ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:10 Ιουνίου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Θ. Οικονόμου: "Λιγότερο “κράτος ημετέρων” σημαίνει λιγότεροι άδικοι φόροι. Και λιγότεροι φόροι, σημαίνει περισσότερη ανάπτυξη".

«Η εφαρμογή ενός νέου οργανωτικού μοντέλου επιτελικής Δημόσιας Διοίκησης με επίκεντρο την ορθολογική αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και την κατάργηση άχρηστων οργανισμών, είναι ικανή και αναγκαία προϋπόθεση για μία δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη. Λιγότερο “κράτος ημετέρων” σημαίνει λιγότεροι άδικοι φόροι. Και λιγότεροι φόροι, σημαίνει περισσότερη ανάπτυξη».

Αυτά επισημαίνει μεταξύ άλλων, ο Θανάσης Οικονόμου στο μήνυμά του στα πλαίσια της ημερίδας που διοργανώνει η Περιφέρεια Ηπείρου σχετικά με την επιδοτούμενη ή αυτοτροφοδοτούμενη ανάπτυξη. Πιο συγκεκριμένα, ο Βουλευτής Ιωαννίνων αναφέρει ότι ακόμη και...
 σε περιόδους κρίσης, όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι είναι τα ειδικά συγκριτικά μας πλεονεκτήματα που θα μας επιτρέψουν να μπούμε μία ώρα αρχύτερα σε τροχιά ανάκαμψης.

«Είμαι βέβαιος ότι όλοι συμμεριζόμαστε το γεγονός ότι η Ήπειρος διαθέτει αναξιοποίητα πλεονεκτήματα. Ταυτόχρονα, όλοι συνειδητοποιούμε ότι τώρα είναι η ώρα να μπουν στην πρώτη γραμμή όχι μονοδιάστατα και με όρους επιδοτήσεων, αλλά υπό νέο πρίσμα». Οι μεγάλοι οδικοί άξονες και τα δίκτυα μεταφορών, τα έργα ενέργειας, η ταυτότητα των αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων μας, η αναμορφωμένη Τοπική Αυτοδιοίκηση και πάνω απ’ όλα οι δεξιότητες του ανθρώπινου δυναμικού μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν σημεία αιχμής.

Η τουριστική προοπτική, η καινοτομία, οι υποδομές υγείας, το φυσικό τοπίο, η οικονομία της υπαίθρου, η γειτνίαση μας με αναπτυσσόμενες χώρες μπορούν να αποτελέσουν εφαλτήριο ανάπτυξης και προοπτικής. Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του αναφέρει ότι «στην Ήπειρο η γεωργία υποχώρησε τα τελευταία 9 χρόνια από το 11,7% το 2000 στο 7,4% το 2008. Παρά ταύτα, η μεταποίηση στην Ήπειρο αυξάνει το ποσοστό συμμετοχής της στο ΑΕΠ κατά +16% μεταξύ των ετών 2000-2007», επισημαίνοντας ότι είναι ένα παράδειγμα για να ξαναθυμηθούμε όσα αφήσαμε πίσω μας και να ανακαλύψουμε όσα διαθέτουμε.

 Κάνει δε μία σαφή επισήμανση για τις προτεραιότητές της εποχής μας αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι είναι «κρίσιμο να επανεξετάσουμε τις θέσεις μας -χωρίς λαϊκισμούς και απλουστευτικές κορώνες- σε “θέσφατα” προηγούμενων δεκαετιών που αντί να δημιουργούν ευκαιρίες, δυναμιτίζουν τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου».
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 6/10/2011 04:15:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

3 σχόλια for "Θ. Οικονόμου: "Λιγότερο “κράτος ημετέρων” σημαίνει λιγότεροι άδικοι φόροι. Και λιγότεροι φόροι, σημαίνει περισσότερη ανάπτυξη"."

 1. "Λιγότερο “κράτος ημετέρων” σημαίνει λιγότεροι άδικοι φόροι. Και λιγότεροι φόροι, σημαίνει περισσότερη ανάπτυξη"


  Μειώστε την γραφειοκρατία!

  Απλοποιήστε τη νομοθεσία!

  Η γραφειοκρατία κοστίζει αφάνταστα στο κράτος, παράγει τη διαφθορά, και εμποδίζει την παραγωγή και την ανάπτυξη!

 2. Ανώνυμος

  Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΞΥΛΙΝΗ ΓΛΩΣΣΑ.ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΟΥ ΜΥΡΙΚΑΖΕΙ ΑΝΑΜΑΣΗΜΕΝΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΜΕΤΡΟ ΣΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ..ΕΥΧΟΛΟΓΙΑ.

 3. Ανώνυμος

  ΘΑΝΑΣΗ... ΕΡΓΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ---------------------ΕΡΓΑ

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες