ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:1 Ιουνίου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Ανοίγουν τα Τεχνικά Επαγγέλματα --Τοποθέτηση Θανάση Οικονόμου στη Βουλή.Για το άνοιγμα των μέχρι σήμερα κλειστών Τεχνικών Επαγγελμάτων μίλησε ο Θανάσης Οικονόμου στην ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου. Όπως τόνισε «ο νέος νόμος αναμορφώνει και εκσυγχρονίζει ένα θεσμικό πλαίσιο που βασίζεται σε νόμο του 1934! Είναι και αυτό απόδειξη της...
 χαρακτηριστικής αδυναμίας και της καθυστέρησης που έχουμε επιδείξει χρόνια ολόκληρα για να κάνουμε όχι υπερβάσεις, αλλά απλά και τόσο αναγκαία βήματα».

Επεσήμανε δε ότι οι αλλαγές που χρειάζονται για να τα καταφέρουμε δεν είναι πάντα εκ βάθρων- με την έννοια ότι αλλάζουν τελείως το περίγραμμα μέσα στο οποίο είχαμε μάθει να βλέπουμε τα πράγματα- αλλά είναι και αλλαγές ήπιες, αυτονόητες και ωστόσο ικανές να δημιουργήσουν νέα δεδομένα και νέες ευκαιρίες. Ο νέος νόμος ουσιαστικά εισάγει ένα μίνι «fast track» για τη μεταποίηση και τα τεχνικά επαγγέλματα με στόχο να μειωθεί δραστικά η γραφειοκρατία και ο χρόνος αδειοδότησης. Οι διαδικασίες απλοποιούνται και από τις 214 άδειες που απαιτούνταν μέχρι σήμερα για 16 τεχνικά επαγγέλματα πέφτουμε σε 48, γεγονός που σημαίνει 75% λιγότερη χαρτούρα.

Ο Θανάσης Οικονόμου στάθηκε με έμφαση σε δύο συγκεκριμένα ζητήματα. Αναφερόμενος στους υδραυλικούς, τόνισε ότι πρέπει να μπει πρόνοια στο νομοσχέδιο ή στα Προεδρικά Διατάγματα, ώστε να υπάρχει δυνατότητα υποβολής της απαραίτητης υπεύθυνης δήλωσης στους κατά τόπους επαγγελματικούς συνδέσμους, πέραν της ηλεκτρονικής υποβολής. Ο λόγος είναι ότι μία τέτοια πρακτική θα συμβάλει στην καλλιέργεια μιας νέας αντίληψης σεβασμού των επαγγελματιών προς τους καταναλωτές, ενώ ταυτόχρονα ο ρόλος του κράτους θα γίνει αυτός που οφείλει να είναι, δηλαδή ελεγκτικός και όχι παρεμβατικός.

Το δεύτερο σημείο που έθεσε υπόψιν του Υπουργείου, είναι ότι δεν μπορεί να υποτιμάται ο ρόλος της πρακτικής άσκησης και της εμπειρίας σε επαγγέλματα, όπως ηλεκτρολόγοι, ψυκτικοί κα, ούτε να αντικαθίσταται από σεμινάρια και θεωρητική κατάρτιση. «Ο νέος νόμος για τα τεχνικά επαγγέλματα εντάσσεται σε μία συνολική πολιτική στα ζητήματα ανάπτυξης και διαμορφώνουν τελικά ένα νέο πρότυπο», τόνισε ο Θανάσης Οικονόμου και ζήτησε να εξεταστεί η δυνατότητα προσέλκυσης ξένων επενδύσεων στα Επιχειρηματικά Πάρκα, πρώην Βιομηχανικές Περιοχές, γιατί «οι επενδυτές ζητούν να δραστηριοποιηθούν εκεί όπου υπάρχει ένα θεσμοθετημένο και νομικά καθαρό πλαίσιο». Κλείνοντας και αναφερόμενος στην γενική πολιτική συγκυρία, δήλωσε ότι «οι αυτοματισμοί που είχαμε μάθει απλά δεν αρκούν.

Τα πάντα πλέον κρίνονται σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα. Που αφορά στην ανασυγκρότηση του κράτους, του παραγωγικού μοντέλου και του κοινωνικού προτύπου. Απέναντι σε αυτό το διαρκές ζητούμενο πρέπει να έχουμε κοινή επιδίωξη. Βούληση συμπληρωματικότητας στους εθνικούς μας στόχους και κοινό ορισμό για το ποια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα. Αν δεν συμφωνήσουμε στη φύση των προβλημάτων, πως θα συμφωνήσουμε στην λύση τους;

Αν δεν κλείσουμε την πόρτα σε όλους εκείνους εντός και εκτός Ελλάδας που εύκολα και δημαγωγικά περιφρονούν κατακτήσεις και ελπίδες, αν δεν αποφασίσουμε να βάλουμε πρώτα εμείς οι ίδιοι την τόλμη, την προσπάθεια και την εργασία που χρειάζεται για να τα καταφέρουμε, τότε ποιος και γιατί; Σε κάθε περίπτωση, η λύση είναι εδώ και είναι συνδεδεμένη με εμάς».
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 6/01/2011 08:00:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , , .

0 σχόλια for "Ανοίγουν τα Τεχνικά Επαγγέλματα --Τοποθέτηση Θανάση Οικονόμου στη Βουλή."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες