ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:3 Ιουνίου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Στο χείλος του γκρεμού δεκάδες φορείς προστασίας ανάπηρων παιδιών . --- Πρόταση της Ευγενίας Τσουμάνη - Σπέντζα για αξιοποίηση συγκεκριμένης εισφοράς των βουλευτών.

Την καταβολή των οφειλόμενων κρατικών επιχορηγήσεων, την πρόβλεψη φορολογικών κινήτρων, την εκπόνηση Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού και την αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ ζήτησε η βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας κα Ευγενία Τσουμάνη-Σπέντζα κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης προς τους Υπουργούς Υγείας και Εργασίας σχετικά με το πρόβλημα οικονομικής επιβίωσης τριάντα ενός φορέων που περιθάλπουν περισσότερα από 15.000 παιδιά με διάφορες αναπηρίες, κοινωνικά και ψυχολογικά προβλήματα και σοβαρές παθήσεις.

 Η βουλευτής Επικρατείας ζήτησε να πληροφορηθεί εάν και πότε θα καταβληθούν οι οφειλόμενες τακτικές επιχορηγήσεις για τα έτη 2010 και 2011 - οι οποίες έχουν ...
περικοπεί από 30% έως 70% - και εάν θα υπάρξει δυνατότητα συμψηφισμού μεταξύ των ασφαλιστικών υποχρεώσεων των απειλούμενων με κλείσιμο φορέων και των οφειλών του Δημοσίου προς αυτούς, όπως είναι τα νοσήλια και τα τροφεία που καταβάλλονται από συμβαλλόμενα ασφαλιστικά ταμεία.

Επίσης, εάν πρόκειται να υπάρξει εισήγηση προς τον Υπουργό Οικονομικών για τροποποίηση των διατάξεων περί φορολόγησης των δωρεών προς τα κοινωφελή σωματεία - διατάξεις που λειτουργούν ως αντικίνητρο για όσους επιθυμούν να ενισχύσουν οικονομικά τους φορείς και που οδήγησαν σε μείωση των δωρεών κατά 40% το 2011. Παράλληλα, επεσήμανε την ανάγκη αξιοποίησης πόρων του ΕΣΠΑ για την παροχή υπηρεσιών κοινωνικής μέριμνας και δη παιδικής φροντίδας. ‘Ήδη, όπως επεσήμανε η κα Τσουμάνη, υπάρχουν αδιάθετα 25 εκ. ευρώ στο Ε.Π. «Ανθρώπινο Δυναμικό» του Υπουργείου Εργασίας ειδικά για τις Στέγες Υποστηρικτικής Διαβίωσης.

Πρότεινε, τέλος, να διατεθεί η εισφορά ποσοστού 5% επί της βουλευτικής αποζημίωσης προς το Εθνικό Ταμείο Αλληλεγγύης και Κοινωνικής Συνοχής το οποίο καταργήθηκε το Δεκέμβριο του 2010 σε φορείς κοινωνικής προστασίας που αντιμετωπίζουν ζήτημα βιωσιμότητας, βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων και με ευθύνη των αρμόδιων υπουργείων. «Οι πόροι και οι εισφορές κοινωνικής αλληλεγγύης πρέπει να διατίθενται για συγκεκριμένους σκοπούς και όχι να πηγαίνουν στη μαύρη τρύπα του Υπουργείου Οικονομικών», όπως τόνισε η κα Τσουμάνη-

Ο υφυπουργός Υγείας, Διατροφής και Άθλησης κ. Τιμοσίδης αναγνώρισε το πρόβλημα και απέδωσε την καθυστέρηση καταβολής των τακτικών επιχορηγήσεων στην προβλεπόμενη από τον «Καλλικράτη» μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων στους ΟΤΑ ενώ δήλωσε την πρόθεση του να επισπεύσει την καταβολή τους.
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 6/03/2011 05:32:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Στο χείλος του γκρεμού δεκάδες φορείς προστασίας ανάπηρων παιδιών . --- Πρόταση της Ευγενίας Τσουμάνη - Σπέντζα για αξιοποίηση συγκεκριμένης εισφοράς των βουλευτών."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες