είπε ο κ. Παπανδρέου, αλλά η σωτηρία της χώρας». Είναι ενδεικτικό ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. ανάμεσα στους όρους που έθεσε για να γίνει αποδεκτή μία τέτοια πρόταση ήταν παντελώς άσχετα ζητήματα όπως η απόσυρση του μεταναστευτικού ζητήματος. Η αναφορά ενός τέτοιου θέματος έδωσε στη διαπραγμάτευση τον χαρακτήρα επιπόλαιου εκβιασμού.

Με επικοινωνιακούς όρους
Λίγα λεπτά πριν τις δέκα το βράδυ ο πρωθυπουργός με διάγγελμα του στηλίτευε τους συγκεκριμένους όρους και παράλληλα εξέφραζε τη δυσφορία του για τη διαρροή στα μέσα ενημέρωσης των συζητήσεων που είχε με τον Αντώνη Σαμαρά: «Αποσαφήνισα ότι δεν εξάρτησα ποτέ την ευθύνη μου από αξιώματα. Παρά τη δική μου στάση, η αξιωματική αντιπολίτευση διαχειρίστηκε την όλη αυτή προσπάθεια με επικοινωνιακούς όρους και όχι με όρους πολιτικής και εθνικής ευθύνης. Πριν καν συζητηθεί και η ουσία, τέθηκαν δημοσίως όροι που δεν μπορούν να γίνουν δεκτοί, διότι κρατούν τη χώρα σε παρατεταμένη αστάθεια και εσωστρέφεια, ενώ το μείζον εθνικό θέμα είναι η αντιμετώπιση του δημόσιου χρέους» ανέφερε ο πρωθυπουργός στο διάγγελμα του.

«Να μιλήσει ο λαός»
Ο βουλευτής Ιωαννίνων και γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Κώστας Τασούλας σχολίασε το διάγγελμα του πρωθυπουργού κάνοντας την ακόλουθη δήλωση στον «Η.Α.»: «Ο κ. πρωθυπουργός υποτίθεται ότι νοιάστηκε για συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας. Στην πραγματικότητα όπως απέδειξε το διάγγελμα του το μόνο που τον νοιάζει είναι η προσωπική του σωτηρία και το γάντζωμα στην εξουσία. Η Νέα Δημοκρατία θεωρεί ότι πλέον η λύση στην κρίσιμη αυτή περίσταση για τη χώρα δεν έχει να κάνει με τη σωτηρία του κ. Παπανδρέου ή τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης προκειμένου να συνεχίσουν την ίδια λάθος πολιτική άλλα πρόσωπα. Ήρθε η ώρα να μιλήσει ο ελληνικός λαός»

Τα νέα από το εξωτερικό
 Την ίδια στιγμή τα νέα από το εξωτερικό συνέχιζαν να είναι ανησυχητικά. Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο το χάσμα που χωρίζει την γερμανική πρόταση συμμετοχής των ιδιωτών στην αντιμετώπιση του ελληνικού χρέους από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα παραμένει αγεφύρωτο. Οι υπουργοί Οικονομικών της Ε.Ε. δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν στην προχθεσινή τους συνεδρίαση. Το χρέος απειλεί την Ελλάδα ώρα με την ώρα.

 agon.gr
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 6/16/2011 09:24:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Ανασχηματισμός αντί για κυβέρνηση εθνικής ενότητας."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες