ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:2 Ιουνίου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Απόψεις: "Καταθέτω σήμερα μια ιδέα που μπορεί να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο".

Του Γιάννη Καραγιάννη*.
Για την επίλυση των προβλημάτων που διανύει η χώρα , οι επιχειρήσεις , μέχρι και ο τελευταίος πολίτης , καταθέτω σήμερα μια ιδέα που μπορεί να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο , να ανατρέψει άμεσα το κακό κλίμα στην οικονομία , και να βελτιώσει το δημόσιο έλλειμμα που έχει φθάσει πάνω από 130% του ΑΕΠ.

 Η ιδέα είναι κατοχυρωμένη συμβολαιογραφικά ( copyrighted ) σαν πνευματική ιδιοκτησία , εφαρμόζεται πιλοτικά από την δική μας επιχείρηση, τα Σούπερ Μάρκετ Καραγιάννης στην Λακωνία, και όλα δείχνουν ότι μπορεί να έχει ένα λαμπρό μέλλον. Περιληπτικά , η ιδέα ξεκίνησε το 1992 ως εξής: ...
Σαν επιχειρηματίας ασχολούμαι με το retail και μαζί με τον αδελφό μου έχουμε αναπτύξει μια τοπική αλυσίδα Σούπερ Μάρκετς στον Νομό Λακωνίας με 16 καταστήματα. Το 1990 αγόρασα στην περιοχή της Σκάλας Λακωνίας ένα οικόπεδο 3000 τ.μ με σκοπό να το μετατρέψω σε εμπορικό κέντρο, όπου το ισόγειο θα λειτουργούσε σαν Σούπερ Μάρκετ περίπου 700 τ.μ και πολλά μικρότερα καταστήματα θα λειτουργούσαν σαν διάφορες άλλες συστεγασμένες επιχειρήσεις όπως ακριβώς λειτουργούσαν εκείνη την εποχή.

 Ολες οι επιχειρήσεις θα είχαν την δική τους οικονομική τους αυτοτέλεια, θα μπορούσαν όμως όλες μαζί να έχουν ένα κοινό marketing , μια κοινή δηλαδή κάρτα loyalty, στην οποία θα προστίθεντο όλοι οι πόντοι από τις συναλλαγές των πελατών στο Εμπορικό Κέντρο , και οι εκπτώσεις και παροχές των συστεγασμένων καταστημάτων θα ήταν σχεδιασμένες σε μια κοινή πλατφόρμα. Στην εφαρμογή της ιδέας, όλες οι επιχειρήσεις με το ένα χέρι δίνουν πόντους ,και με το άλλο χέρι όλες οι επιχειρήσεις εξαργυρώνουν « δωροεπιταγές» .

Η εφαρμογή του προγράμματος wewin είναι εντελώς ανέξοδη για όλες τις επιχειρήσεις του δικτύου, και αυτός είναι ο λόγος που σαν ιδέα είναι ελκυστική. Για την εφαρμογή του σχεδίου «wewin» απαιτείται μία επιχείρηση “master” που θα διατηρεί όλο το δίκτυο – με ότι θετικό αυτό συνεπάγεται- και όλες οι υπόλοιπες επιχειρήσεις που θα είναι “συνεργαζόμενες” . Το κάθε υπό ίδρυση δίκτυο πρέπει να είναι τοπικού χαρακτήρα, δηλαδή κάθε Νομός και ένα δίκτυο, γιατί το βασικό μήνυμα που εκπέμπει στο κοινό είναι ότι «Υποστηρίζοντας τις επιχειρήσεις συμφερόντων του Νομού μας, μένουν τα λεφτά στον τόπο μας, ενώ όταν ψωνίζουμε από επιχειρήσεις ξένων συμφερόντων τα λεφτά φεύγουν και κάνουν τον Νομό φτωχότερο, πιθανότατα δε, να φύγουν για το εξωτερικό και να γυρίσουν πίσω μόνον σαν δάνειο.»

 Το δίκτυο συνεργαζομένων επιχειρήσεων “wewin” και η ομώνυμη κάρτα ξεκίνησε πέρυσι την άνοιξη και αντικατέστησε την προηγούμενη κάρτα της επιχείρησής μας. Επαναλαμβάνουμε διαρκώς με φυλλάδια ότι σαν Ελληνες πρέπει να αλλάξουμε αγοραστικές συνήθειες και να επιλέγουμε τοπικές επιχειρήσεις και Ελληνικά προϊόντα,( όπου αυτό είναι εφικτό). Υπάρχουν επιχειρήσεις Ελληνικές, ειδικά στον Νομό Αττικής πού είναι μεγάλες, επώνυμες, που μπορούν να ηγηθούν ενός δικτύου και να έχουν απίστευτα μεγάλο όφελος.

Ειδικά σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο που διανύει ο τόπος, όπου το κλίμα είναι εύφορο σε τέτοιες ιδέες. Η ιδέα «wewin» είναι ολοκληρωμένη τόσον λογιστικά για την διαχείριση της μεταξύ των μελών , όσον και μηχανογραφικά όπου έχει ολοκληρωθεί η εφαρμογή της σε επίπεδα software και hardware .

 Περιγράφεται κατά ένα ποσοστό στο site wewin.com.gr που έχω δημιουργήσει , είμαι όμως στην διάθεσή σας για όποια απορία σας δημιουργηθεί.
Με εκτίμηση Γιάννης Καραγιάννης Γύθειο

*ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
Διευθύνων Σύμβουλος της Αφοι Καραγιάννη Α.Ε Σούπερ Μάρκετς
Βασιλέως Γεωργίου 47
 – 23200 Γύθειο 27330-25001 ,
 6946 68 69 00
John@karagiannis.gr
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 6/02/2011 07:28:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Απόψεις: "Καταθέτω σήμερα μια ιδέα που μπορεί να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο"."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες