ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:20 Ιουνίου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Πανελλήνια Συνδιάσκεψη της Κίνησης Ανεξαρτήτων Πολιτών.

«Φτηνή φαρσοκωμωδία με κομπάρσους τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Κοινή Γνώμη» χαρακτήρισε ο Μίκης Θεοδωράκης αυτό που πριν λίγες ημέρες «αποφάσισε να παίξει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου γελοιοποιώντας τους θεσμούς, ως απάντηση στους δεκάδες χιλιάδες που διαδήλωναν μπροστά στη Βουλή»

Ο Μίκης Θεοδωράκης σε χαιρετισμό του την 1η μέρα της Πανελλήνιας Συνδιάσκεψης της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών, το Σάββατο 18 -6 στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» μίλησε για τον εμπαιγμό των κυβερνώντων προς ένα λαό απελπισμένο. Εξέφρασε τη συμπαράστασή του προς το μεγάλο λαϊκό κίνημα που αναπτύσσεται στις πλατείες της Ελλάδας για την (Δείτε το χαιρετισμό του Μ. Θεοδωράκη)  ..
υπεράσπιση της πατρίδας και κατά της αποτρόπαιης λεηλασίας της από την παραπαίουσα κυβέρνηση που δηλώνει πίστη στα συμφέροντα των ξένων τραπεζών και των εκπροσώπων της.

 ‘Όμως «μωραίνει όμως Κύριος ον βούλεται απωλέσαι» κατέληξε ο ιδρυτής της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών . Την 1η ημέρα της Συνδιάσκεψης μίλησε επίσης για την ιδεολογική ταυτότητα της Κίνησης ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, και μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Γιώργος Κασιμάτης ο οποίος και ανέλυσε τον λόγο της μετονομασίας της Κίνησης σε Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών. Χαιρετισμό επίσης απηύθυνε στα μέλη και ο Περικλής Νεάρχου, πρέσβης επί τιμή όπως και ο Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Ερατοσθένης Καψωμένος και οι δύο φίλοι και επίτιμα μέλη του Κινήματος.

Τη δεύτερη ημέρα της Συνδιάσκεψης μετά από εισήγηση του Μίκη Θεοδωράκη για το Οργανωτικό και τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων από όλη της Ελλάδα, εξελέγη η Επιτροπή Οργάνωσης του Συνεδρίου της Κίνησης, το οποίο προγραμματίζεται για τις αρχές του φθινοπώρου.

 ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ (Σάββατο, 18.6.2011)

Χαιρετίζω την παρουσία σας στην Πρώτη μας Πανελλήνια Συνδιάσκεψη, σ’ αυτόν τον σημαντικό σταθμό μέσα στην πορεία της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών. Τολμήσαμε να ξεκινήσουμε το χτίσιμο μιας νέας πολιτικής οργάνωσης από τη βάση του λαού και όπως ήταν επόμενο, βρεθήκαμε μπροστά σε πρωτόγνωρα προβλήματα, στα οποία θα έπρεπε να δοθούν λύσεις. Όμως το ότι φτάσαμε στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα, αποτελεί μια νίκη για όλα τα μέλη μας και γι’ αυτό αισθάνομαι την ανάγκη να σας συγχαρώ και να σας ευχαριστήσω θερμά.

Το γεγονός ότι από την πρώτη στιγμή δηλώσαμε ότι θεωρούμε το υπάρχον Σύστημα Εξουσίας υπεύθυνο για την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας, μας έβαλε στο στόχαστρο των μηχανισμών που χτυπούν ανελέητα ο,τιδήποτε αποτελεί κίνδυνο για την παρουσία και την διαιώνισή της. Παρ’ όλα αυτά η δύναμη, η τόλμη και ο ρεαλισμός των ιδεών μας διαπέρασαν τα τείχη της φίμωσης και των αποκλεισμών και μπορούμε να πούμε ότι σήμερα έχουν κυριαρχήσει και αποτελούν τον κύριο ιδεολογικό εξοπλισμό των λαϊκών κινημάτων που κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση με μας

 Αυτό μας δίνει μεγάλες ελπίδες, δεδομένου ότι θεωρούμε την Λαϊκή Ενότητα ως το κύριο όπλο του ελληνικού λαού προκειμένου να αντισταθεί, να αντιμετωπίσει και να ακυρώσει τα καταστροφικά σχέδια της Τρόικα-Κυβέρνησης. Σχέδια που ήδη έχουν προξενήσει τεράστιο κακό στον ελληνικό λαό και που σκοπεύουν να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο έως ότου ολοκληρωθεί το τελικό ξεπούλημα της χώρας μας στους ξένους. Οι ελπίδες αυτές στηρίζονται πάνω στο νέο κοινωνικό κλίμα που διαμορφώνεται με την παρουσία αυτών των παράλληλων κινημάτων, μέσα στα οποία υπάρχει ουσιαστική ενότητα στη βάση των πολιτών, όπως απέδειξε η συνένωση των Προπυλαίων με το Σύνταγμα.

Πιστεύω και ευελπιστώ ότι η ταυτόσημη πορεία θα οδηγήσει σε μορφές συνεργασίας και από κει στη δημιουργία ενός κοινού πολιτικού μετώπου που θα εκφράσει την ποιοτική άνοδο των κινημάτων στα επίπεδα της ενιαίας δράσης με κοινό πρόγραμμα και κοινούς στόχους. Με την ευκαιρία αυτού του σύντομου χαιρετισμού θα ήθελα να εκφράσω τους μεγάλους μου φόβους για μια πιθανή δραματική έκρηξη με ανυπολόγιστες συνέπειες για το λαό και την χώρα μας, απ’ αυτό το επικίνδυνο μίγμα αντιπαράθεσης ανάμεσα σε ένα λαό που αφυπνίζεται, διαδηλώνει μαζικά και διαμαρτύρεται ολοένα και πιο έντονα, με δυο λόγια ένα λαό απελπισμένο, χωρίς ηγεσία, πρόγραμμα και θέση αλλά μόνο με αντίθεση και πάθος που μπορεί να μεταβληθεί σε τυφλό μίσος από τη μια μεριά και από την άλλη σε μια κυβέρνηση ανάλγητη, που παρακολουθεί τον λαϊκό πόνο που η ίδια προκάλεσε με προκλητική απάθεια, ειρωνία και σαρκασμό, που είναι φυσικό να μαζικοποιεί, να εντείνει και να επισπεύδει την έκρηξη της λαϊκής οργής.

 Όταν εκατοντάδες αγανακτισμένοι πολίτες διαδηλώνουν μπροστά στη Βουλή και την ίδια στιγμή ο Πρωθυπουργός της χώρας κάνει αμέριμνος και αδιάφορος κανώ στον Μαραθώνα, θυμίζει την βλακώδη αναλγησία της Μαρίας Αντουανέτας που ενώ ο λαός διαδήλωνε για ένα κομμάτι ψωμί μπροστά στα ανάκτορα, αυτή απορούσε γιατί δεν τρώνε παντεσπάνι. Ίσως κι αυτός να σκεφτόταν για ποιο λόγο φωνάζουν, αφού υπάρχει το Μνημόνιο, η Τρόικα και ο Παπακωνσταντίνου για να χορτάσουν.

Τώρα ξαναθυμήθηκε τον καλό εαυτό του, τον ταχυδακτυλουργό που με τις πλάτες των ΗΠΑ, του ΔΝΤ και της Ευρώπης των Τραπεζών μπορεί και παίζει παιχνίδια στην πλάτη του λαού μας κάνοντας το Μαύρο-Άσπρο. Παιχνίδια εντυπωσιασμού. Και το ερώτημα είναι, ως πότε θα μπορούν να μας κοροϊδεύουν. Έτσι πριν λίγες μέρες και σαν απάντηση στους δεκάδες χιλιάδες που διαδήλωναν μπροστά στη Βουλή, αποφάσισε να παίξει -με κομπάρσους τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Κοινή Γνώμη- μια φτηνή φαρσοκωμωδία γελοιοποιώντας τους θεσμούς και μετατρέποντας σε μια μέρα την δήθεν Εθνική Ενότητα σε θλιβερή Εθνική κοροϊδία.

Μωραίνει όμως Κύριος ον βούλεται απωλέσαι. Γιατί είναι βέβαιο ότι αυτή η νέα επίδειξη διπλοπροσωπίας θα βοηθήσει τον λαό μας να συνειδητοποιήσει με ποιους έχει μπλέξει, να τον συσπειρώσει και να τον οδηγήσει στην αναπόφευκτη έκρηξη ενός γενικότερου εθνικού ξεσηκωμού. Όπως είπα, είναι λάθος να σπρώχνουμε τον Έλληνα στον τοίχο, στο πλήρες αδιέξοδο, γιατί τότε γίνεται Ήρωας ή ραγιάς. Ας ελπίσουμε, το πρώτο. Η Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών έπειτα από τον εμπαιγμό του κ. Γ. Παπανδρέου καλέι τον Λαό να κατεβεί σε δρόμους και σε πλατείες με ακόμα μεγαλύτερη ορμή, με στόχο να φύγει η Τρόικα, να ακυρωθεί το Μνημόνιο και να αναδειχθεί Κυβέρνηση που να εκφράζει το Αντιμνημονιακό Μέτωπο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πολιτών, που θα επιδιώξει να βγάλει τη χώρα από τα νύχια του ΔΝΤ και της Ευρώπης των Τραπεζών εφαρμόζοντας μια νέα εθνική ανεξάρτητη πολιτική με την εφαρμογή μια νέας εξωτερικής πολιτικής με την επιλογή νέων ισότιμων διεθνών σχέσεων.

Με πρώτο στόχο την εξασφάλιση της οικονομικής επάρκειας της χώρας και την παραπέρα προσπάθεια για να κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο με την εφαρμογή ενός προοδευτικού προγράμματος ανάπτυξης. Η Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών θα επιδιώξει την αναγνώριση του status της Ουδετερότητας για τη χώρα μας από τη διεθνή κοινότητα, μια λύση που θα μας απαλλάξει για πάντα από τις αντιθέσεις των ισχυρών που τόσες τραγωδίες προκάλεσαν έως σήμερα στο Λαό και στην πατρίδα μας. Εμείς που διαλέξαμε τον δύσκολο δρόμο του Ανεξάρτητου Πολίτη, μετουσιώσαμε προ πολλού την αγανάκτησή μας σε μια προσπάθεια να λειτουργήσουμε μέσα σ’ αυτό το Χάος σαν μια υπεύθυνη λαϊκή δύναμη με πρόγραμμα, εσωτερική διάρθρωση και δημόσιες πρωτοβουλίες και δράση, με κεντρικό μας μέλημα την ενότητα του Λαού ακριβώς για να προλάβουμε, ώστε η αναπόφευκτη τελική λύση να βρει ένα λαό πειθαρχημένο και υπεύθυνο, γιατί πιστεύουμε ότι ο τόπος αυτός έχει υποστεί τόσα και τόσα δεινά, που θα ήταν έγκλημα να υποβληθεί σε νέες τραγωδίες.

Ίσως ξεκινήσαμε αργά. Γι’ αυτό θα πρέπει να βιαστούμε και να προχωρήσουμε όσο γίνεται πιο υπεύθυνα, πιο αποφασιστικά και πιο αποτελεσματικά στο δρόμο που χαράξαμε. Τελειώνω με το σχόλιό μου για τον πρόσφατο κυβερνητικό ανασχηματισμό: Πρώτη διαπίστωση: Ουσιαστική κυβέρνηση της χώρας παραμένει η Τρόικα. Δεύτερη διαπίστωση: Η νέα κυβέρνηση όπως και η παλιά δεν έχει την αρμοδιότητα να παίρνει αποφάσεις, μιας και η μοναδική της αποστολή είναι να εφαρμόζει πιστά τις εντολές των ξένων. Και όχι μόνο στην οικονομία και τον κοινωνικό τομέα που δικαίως μονοπωλούν την αυξανόμενη αντίθεση της πλειοψηφίας του λαού μας.

Εξ ίσου μεγάλη ευθύνη έχουν ο Γ. Παπανδρέου, η Κυβέρνηση και οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για την παραίτησή τους από το δικαίωμα και την υποχρέωση να χαράζουν την ανεξάρτητη εξωτερική μας διεθνή, αμυντική και εκπαιδευτική πολιτική, με την εθελοντική τους υποταγή στις αποφάσεις των ξένων. Και αν η Τρόικα χαράζει και επιβάλλει κυριαρχικά και φανερά την οικονομική και κοινωνική πολιτική της χώρας, οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η Λέσχη Μπίλντεμπεργκ, όπου μεταξύ άλλων συμμετέχουν οι κυρίες Ντόρα Μπακογιάννη και Άννα Διαμαντοπούλου, έχουν αναλάβει την εποπτεία του πλέον ευαίσθητου και κρίσιμου τομέα της αγωγής της μαθητικής και φοιτητικής νεολαίας.

 Όπως βλέπετε, το ξεπούλημα της κυριαρχίας της χώρας είναι γενικό και έχει ξεπεράσει προ πολλού την κόκκινη γραμμή του μεγαλύτερου ίσως κινδύνου που έχει περάσει ως σήμερα η πατρίδα μας. Τρίτη διαπίστωση: Επειδή έμαθα να κρίνω τον κ. Παπανδρέου κάτω από τη μοναδική του ιδιότητα του κακού ηθοποιού, θεωρώ ότι και τώρα έπαιξε ένα κακό θέατρο, για να μας αιφνιδιάσει και να κερδίσει χρόνο πουλώντας μας για άλλη μια φορά φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Διαβλέπω ακόμα την εκδικητική του προσπάθεια να συμπαρασύρει, να φθείρει και να εξουδετερώνει συμπαρασύροντας μαζί του στη ελεύθερη πτώση τα πρόσωπα που ζηλεύει ή φοβάται ή είχαν «άτακτη» συμπεριφορά. Μ’ αυτόν τον τρόπο θα κάνει στο τέλος μισητό στον λαό όλο το στελεχικό δυναμικό του ΠΑΣΟΚ.

Γιατί δεν πρέπει να έχει καμιά αμφιβολία ότι μετά το τελευταίο του σώου που έδωσε τροφή στα κανάλια να ξεφύγουν για λίγο από την καυτή πραγματικότητα, το λαϊκό Κίνημα αγανάκτησης θα επιστρέψει μεγαλύτερο, αποφασιστικότερο και πιο δυναμικό και δεν θα σταματήσει παρά μόνο όταν θα έχει πετύχει να διώξει οριστικά τα κάθε είδους ξένα αφεντικά που μας απειλούν, μας διαλύουν, μας ξεπουλούν και μας ντροπιάζουν.
Σας ευχαριστώ.
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 6/20/2011 06:31:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Πανελλήνια Συνδιάσκεψη της Κίνησης Ανεξαρτήτων Πολιτών."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες