ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:20 Ιουνίου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Η αξιοποίηση της Πληροφορικής και των νέων τεχνολογιών για την επίτευξη των στρατηγικών στόχων της Ευρώπης.

Ομιλία του Ευρωβουλευτή της ΝΔ, Καθηγητή Ι. Α. Τσουκαλά σε εκδήλωση της Ένωσης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος .

Για τον ρόλο των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών στην επίτευξη της αναπτυξιακής στρατηγικής «Ευρώπη 2020» μίλησε ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ, Καθηγητής Ιωάννης Α. Τσουκαλάς, μέλος της Επιτροπής Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε σχετική εκδήλωση που διοργανώθηκε στις Βρυξέλλες από την εταιρεία λογισμικού Microsoft και την SME Union, την ένωση μικρομεσαίων επιχειρήσεων του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος οργανισμό που αποσκοπεί στη διαμόρφωση μιας φιλικής προς τις ...
μικρομεσαίες επιχειρήσεις ευρωπαϊκής πολιτικής.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν περισσότεροι από εκατό εκπρόσωποι εταιρειών πληροφορικής από όλη την Ευρώπη. Στην εισήγησή του, ο κος Τσουκαλάς εστιάστηκε στη δυνατότητα της Πληροφορικής να καταστεί «καταλύτης καινοτομίας», επιτρέποντας σε επιχειρήσεις, στο κράτος, αλλά και σε ολόκληρους τομείς της οικονομίας να λειτουργήσουν με ευφυείς και αποδοτικούς τρόπους και να προσαρμοστούν στους ραγδαίους ρυθμούς των σύγχρονων παγκοσμιοποιημένων αγορών.

Σύμφωνα με τον Έλληνα Ευρωβουλευτή,«ο κλάδος της Πληροφορικής έχει αποδείξει πολλές φορές ότι αποτελεί τον μοναδικό βιομηχανικό τομέα που μπορεί άμεσα, κι όχι στο μακρινό μέλλον, να δημιουργήσει νέες, κερδοφόρες αγορές μέσα από καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η παγκόσμια αγορά εφαρμογών για έξυπνα κινητά τηλέφωνα (mobile apps) που ήδη ξεπερνά σε τζίρο τα δέκα δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Σχεδόν το μισό αυτής της αξίας προέρχεται από τους ευρωπαίους καταναλωτές».

 Ο κος Τσουκαλάς επισήμανε ότι η ερευνητική και καινοτομική προσπάθεια της Ευρώπης ορθώς στρέφεται προς τις μεγάλες κοινωνικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κόσμος, όπως η υπερθέρμανση του πλανήτη, τα φθίνοντα ενεργειακά, υδάτινα και διατροφικά αποθέματα, η γήρανση των κοινωνιών, οι νέες πανδημίες. Ωστόσο, σύμφωνα με τον κο Τσουκαλά, η Ευρώπη δείχνει να ενδιαφέρεται μόνο για την «αμυντική καινοτομία», το πώς δηλαδή θα προστατευτεί από τους κινδύνους που την απειλούν, την ίδια στιγμή που χάνει το παιχνίδι της δημιουργικότητας, της ψυχαγωγίας, της βιομηχανίας του πολιτισμού.

«Προϊόντα και υπηρεσίες όπως το Facebook, το Τwitter, το iPhone, το iPad, το Playstation αποτελούν καινοτομίες στον χώρο της ψυχαγωγίας και έχουν δημιουργήσει αγορές εκατομμυρίων χρηστών και δισεκατομμυρίων ευρώ. Ελάχιστες, όμως, τέτοιες τεχνολογίες προέρχονται πλέον από την Ευρώπη κι αυτό θα πρέπει να μας προβληματίσει», τόνισε. Σύμφωνα με τον κο Τσουκαλά, η Πληροφορική συνεισφέρει περισσότερο από 50% στην αύξηση της παραγωγικότητας της ΕΕ.

Συνεπώς, η αύξηση της ανταγωνιστικότητας και η ενίσχυση της παραγωγικότητας μιας οικονομίας, ιδίως της Ελληνικής, δεν επιτυγχάνεται μέσα από την φθηνή μαζική εργασία και μισθούς τρίτου κόσμου, αλλά από την επένδυση σε υψηλής ποιότητας ανθρώπινο δυναμικό και σε έξυπνους, αποδοτικούς και καινοτόμους τρόπους εργασίας και παραγωγής.

Αυτό που χρειαζόμαστε, τόσο στην Ευρώπη όσο και επειγόντως στην Ελλάδα, είναι η δημιουργία ενός θεσμικού πλαισίου που θα ενισχύει την έρευνα, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα και θα επιτρέπει στα πανεπιστήμια να παράγουν γνώση και στις επιχειρήσεις να μετατρέπουν αυτή τη γνώση σε προϊόντα και υπηρεσίες ωφέλιμες για την κοινωνία και την οικονομία.
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 6/20/2011 06:21:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Η αξιοποίηση της Πληροφορικής και των νέων τεχνολογιών για την επίτευξη των στρατηγικών στόχων της Ευρώπης."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες