ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:8 Ιουνίου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Θράκη: Φιλόζωοι ελευθερώνουν φίδια σε κατοικημένες περιοχές διώχνοντας τους κατοίκους!

Εάν συμβεί κάποιο ατύχημα και υπάρξει ανθρώπινη απώλεια, ποιός θα είναι ο υπεύθυνος; Ή μήπως θα αποτελεί στατιστικό στοιχείο συμπεριφοράς της απελευθερωμένης πανίδας;

Η καταγγελία μας ήρθε από κατοίκους του Ν. Ξάνθης, οι οποίοι έντρομοι μας δήλωναν πως έχουν διαπιστώσει την τεράστια αύξηση φιδιών στα χωριά που διαμένουν!  Και τι πιό απλό; Θα μπορούσε να σκεφθεί ο οποιοσδήποτε, αφού η ύπαρξη φιδιών είναι συνηθισμένο φαινόμενο σε αγροτικές περιοχές. Ναι, αλλά, στην περίπτωση που αναφερόμαστε, τα φίδια δεν είναι της περιοχής, αλλά «εισαγόμενα», δηλαδή άγνωστα είδη στους αγρότες, οι οποίοι δηλώνουν πλήρη άγνοια για την αντιμετώπισή τους.
Γυναίκες καταγγέλλουν πως τα φίδια μπαίνουν μέχρι μέσα στα σπίτια και νιώθουν μία...
 συνεχή απειλή. Αρκετοί κάτοικοι συζητούν μεταξύ τους την μετακίνησή τους στην πόλη της Ξάνθης, αφού δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το «φαινόμενο» αυτό.

Σύμφωνα με μαρτυρία αγρότη, τα φίδια ρίχθηκαν από ελικόπτερο που έκανε χαμηλή πτήση στα περίχωρα του χωριού Μάνδρα του Ν. Ξάνθης. Αυτή η τακτική της «σποράς» ή «απελευθέρωσης» πανίδας, είναι γνωστό πως ακολουθείται από φιλοζωικές οργανώσεις. Η απορία όμως που υπάρχει είναι: Γιατί τα φίδια απελευθερώθηκαν σε κατοικημένη περιοχή; Γιατί δεν υπήρξε ενημέρωση των κατοίκων σχετικά με τα είδη που απελευθερώθηκαν;

Μήπως επειδή πρόκειται για λίαν επικίνδυνα για τον άνθρωπο είδη; Άλλες αναφορές που συλλέξαμε -από άλλες αγροτικές περιοχές του νομού Ξάνθης- κάνουν αναφορές σε φίδια πολύ μεγάλου μεγέθους (ένας αγρότης μας είπε χαρακτηριστικά πως το είδε να περνάει τον δρόμο –αγροτικό χωματόδρομο- και απέφυγε να το πατήσει για να μην μπλεχθεί στο τρακτέρ και κινδυνεύσει ο ίδιος!!!) που κυκλοφορούν στην ευρύτερη περιοχή της Αν. Μακεδονίας και Θράκης.

 Τέλος, υπάρχει μία αναφορά για απελευθέρωση φιδιών έξω από τα στρατόπεδο του Παρανεστίου. Μήπως οι φιλοζωικές οργανώσεις (που πολύ καλά κάνουν και δραστηριοποιούνται για την διάσωση πολλών ζωικών ειδών) θα έπρεπε να προσμετρούν μέσα στα πλαίσια των δράσεών τους και την πιθανή επικίνδυνη «εισβολή» που γίνεται στην καθημερινή ζωή των πολιτών;

Μήπως θα έπρεπε οι απελευθερώσεις αυτές να γίνονται σε μη κατοικίσιμες περιοχές; Ειδάλλως, άλλες σκέψεις περί σκοπιμοτήτων μας έρχονται στο μυαλό…

Κωνσταντίνος - Ας μιλήσουμε επιτέλους.
Από το greekalert.com
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 6/08/2011 07:14:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Θράκη: Φιλόζωοι ελευθερώνουν φίδια σε κατοικημένες περιοχές διώχνοντας τους κατοίκους!"

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες