ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:21 Ιουνίου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Πάνος Μπεγλίτης: Κατήγγειλε κινήσεις αποστράτων...

Έκκληση «να κοπεί κάθετα ο ομφάλιος λώρος που συνδέει δυνάμεις της αντιπολίτευσης με τις Ενώσεις Αποστράτων» απηύθυνε από του βήματος της Βουλής ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Π. Μπεγλίτης, επικαλούμενος την προτροπή συγκεκριμένων ενώσεων αποστράτων προς στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων «να βρίσκονται σε εγρήγορση για να αποκρούσουν την κυβέρνηση», κίνηση την οποία χαρακτήρισε «επικίνδυνη».

Κάλεσε δε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «να σταματήσει να βλέπει το χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων ως έναν ιστορικά προνομιακό χώρο». Η τοποθέτηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας προκάλεσε αίσθηση. Ο ίδιος απευθύνθηκε προς τη Βουλή λέγοντας: «Εκφράζω την αγωνία όχι του πολιτικού προϊσταμένου του ΥΠΕΘΑ, αλλά του δημοκρατικού πολίτη». Ο κ. Μπεγλίτης πρόσθεσε ότι...
 «στις Ένοπλες Δυνάμεις δεν χωρούν παιχνίδια», ενώ υπογράμμισε ότι  «είναι αρραγής η ενότητα των Ενόπλων Δυνάμεων με τον ελληνικό λαό γιατί τμήμα ενεργό της κοινωνίας είναι τα ένστολα παιδιά μας».

Αναφερθείς στις καταγγελίες του κ. Μπεγλίτη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ κ. Αστ. Ροντούλης είπε ότι ο υπουργός «έκανε μια σημαντική καταγγελία. Είπε ότι η ΝΔ δια των ενώσεων των αποστράτων υποσκάπτει το κλίμα ομαλότητας στις Ένοπλες Δυνάμεις, προτρέποντας τα στελέχη τους να αντισταθούν στην πολιτική της κυβέρνησης».

Απαντώντας στον κ. Ροντούλη ο υπουργός τον κάλεσε «να είναι πιο προσεκτικός σε τόσο εξαιρετικά ευαίσθητα θέματα» και συνέχισε: «Έκανα έκκληση να είμαστε όλοι προσεκτικοί με τους αποστράτους και τις ενώσεις τους. Δεν είπα αυτό που υπονοήσατε. Δεν ξέρω αν θέλετε να λειτουργήσετε με τρόπο προβοκατόρικο. Θέλει προσοχή».

Τον λόγο έλαβε ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ κ. Κ. Τασούλας ο οποίος δήλωσε ότι αναφορικά με την ανησυχία που εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας «για τυχόν επιρροή της ΝΔ επί των ΝΠΔΔ που είναι οι Ενώσεις Αποστράτων, δεν υπάρχει τέτοια επιρροή». «Όχι μόνον δεν τους καθοδηγεί η ΝΔ, αλλά το κύρος και η υπευθυνότητα αυτών των ανθρώπων δεν θα επέτρεπε κάτι τέτοιο» συμπλήρωσε.

 «Οχι» στον συνδικαλισμό στις Ενοπλες Δυνάμεις
Παράλληλα, ο κ. Τασούλας διατύπωσε την ανησυχία του για το ενδεχόμενο να επιτραπεί ο συνδικαλισμός στις Ένοπλες Δυνάμεις και κάλεσε την κυβέρνηση να καταφύγει σε κάθε νομική προσπάθεια ώστε να αποτραπεί κάτι τέτοιο. Αναφερθείς στο θέμα ο κ. Μπεγλίτης, ζήτησε «να αναμένουμε να δημοσιευθεί η σχετική απόφαση του Αρείου Πάγου», επισημαίνοντας ότι ήδη η κυβέρνηση προετοιμάζεται «για να αμβλύνει την όποια αρνητική πλευρά της».

«Θα κινηθούμε με ευαισθησία γνωρίζοντας ότι αυτός ο χώρος είναι ιδιόμορφος και έχει μια ιδιαίτερη αποστολή όπου πρέπει να υπάρχει πειθαρχία και να γίνεται σεβαστή η ιεραρχία», πρόσθεσε, ενώ αποσαφήνισε ότι «δεν πρόκειται να εφαρμοστεί ο νόμος 1264/82 περί συνδικαλισμού». «Δεν επιτρέπεται συνταγματικά. Δεν θα το επιτρέψει η κυβέρνηση» κατέληξε ο κ. Μπεγλίτης.

 tovima.gr
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 6/21/2011 12:43:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

1 σχόλια for "Πάνος Μπεγλίτης: Κατήγγειλε κινήσεις αποστράτων..."

  1. Δηλαδή, επέστρεψε το
    Πιστοποιητικό Φρονημάτων ;

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες