ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:15 Ιουνίου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Οι βουλευτές μιλούν για το εξώδικο.

Αίσθηση έχει προκαλέσει η εξώδικη δήλωση διαμαρτυρίας των αγανακτισμένων του νομού Πιερίας προς τους βουλευτές του νομού, τους κ.κ. Γιάννη Αμοιρίδη, Θανάση Παπαγεωργίου, Μαρία Μίχου και Κώστα Κουκοδήμο.  Οι βουλευτές μίλησαν για το θέμα στο SPNews και εξέθεσαν την άποψη τους για την εξώδικη αυτή παρέμβαση των «Αγανακτισμένων» ενώ παράλληλα απάντησαν για το αν φοβούνται επιθέσεις προπηλακισμού από τους πολίτες με αφορμή την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

Του Λευτέρη Ζαβλιάρη
 "Λέγοντας όχι βάζεις σε περιπέτειες τη χώρα σου"
 Ο Γιάννης Αμοιρίδης έκανε λόγο για το ποιοι υπογράφουν το εξώδικο ζητώντας να διασαφηνιστεί για το ένα είναι αγανακτισμένοι ή ..
«ενθουσιασμένοι». «Αυτό που όμως που έχει για μένα σημασία», επισημαίνει ο κ. Αμοιρίδης, «είναι ότι δεν μπορεί κάποιος με δικαστικά μέσα να περιορίσει τη δικαστική βούληση του πολιτικού. Εξάλλου το σύνταγμα υπαγορεύει ότι δεν ποινικοποιείται η άποψη του βουλευτή. Πέρα από αυτό όμως είναι σημαντικό ότι υπάρχουν κάποιοι πολίτες οι οποίοι αντιδρούν και αυτό εκτιμώ ότι βοηθά πάρα πολύ τη διαπραγματευτική δυνατότητα που έχει ο πρωθυπουργός στο εξωτερικό.

Στο εσωτερικό όμως εκτιμώ ότι εμείς παίρνουμε τα μηνύματα, ωστόσο άλλο να είσαι ο πολίτης που δε θέλει να ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο και άλλο να είσαι ο βουλευτής της συγκυβέρνησης που θα πρέπει πεις ένα μεγάλο ναι ή ένα μεγάλο όχι. Λέγοντας όχι βάζεις σε περιπέτειες τη χώρα σου. Και θα πρέπει να ζυγίσεις αν θα μπλοφάρεις πολιτικά λέγοντας όχι και να δεις αν θα δώσουν τα χρήματα ή να είμαστε πολιτικά ώριμοι και να δώσουμε τη δυνατότητα στη χώρα να πάει μπροστά».

 Όσο για το αν φοβάται κάποια αρνητική συμπεριφορά ως προς το πρόσωπο του, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ απέρριψε κάθετα ένα τέτοιο ενδεχόμενο: «Κυκλοφορώ μέρα νύχτα στην Κατερίνη την υπηρέτησα άλλωστε 20 χρόνια από την τοπική αυτοδιοίκηση, εκτιμώ ότι οι Κατερινιώτες γνωρίζουν ποιος είναι οι άνθρωπος που εμπιστεύθηκαν τόσα χρόνια και ο καθένας γνωρίζει το χαρακτήρα και τις προθέσεις αλλά και την πολιτική και ηθική διαδρομή του κάθε πολιτικού στον τόπο του. Είμαστε μια πολύ μικρή κοινωνία για να μπορέσει κάποιος να διαφύγει της αξιολόγησης των πολιτών. Ένας πολιτικός που κυκλοφορεί τόσα χρόνια ανάμεσα στους πολίτες δεν έχει τίποτα να φοβηθεί, οφείλει όμως να εξηγήσει στους πολίτες για πιο λόγο θα προχωρήσει σε αυτήν την ενέργεια, αναλύοντας του κινδύνους που συνεπάγεται μια διαφορετική τοποθέτηση».

"Η πολιτική δεν ποινικοποιείται"
 Ο Θανάσης Παπαγεωργίου από την πλευρά του έκανε λόγο για προσπάθεια ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής του τόπου με αυτόν τον τρόπο, φέρνοντας στη μνήμη εικόνες από το 1989: «Η πολιτική δεν ασκείται με εξώδικα, ούτε με δικαστικές προσφυγές», υποστήριξε, «η πολιτική είναι μια ελεύθερη διαδικασία ιδεών, απόψεων και προτάσεων και δεν ποινικοποιείται. Ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής όπως έγινε πολλές φορές όπως το ’89, είχαν μόνο αρνητικά σημεία και υπ’ αυτήν την έννοια είναι καταδικαστέα.

Δεν είναι καταδικαστέα βέβαια η αγωνία των πολιτών που καταγράφεται από τα συλλαλητήρια και τις διαδηλώσεις, η αγανάκτηση , ο θυμός, η αγωνία για το μέλλον, αλλά η μέθοδος αυτή είναι ακραία και καταδικαστέα». Όσο για το αν φοβάται τις αντιδράσεις του κόσμου ο κ. Παπαγεωργίου επισήμανε ότι οι βουλευτές δεν δικαιούνται να φοβηθούν: «Όσον αφορά τη δική μου συμπεριφορά, πιστεύω ότι ο βουλευτής δε δικαιούται να φοβάται, προσωπικά δε φοβάμαι κυκλοφορώ ελεύθερα και στην Αθήνα και στην Κατερίνη μόνος μου χωρίς συνοδεία, ιδιαίτερα στην Κατερίνη διότι οι πολίτες της μας έχουν ακτινογραφήσει, μας γνωρίζουν, ξέρουν ποιοι είμαστε και υπό αυτήν την ένοια δεν έχω να φοβηθώ τίποτε, πράττω κατά τη συνείδηση μου και αυτή μου επιβάλλει κάθε φορά το ποιο είναι το συμφέρον της χώρας και ψηφίζω κατά συνείδηση με βάση το εθνικό συμφέρον».

"Κάηκα επειδή έπρεπε να καεί όλο το δάσος"
Ο Κώστας Κουκοδήμος, μοναδικός βουλευτής της αντιπολίτευσης στο νομό, υπογράμμισε ότι το όνομα του αναφέρθηκε στο εξώδικο γιατί όπως είπε «μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά»: «Η αγανάκτηση του κόσμου είναι ειρηνική δεν τίθεται τέτοιο θέμα για να φοβόμαστε ότι μπορεί να μας προπηλακίσουν και ειδικά στην περιφέρεια και στην επαρχία που ξέρουν οι άνθρωποι ότι ποιοι είμαστε πως ζούμε και πως κινούμαστε. Η αγανάκτηση στρέφεται περισσότερο προς την κυβέρνηση. Όσο για το θέμα του εξώδικου πιστεύω ότι μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά. Δηλαδή εγώ ούτε το Μνημόνιο ψήφισα ως βουλευτής, όπως και η Νέα Δημοκρατία και είμαι αντίθετος με όλο αυτόν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η κυβέρνηση. Οπότε θεωρώ ότι κάηκα επειδή έπρεπε να καεί όλο το δάσος».

"Δεν προσφέρει τίποτα η εξώδικη δήλωση"
 Για έλλειψη νοήματος στην κίνηση να πραγματοποιθεί η εξώδικη δήλωση, έκανε λόγο η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαρία Μίχου, που μάλιστα χαρακτήρισε και νομικά ασταθή την εν λόγω πράξη των Αγανακτισμένων: «Η χώρα διανύει μια από τις πιο δύσκολες στιγμές στην ιστορία της και αντιλαμβανόμαστε ότι πρέπει ο καθένας να δώσει τον καλύτερο του εαυτό και τις δυνάμεις του για να μπορέσει να ορθοποδήσει η χώρα. Στην προσπάθεια αυτή δεν αρκούν μόνο πολιτικές αποφάσεις χρειάζεται και συστράτευση όλων και αυτό κατά τη γνώμη μου δε θα το πετύχουμε με κινήσεις εντυπωσιασμού αλλά με συντονισμένες κινήσεις.

 Βέβαια θα συμφωνήσω ότι είναι λογικό ο κόσμος να εκφράζει τη δυσαρέσκεια του και ορισμένες φορές με έντονο τρόπο, δε θα συμφωνήσω όμως σε καμία περίπτωση με την προσπάθεια να ποινικοποιηθεί η πολιτική ζωή και πιστεύω ότι θα ήταν αντίθετα πιο χρήσιμο για τον τόπο μια δημιουργική κριτική, που θα συνοδεύεται από συγκεκριμένες και ρεαλιστικές προτάσεις οι οποίες θα απαντούν σε συγκεκριμένα προβλήματα. Αυτό έχει ανάγκη ο συνταξιούχος, ο μισθωτός, ο ελεύθερος επαγγελματίας. Για αυτό το λόγο θεωρ’ω ότι το εξώδικο δεν εξυπηρετεί καμία ανάγκη, πέραν του ότι δε στέκεται και νομικά καθώς το άρθρο 61, παράγραφος 1 του Συντάγματος αναφέρει ότι ο βουλευτής ούτε καταδιώκεται, ούτε ξεεξτάζεται με οποιονδήποτε τρόπο για γνώμη ή ψήφο που έδωσε κατά την άσκησητων βουλευτικών καθηκόντων.

Άρα λοιπόν η εξώδικη δήλωση που συντάχθηκε και υπογράφηκε από 247 ανθρώπους μέχρι στιγμής δε νομίζω να προσφέρει ουσιαστικά παρά μόνο στο να δίνει πιθανόν την έντονη δυσαρέσκεια κάποιων πολιτών για αυτά που συμβαίνουν». Σχετικά με το φόβο του να δεχθεί κάποια επίθεση η κ. Μίχου επισήμανε ότι δε φοβάται κάτι τέτοιο μιας και στη μικρή κοινωνία της Κατερίνης όλοι είναι γνωστοί μεταξύ τους:

«Μέχρι τώρα δεν είχα κάποια επίθεση ούτε νιώθω τέτοιο φόβο γιατί είναι μικρή η κοινωνία της Κατερίνης, γνωριζόμαστε όλοι πολλά χρόνια και πολύ καλά, εκεί ζω, εκεί δούλευα μέχρι που εκλέχθηκα βουλευτής, εκεί είναι η οικογένεια μου, η αγωνία μου για το καλύτερο της χώρας μας είναι έντονη δεν ανήκει μόνο σε κάποιους ανθρώπους που διαμαρτύρονται ανήκει σε όλους μας και θεωρώ ότι σε αυτή την προσπάθεια που κάνουμε να ορθοποδήσει η χώρα αυτές οι αντιδράσεις και οι αποδοκιμασίες δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα και ειδικά σε πρόσωπα»

 spnews.gr
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 6/15/2011 11:02:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Οι βουλευτές μιλούν για το εξώδικο."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες