ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:3 Ιουνίου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Τοποθέτηση της "Ήπειρος Τόπος να Ζείς" στο Π.Σ.Ηπείρου για την τουριστική ανάπτυξη.

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ Συνολική πρόταση για την τουριστική ανάπτυξη της Ηπείρου κατέθεσε η παράταξη ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ στη χτεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Ο επικεφαλής της παράταξης Βαγγέλης Αργύρης και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κώστας Αρβανίτης, ως ειδικός εισηγητής της παράταξης στη συνεδρίαση της 1 Ιουνίου, κατέθεσαν κείμενο με τις θέσεις του συνδυασμού για το σχεδιασμό της τουριστικής ανάπτυξης της Ηπείρου αναφέροντας :

«Θεωρούμε ότι έπρεπε να ξεκινήσει η συζήτηση πρώτα για τον τουριστικό σχεδιασμό και αφού συμφωνηθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο και τους...
 φορείς της Ηπείρου να ακολουθήσει ο σχεδιασμός της τουριστικής προβολής και των βραχυπρόθεσμων δράσεων και όχι ανάποδα σαν τον κάβουρα. Η αντιμετώπιση του τουρισμού από τη διοίκηση της Περιφέρειας δεν πρέπει να εξετάζεται πρόχειρα και αποσπασματικά, όπως εξ άλλου και όλα τα θέματα ανάπτυξης της Ηπείρου.

Η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, με βάση τις αρμοδιότητες που της έχουν δοθεί με το νόμο του Καλλικράτη, οφείλει να προβεί :
1. Στην κατάρτιση του στρατηγικού σχεδίου για το τουριστικό προϊόν και το μάρκετινγκ που θα οριστικοποιείται με αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου και της Περιφερειακής Επιτροπής Διαβούλευσης, σε συνεργασία με τον ΕΟΤ και τους δήμους της Περιφέρειας, Η αειφόρος τουριστική ανάπτυξη είναι το μοντέλο που ταιριάζει στην Ήπειρο.

2. Στην ανάληψη πρωτοβουλίας για πιθανό χαρακτηρισμό και οριοθέτηση Περιοχών Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης (Π.ο.Τ.Α.) με συγκεκριμένες προδιαγραφές που θα καθορίσει η Περιφέρεια, στο πλαίσιο ενός συνολικότερου χωροταξικού πλαισίου για την τουριστική δραστηριότητα.

3. Στην κατάρτιση και εφαρμογή, στο πλαίσιο των αναπτυξιακών προγραμμάτων, επιχειρησιακού σχεδίου 10ετούς ορίζοντα για την αναβάθμιση του τουρισμού της Ηπείρου.» Επίσης, ο κ. Κώστας Αρβανίτης, τόνισε την ανάγκη η Περιφέρεια να αναλάβει με τη συνεργασία όλων των άλλων εμπλεκόμενων φορέων τη διαχείριση του τουριστικού προορισμού «ΗΠΕΙΡΟΣ», ορίζοντας για το σκοπό αυτό συγκεκριμένο Φορέα Διαχείρισης Προορισμού (π.χ. μια κοινοπραξία αναπτυξιακών εργαλείων φορέων του τουρισμού και ΕΟΤ). Επίσης ανέφερε ότι «τώρα είναι η ώρα της Ηπείρου» και οφείλει η Περιφέρεια να κινητοποιήσει όλες τις δυνάμεις της Ηπείρου για να γίνει πράξη το όραμα: Τουρισμός υψηλής στάθμης όλο το χρόνο, σε όλη την Ήπειρο και από όλο τον κόσμο.

Επίσης αναφέρθηκε στην ανάγκη να δοθεί έμφαση σε δυο προτεραιότητες: την ταυτότητα και την ποιότητα. Επαναδιατύπωσε τη θέση της παράταξης για το «Ηπειρώτικο καλάθι των προϊόντων και υπηρεσιών», μέρος του οποίου πρέπει να είναι και οι τουριστικές υπηρεσίες όπως και το «Ηπειρώτικο τραπέζι». «Οφείλουμε», τονίστηκε, «να σχεδιάσουμε έξυπνες και στοχευμένες πρωτοβουλίες σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση ή επαρκώς ευέλικτες για να αξιοποιηθούν με την συνεργασία της και ήδη καταθέσαμε προτάσεις για πρόγραμμα Ηπειρωτικών εμπειριών και πρόγραμμα Ήπειρος – σταυροδρόμι πολιτισμών».

 Για την τουριστική προβολή, τονίστηκε πως «τη βλέπουμε ως στοιχείο της διαχείρισης του τουριστικού προορισμού ώστε η Περιφέρεια να προσδιορίσει στο πλαίσιο αυτό τη στόχευση της τουριστικής προβολής (τουριστικό marketing). Στο πλαίσιο αυτό πρέπει να καθοριστούν : Ποιες είναι οι αγορές που στοχεύονται ιδιαίτερα και ποιες είναι οι ομάδες - στόχοι επισκεπτών Ποιο είναι το κεντρικό μήνυμα της τουριστικής προβολής της Ηπείρου που προωθεί η Περιφέρεια Με ποιους τρόπους συνδυάζεται η τουριστική δραστηριότητα με τα Ηπειρωτικά προϊόντα

Ο κ. Βαγγέλης Αργύρης, ανέφερε χαρακτηριστικά : «Σήμερα 1 Ιουνίου να συζητάμε αποσπασματικά για τις βραχυπρόθεσμες ενέργειες τουριστικής προβολής για το 2011 με δεδομένο ότι οι επισκέπτες στην πλειοψηφία τους έχουν ήδη προγραμματίσει για τον προορισμό των διακοπών τους, είναι εκτός χρόνου» Επίσης τόνισε τη φανερή μη αξιοποίηση των υπηρεσιακών στελεχών της Περιφέρειας στον τουριστικό σχεδιασμό και έκλεισε λέγοντας «Τα πράγματα για μας είναι ξεκάθαρα : Η αιρετή Περιφέρεια πρέπει να προβάλλει, στοχευμένα και ολοκληρωμένα τον τουριστικό προορισμό της Ηπείρου, ο οποίος συνδυασμένος με την υψηλή στάθμη υπηρεσιών Υγείας μπορούν να αποτελέσουν τους πυλώνες της οικονομικής ανάπτυξης της Ηπείρου»

 παράταξη "ΗΠΕΙΡΟΣ-ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ"
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 6/03/2011 08:54:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

1 σχόλια for "Τοποθέτηση της "Ήπειρος Τόπος να Ζείς" στο Π.Σ.Ηπείρου για την τουριστική ανάπτυξη."

  1. Προς κυβέρνηση: Καταργείστε την βίζα και την γραφειοκρατία να αυξηθεί ο τουρισμός! Και μόνο από τον τουρισμό μπορούμε να γίνουμε πάμπλουτοι!

    Διευκολύνεται την μονοκατοικία και αγροικία! Κάντε εποικισμό της υπαίθρου! Στα διαμερίσματα δεν παράγουμε τίποτα, και η κρίση οφείλεται στο ότι καταναλώναμε χωρίς να παράγουμε!

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες