ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:6 Ιουνίου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Απόψεις: "Ο Σόκρατες και το… κώνειο του Μνημονίου"!

Η εκκωφαντική ήττα που γνώρισαν οι Σοσιαλιστές στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές της Πορτογαλίας, προσφέρεται προς ποικίλα συμπεράσματα και διδάγματα. Ο Ζοζέ Σόκρατες υποχρεώθηκε σε έξοδο από την πρωθυπουργία αλλά και από την ηγεσία του κόμματός του, χάνοντας από έναν «άχρωμο» αντίπαλο, πέρα και πάνω από τις πιο δυσοίωνες προβλέψεις.

Το κεντροδεξιό κόμμα του Πέδρο Πάσος Κοέλιο επικράτησε με 39%, έναντι 28% των Σοσιαλιστών, και ενώ οι δημοσκοπήσεις προέβλεπαν τη νίκη της μέχρι πρότινος Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, όχι όμως σε αυτή την έκταση. Σε αντίθεση με τον Κοέλιο, που δεν κατάφερε να εμπνεύσει και να συναρπάσει τους Πορτογάλους, ή να τους πείσει για την ανάγκη «αλλαγής», τη… δουλειά την έκανε μια χαρά το Μνημόνιο. Μετά την Ιρλανδία, ακόμη μια ...
χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που υποχρεώθηκε να ενταχθεί στον μηχανισμό στήριξης, λόγω των δημοσιονομικών προβλημάτων της, είδε την Κυβέρνηση που… υπέγραψε, να αποδοκιμάζεται παραδειγματικά στις εκλογές.

Στην Πορτογαλία μάλιστα, υπήρξαν δομικές διαφορές, τόσο από την Ιρλανδία όσο και από το πώς διαμορφώθηκε το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα. Το κυβερνών κόμμα του Ζοζέ Σόκρατες δεν επιθυμούσε την προσφυγή στο Μνημόνιο. Επιχείρησε να περάσει από τη Βουλή, ένα πακέτο σκληρής λιτότητας, το οποίο δεν ψήφισε η Κεντροδεξιά του Κοέλιο.

Ο Σόκρατες παραιτήθηκε και προκήρυξε εκλογές. Η κυβέρνησή του προσέλαβε υπηρεσιακό χαρακτήρα, και η Πορτογαλία ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με την τρόικα για το Μνημόνιο. Σε αντίθεση με ό, τι έκανε στην Ελλάδα ο Γιώργος Παπανδρέου όμως, στην Πορτογαλία τόσο ο Σόκρατες όσο και ο Κοέλιο συμφώνησαν εκ των προτέρων στην εφαρμογή των όρων του Μνημονίου, ανεξαρτήτως του ποιος θα κέρδιζε τις εκλογές.

 Γιατί; Διότι απλούστατα εκεί πέτυχαν να διαπραγματευτούν όρους αξιοπρέπειας και όχι υποτέλειας, όπως συνέβη στην Ελλάδα, μετά το δραματικό διάγγελμα του Καστελόριζου. Ο Κοέλιο μάλιστα, δικαιολογήθηκε για τη σύμπραξή του στην υπογραφή του Μνημονίου, υποστηρίζοντας ότι δεν είχε πλήρη επίγνωση του δημοσιονομικού αδιεξόδου της πατρίδας του. Παρά ταύτα, οι Πορτογάλοι δεν θεώρησαν τη στάση του εμπαιγμό, προσπέρασαν την προφανή υστέρηση ηγετικών χαρισμάτων που τον χαρακτηρίζει, και επέλεξαν να τιμωρήσουν τον Πρωθυπουργό που τους οδήγησε στο Μνημόνιο, έστω κι αν δεν έφταιγε απόλυτα ο ίδιος.

Συμπέρασμα: Σε μια Ευρώπη που κλυδωνίζεται από τις συνέπειες της κρίσης χρέους, οι Πορτογάλοι κέρασαν τον δικό τους «Σωκράτη» το… κώνειο του Μνημονίου. Επιβεβαιώνοντας τη θανατηφόρα γεύση που έχει η δανειακή σύμβαση με την τρόικα, για τις ηγεσίες που… βάζουν την υπογραφή τους.

 
Από το   .statesmen.gr
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 6/06/2011 03:02:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Απόψεις: "Ο Σόκρατες και το… κώνειο του Μνημονίου"!"

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες