ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:17 Ιουνίου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Το άγνωστο παρασκήνιο που «γέννησε» τη νέα κυβέρνηση.

Τα γεγονότα της Τετάρτης με τους χιλιάδες Έλληνες στους δρόμους, η κίνηση Λιάνη και η αποτυχία της δήθεν συναινετικής πολιτικής, έκαναν τον Γιώργο Παπανδρέου να καταλάβει ότι είχε φθάσει το τέλος της εποχής των «κηπουρών» και της παρεούλας από το γυμναστήριο. Ο λαός ζητούσε «εδώ και τώρα» αποχώρηση της κυβέρνησης, ο διεθνής Τύπος και οι οίκοι αξιολόγησης έβαζαν την Ελλάδα στα «σκουπίδια» της διεθνούς κοινότητας, οι οργισμένες φωνές μέσα στο ΠΑΣΟΚ, στη Βουλή ακόμα και στην κυβέρνηση πλήθαιναν.

Έπρεπε να αλλάξει κυβέρνηση ο Γιώργος Παπανδρέου για να επιβιώσει πολιτικά. Η πρώτη προσπάθεια ξεκίνησε με κάποιες εξωκοινοβουλευτικές προσωπικότητες, προκειμένου να...
 μπουν στην κυβέρνηση. Λουκάς Παπαδήμος, Προβόπουλος, Νανόπουλος, Δασκαλόπουλος ήταν μερικά ονόματα που δέχθηκαν τα πρώτα τηλεφωνήματα της Ρεγγίνας Βάρτζελη. Σε όσους  απευθύνθηκε, εισέπραξε μια κάθετη άρνηση, οπότε ο Παπανδρέου ήταν αναγκασμένος να στραφεί στο κόμμα του και να δώσει έδαφος σε πολιτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που έχουν περάσει από κυβερνητικές θέσεις.

 Αγκάθι Νο 1 ο Θόδωρος Πάγκαλος.
Ο Παπανδρέου φοβόταν την αντίδραση του ευέξαπτου αντιπροέδρου του εάν τον έβγαζε από το κυβερνητικό σχήμα και έτσι τον διατήρησε ως πρώτο αντιπρόεδρο, σε μια θέση όμως ουσιαστικά νεκρή, αφού το συντονιστικό έργο στην κυβέρνηση αναλαμβάνει ήδη μια κυβερνητική επιτροπή. Ο δεύτερος στόχος Παπανδρέου ήταν να αποδυναμώσει το κίνημα διαμαρτυρίας μέσα στην κοινοβουλευτική του ομάδα, που έπαιρνε πλέον σεισμικές διαστάσεις, βάζοντας σε κίνδυνο ακόμα και τη θέση του ως πρωθυπουργός.

Χθες το μεσημέρι ξεκίνησε μια σειρά επαφών με κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, παραμέρισε εντελώς τους «μαθητευόμενος μάγους» που είχε κουβαλήσει από το υπουργείο Εξωτερικών και προχώρησε σε ρεαλιστικές συναλλαγές με τα στελέχη επιπέδου Σκανδαλίδη, Διαμαντοπούλου, Παπουτσή, Χρυσοχοϊδη και άλλους. Μαζί τους συμφώνησε ποια υπουργεία επιθυμούσε ο καθένας και το αντάλλαγμα ήταν να καθησυχάσουν και να σβήσουν τις φωνές των διαμαρτυρόμενων μελών της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Μετά από απίστευτες καραμπόλες και δεκάδες τηλεφωνήματα μεταξύ των ενδιαφερομένων, φθάσαμε στο αποτέλεσμα δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που ήταν έτοιμοι χθες να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Φλωρίδη (Πάρις Κουκουλόπουλος και Κώστας Σπηλιόπουλος) να μπουν στο κυβερνητικό σχήμα.

newsbomb.gr
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 6/17/2011 05:18:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Το άγνωστο παρασκήνιο που «γέννησε» τη νέα κυβέρνηση."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες