ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:10 Ιουνίου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Απόψεις: "Κάνετε λάθος που δεν χρησιμοποιείτε το μυαλό σας"...

Γράφει ο Μικρός Ήρωας*
Δεν κάνω μελέτες μόνο για όπλα κάνω και αναλύσεις για τα πεπραγμένα. Για τα χάλια που έχει η χώρα μας και τον κατήφορο που δεν έχει τελειωμό. Κάνω και γεωπολιτικές αναλύσεις αλλά έχω σταματήσει να γράφω συχνά, γιατί μου άρπαζαν κομμάτια και τα δημοσίευαν οι έξυπνοι στα περιοδικά τους. Φυσικά αυτοί τα είχαν σκεφτεί και τα είχαν αναλύσει όλα!

Το έχω πει πολλές φορές πως η τηλεόραση κάνει πολύ κακό, παλιά δεν ξέραμε την λέξη αλτσχαιμερ. Στα χωριά οι γέροι γύριζαν, περπατούσαν, κουτσομπόλευαν έκαναν και δουλειές στα χωράφια και αλλού, όσες μπορούσαν ανάλογα με της δυνάμεις τους αλλά το μυαλό τους τα είχε 400! Βοήθαγαν οι γιαγιάδες και μεγάλωναν και τα δισέγγονα τους!
Τώρα κλεισμένοι μέσα στα διαμερίσματα με την τηλεόραση ακίνητοι, αμίλητοι, νωθροί, βλέποντας το χαζοκούτι, χάνονται και χάνουν το...
 μυαλό τους. Όσο για μένα το έχω πει: πριν 4 χρόνια έβγαλα την τηλεόραση τελείως και όχι μόνο επανήλθε το μυαλό μου στα φυσιολογικά του επίπεδα, αλλά τα ξεπέρασε! Είμαι σε καλύτερη κατάσταση από όταν ήμουν νέος.

Τώρα βέβαια δεν πρέπει να μιλάω για μένα, αλλά να βοηθήσω εσάς που με διαβάζετε. Μήπως και ξυπνήσει το μυαλό σας και καταλάβετε τη μας συμβαίνει. Όλα δυστυχώς είναι λάθος και δυστυχώς η παιδεία μας, μα να μην μαθαίνουν τα παιδιά να χρησιμοποιούν το μυαλό τους; Να σκέφτονται συνεχώς γιατί αν το μυαλό μένει αδρανείς, το σώμα πέφτει στην αμαρτία. Αυτά δεν τα λέω εγώ, οι αρχαίοι έλληνες τα έλεγαν. Και με την τηλεόραση αυτό γίνετε: το μυαλό δεν σκέφτεται και το σώμα μένει ανικανοποίητο και πέφτει εύκολα στην αμαρτία και δεν ξεκολλάει εύκολα από αυτήν, γιατί δεν μπορεί να συγκρατήσει ο νους το σώμα.

 Όσο για την παπαγαλία άλλο μεγάλο λάθος αυτό της παιδείας μας, έτσι δίδασκαν οι αρχαίοι έλληνες; Όχι βέβαια ήθελαν ανοιχτά μυαλά, υγιή και σωφρονισμένα, γεμάτα απορίες όμως και προβληματισμούς! Για αυτό λέω ότι κάνετε λάθος που δεν χρησιμοποιείτε το μυαλό σας, να αναρωτηθείτε πως μπορεί να γίνει αυτό; Κάτι αξιόλογο μπορεί να βγει από αυτήν την προσπάθεια, έχω πει ακόμα αν κάποιος έχει μια ιδέα να μου πει να τον βοηθήσω! Αυτό έκαναν και οι αρχαίοι έλληνες δεν είχαν μονο σαν ασχολία την φιλοσοφία, έβαζαν το μυαλό τους να δουλέψει. Το έστυβαν και έβγαζαν διαφορετικά πράγματα από αυτά που υπήρχαν. Άσε δεν που από την φύση του ο έλληνας είναι τεμπέλης, με την καλή έννοια. Προτιμάει να τα λέει με τους φίλους του, από το να δουλεύει παραπάνω για να κάνει την ίδια δουλειά.

Έτσι έψαχναν να βρουν τρόπους να τελειώσουν την δουλειά πιο γρήγορα, για να πιουν ένα ποτήρι κρασί. Εξάλλου καφενεία μόνο η Ελλάδα έχει, απομεινάρια του ένδοξου παρελθόντος που μαζευότανε οι άντρες και συζητούσανε περί ανεμών και υδάτων και ακούγανε όχι μόνο τα νέα αλλά και τον σοφότερο: πως τα κατάφερε να κάνει την δουλειά πιο γρήγορα και δεχότανε της συμβουλές του! Τώρα τα ξέρουμε όλα, μας τα λένε τα βιβλία που είναι αντίγραφες από τας ευρώπας! Και από τα αμερικάς! Της συμβουλές των σοφότερων ανθρώπων δεν της δεχόμαστε γιατί είναι έλληνες!

 Για αυτό βαδίζουμε προς την καταστροφή της χώρας, πάνε οι παραδώσεις, πάνε οι θρησκεία μας, η παιδεία μας, πάει το ένδοξο παρελθόν μας, πάει η ιστορία μας που την ξέρανε νεράκι απέξω και ανακατωτά οι παλιές γιαγιάδες και την λέγανε στα εγγόνια τους, μαζί με χιλιάδες τραγούδια και παραμύθια και τα Ευαγγέλια! Όχι αυτά που λέγανε στην κενή διαθήκη μόνο αλλά και άλλα πράγματα, ένα μερος των απόκρυφων ευαγγελίων! Πάει και η νεολαία μας, τα παλικάρια μας, οι αυριανοί πολεμιστές μας! Θέλουν να τους κάνουν λελέδες όλους και θέλουν να μας πούνε ψέματα οι αλήτες, ότι έτσι ήταν και οι αρχαίοι έλληνες! Που αποκηρύσσανε κάθε τοιούτον και είχαν θεσπίσει νόμους και απαγορεύανε να πάρει θέσεις και αξιώματα.

 Πάνε τα κορίτσια μας οι αυριανές μανάδες, πουτάνες χωρίς πληρωμή θέλουν να μας της κάνουν! Παλιά έλεγες κορίτσι το έβλεπες και το χαιρόσουνα και το σεβόσουνα γιατί δεν έκανε τρέλες, ήξερε να κρατάει την θέση της και να μην βιάζετε να μεγαλώσει. Υπήρχε και ο νόμος παλιά για να τολμούσες να πας με κορίτσι κάτω των 16 ετών, το θεωρούσαν βιασμό! Απαγόρευαν μάλιστα και να παντρευτείς κορίτσι κάτω των 16 ετών Τώρα εχουμε γέμιση δήθεν παιδεραστές, μα αφού το επιτρέπει ο νόμος και οι αρχαίοι έλληνες έτσι δεν κάνανε; Τη λέτε ρε ψεύτες, έχετε ανοίξει τα αρχαία κείμενα να διαβάσετε τη λένε μέσα; Τιμωρούσαν ακόμα και τον εξαναγκασμό σε συνουσία με βαριές ποινές, ακόμα και με θάνατο! Ακόμα και δούλος να ήταν αυτός είχε δικαιώματα.

Αλλά για αυτό δεν πρέπει η νεολαία μας να ξέρει αρχαία, μην διαβάσει τα αρχαία κείμενα και ξυπνήσει! Πάνω από το 90% αυτών που λέει ο χριστιανισμός, η δικιά μας ορθόδοξη πίστη δηλαδή, τα έλεγαν και οι αρχαίοι και έχουν διασωθεί. Για αυτό σήμερα ήρθε η καταστροφή και πολλοί απορούν; Μα θα μας κάψει ο θεός και θα μας τιμωρήσει για της αμαρτίες μας. Να εχουμε αμερικανικά πρότυπα στην ζωή μας; Τι είναι οι αμερικανοί; Απόγονοι ληστών, πορνών, διωγμένων καταδίκων και φυλακισμένων ανθρώπων. Ξυπνήστε μωρέ, ξυπνήστε πριν είναι αργά.

Ώστε θα γίνουν εκλογές ε τον Ιούνιο ή λίγο πιο μετά. Καλά με αυτό το πλευρό να κοιμάστε σιγά μην γίνουν. Θέλουν ο Γιωργάκης να περάσει τα μέτρα, έχει πολλά να περάσει ακόμα, θα ξεπουλήσει τα πάντα. Εξάλλου θα υπάρξει μια μικρό βελτίωση λόγο του τουρισμού, θα τον δούμε και στην ΔΕΘ και τέλος του έτους- αρχές του 2012 θα γίνουν οι εκλογές και ποιος θα βγει μα ο σαμαράς! Τον στηρίζουν, τον προωθούν, θα τον βοηθήσουν και λίγο, στημένα πράγματα είναι αυτά για τους κουτούς που δεν καταλαβαίνουν. Πήγε ο πρόεδρος του Ισραήλ στην Ευρώπη και το είπε ξεκάθαρα ο άνθρωπος: βοηθήστε την Ελλάδα και τον άνθρωπο μας τον Γιωργάκη μας! Τα είπε και ο Ομπαμα στην Μερκελ: βοηθήστε την Ελλάδα, θα δώσει και 30 δισεκατομμύρια για να αγοράσει και αυτός τα φιλέτα μην τα πάρουν οι γερμανοί.

Είδατε στήριξη ο Γιωργάκης; Πως το αγαπάνε αυτό το παιδί; Ας μην είχαν προβληματα με τους τούρκους και την επιχείρηση στην Λιβύη, με όλα τα νατοϊκά αεροπλάνα στην Ελλάδα και θα σου λεγα εγώ! Έφεραν και τους λαθρομετανάστες εδώ με ειδικό σκοπό. Ότι θα πτωχεύσει η χώρα, με ακούτε να το λέω χρόνια πριν και το ξερω από το 1990! Έφεραν εδώ τους λαθρομετανάστες για να έχουν οι έλληνες έναν εχθρό, να τα βάλουν μαζί τους και για να μην ξεσηκωθούν και αρπάξουν την εξουσία. Αν είμαστε σοβαρή χώρα δεν θα είχαμε πρόβλημα με δαύτους. Φεύγουν πάνε σε άλλες χώρες στην Ευρώπη και γυρίζουν πίσω στην Ελλάδα. Εκεί κανείς δεν τους νοικιάζει σπίτι να μείνουνε, αν τους πιάσουν τους σφραγίζουν το σπίτι.

Δεν τους επιτρέπουν να πάνε σε νοσοκομείο! Κανείς δεν τους δίνει δουλειά γιατί υπάρχει ποσόστωση. Δηλαδή τόσοι γερμανοί θα δουλέψουν, τόσοι ξένοι 7/3 και αυτό μόνο σε μεγάλες επιχειρήσεις στης μικρές απαγορεύετε και αν απολλύουν εργαζόμενους πρέπει πρώτα να απολύσουν τους ξένους. Έτσι έφυγαν και οι έλληνες από την Γερμανία το 1980-90 και γύρισαν στην Ελλάδα. Ενώ στην Ελλάδα έλα μωρέ δεν πειράζει, στα νοσοκομεία μας όλοι οι ξένοι και οι έλληνες έξω. Ενώ στο εξωτερικό το συνδικάτο τα ελέγχει όλα, εδώ κοιτάνε να αρπάξουν καμία θέση βουλευτή οι εργατοπατέρες και να τα ξεπουλήσουν όλα, αρκεί να είναι αρεστοί στο κόμμα!

Ο Σαμαράς η μόνη διάφορα που έχει με τον Γιωργάκη, η πιο βασική δηλαδή είναι: ότι ειναι εθνικιστής και δεν θα τα πουλήσει όλα στους ξένους. Θα τα ξανά πούμε γιατί αργή ακόμα ο πόλεμος. Ευτυχώς που υπάρχει ακόμα η Λιβύη, άμα λήξει να φοβόσασθε και φύγουν από εδώ οι νατοϊκοί και τα αεροπλάνα τους. Όσο είναι εδώ θα μας μπουκώσουν οι αμερικανοί με όπλα και θα δώσουν και κάτι λεφτά, θα μας χαρίσουν και τόκους των FMS! Είδατε τη είπε ο ομπαμα θα δώσουμε λεφτά στη Ελλάδα 1,4 δισεκατομμύρια, πως θα μας πληρώσει τα FMS; Καταλάβανε το λάθος που έκαναν τόσα χρόνια με την Τουρκία; Που την μπουκώνανε με όπλα και της δίνανε τα όπλα σε αυτούς δωρεάν, σε εμάς με δάνειο; Όχι απόλυτα οι εβραίοι τους ξύπνησαν.

Απλά προσπαθούν ακόμα να ηρεμήσουν τους τούρκους και να τους φέρουν πάλι κοντά τους, αλλά αυτό δεν γίνεται. Άσε δε που ζητάνε πιο πολλά οι τούρκοι, το 80/20 του πετρελαίου του αιγαίου. Δηλαδή να πάρουν από τα δικαιώματα το 20% αυτοί, το 80% εμείς και άντε τους το δίνουμε θα επέλθει η ησυχία; Όχι θέλουν και από την ΑΟΖ μας, θέλουν και από την ΑΟΖ της Κύπρου, όλο θέλουν και όλο ζητάνε! Αλλά δεν είναι τρελοί οι αμερικανοί να δώσουν ποσοστά στους τούρκους. Γιατί ξέρουν ότι με αυτόν τον τρόπο, θα γιγαντώσουν ακόμα περισσότερο την Τουρκία. Θα ρίξουν τα λεφτά που θα πάρουν από τα πετρέλαια οι τούρκοι σε σχεδίαση οπλών.

Αν έχεις στην κατοχή σου ένα ποσό 150 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε 20 χρόνια, για να τα διαθέσεις για σχεδίαση και παραγωγή δικών σου οπλών, είσαι μια μεγάλη απειλή. Για αυτό δεν θα τους αφήσουν αλλά θα τους καταστρέψουν. Σιγά μην τους αφήσουν οι εβραίοι να αποκτήσουν αεροπλανοφόρα και πυρηνικά σε υποβρύχια και πυρηνικά όπλα! Είδατε πως η Τουρκία έκανε πίσω για της ασκήσεις, δήθεν μην κάνουν επεισόδιο με την Ελλάδα οι κεμαλιστές λόγο των εκλογών. Μπούρδες και τρίχες κατσαρές, αν τολμούσε ας μην έκανε πίσω ο ερντογαν. Δυο δολοφονικές απόπειρες έκαναν ενάντιων του για να τον προειδοποιήσουν. Κάτσε καλά γιατί την τρίτη δεν θα κάνουμε λάθος, θέλαμε και κάναμε λάθος.

 Σιγά μην της σχεδίασαν οι κούρδοι, σιγά μην αφήσουν την Τουρκία να φτιάξη πυρηνικά όπλα. Είδατε τη έγινε στο Πακιστάν και πήγαν να το καλύψουν ότι δήθεν έφαγαν τον μπι λαντεν! Μέχρι και η Κίνα μίλησε και 50 αεροπλάνα για βοήθεια έστειλε στο Πακιστάν! Χρησιμοποίησαν ειδικά ελικόπτερα για την αποστολή που έκαναν οι αμερικάνοι, δεν περίμεναν όμως ότι θα χάσουν το ένα από αυτά, αθόρυβα και αρκετά στελθ. Τι έκαναν στο Πακιστάν; Χτύπησαν τους ειδικούς ανθρώπους με την μεγάλη προστασία και την μεγάλη φρουρά! Ποιους ειδικούς ανθρώπους; Τους επιστήμονες βρε κουτορνίθια και τους πήραν μαζί τους, για αυτό έγινε και οι μεγάλη μάχη. Τον επιστήμονα των πυρηνικών οπλών και τον επιστήμονα που βοήθησε στην σχεδίαση του αεροπλάνου, σε συνεργασία με την Κίνα! Της κορυφές αρπάξανε, δεν έχει σημασία αν είναι πακιστανοί ή ξένοι οι επιστήμονες πχ κινέζοι! Γιατί φωνάζει η Κίνα έτσι για πλάκα ξεσηκώθηκε;

Ή γιατί της άρπαξαν τους επιστήμονες; Και θα μάθουν πολλά από αυτούς! Ελπίζω να καταλάβετε τώρα τη γίνετε και τη παίζεται και τη συμβαίνει! Και είσαι τόσο σίγουρος ότι αυτό έγινε; Όχι δεν είμαι υποθέσεις κάνω και για πιο λόγο να αγριέψει έτσι η Κίνα; Ότι της άρπαξαν δικούς της ανθρώπους είναι σίγουρο και δεν δέχεται αμφισβήτηση. Απέτυχαν όμως και είχαν απώλειες οι αμερικανοί, έχασαν και το ελικόπτερο και πήγαν να το καλύψουν ότι δήθεν σκότωσαν τον μπι λαντεν. Εκτός αν δεν ήταν επιστήμονες αλλά κινέζοι αξιωματούχοι που βοηθάνε τους ταλιμπαντ. Πως τα καταφέρνουν μόνοι τους, τόσα χρόνια ποίος τους βοηθάει; Και το κάνουν οι κινέζοι σε συνεργασία με το Πακιστάν. Για αυτό οι ξαφνικές αγάπες και τα λουλούδια με τους ινδούς οι αμερικάνοι και όσα όπλα θέλουν τους τα δίνουν. Πιο από τα δυο συμβαίνει τελικά; Και τα δυο, οι κινέζοι βοηθάνε και τους ταλιμπαντ και το Πακιστάν.

Εξάλλου το Πακιστάν είναι ένας μεγάλος εισαγωγέας κινεζικών οπλών και ειδικά αεροπλάνων. Τους βοήθησαν να φτιάξουν κάτι καλύτερο, σε δήθεν συνεργασία με τους κινέζους. Ανερχόμενη δύναμη η Κίνα γιατί έχει το μυαλό και δεν σπαταλάει τα λεφτά της και τους πόρους της σε κουταμάρες, απλά ψάχνει να βρει σύμμαχους και τους πληρώνει και τους βοηθάει! Όταν έλεγα εγώ το 1993-95 να πάμε μαζί της και να κλείσουμε συμφωνίες για όπλα και όχι μόνο κάποιοι γέλαγαν. Θα περνάμε τα όπλα σε τιμές κάτω του κόστους και με αποπληρωμή το 50% σε αγροτικά προϊόντα και ένα ποσοστό ακόμα 20% σε άλλα προϊόντα. Το να κάναμε μια συμφωνία 30 ετών δηλαδή 10+10+10 ετών! Εδώ εννοούμε ότι κάθε 10 χρόνια θα επιλέγαμε τα όπλα που θα θέλαμε και θα ανανεώναμε την συμφωνία. Με 5+6+7 δισεκατομμύρια ευρώ η άξια της συμφωνίας, θα χάναμε;

Ασφαλώς και όχι, αλλά άμα έχεις κουτούς πολιτικούς που δεν ξέρουν να ρισκάρουν και να βλέπουν μπροστά στο μέλλων. Εγώ ένα θα πω και θα παίρναμε κινεζικά όπλα αυτά που χρειαζόμαστε και θα κερδίζαμε. Γιατί θα λέγαμε πως τα αγοράζουμε γιατί δεν έχουμε λεφτά να πληρώσουμε. Έτσι θα μας έκαναν εκπτώσεις και οι άλλες χώρες και θα μας έδιναν ανταλλάγματα. Εξάλλου τότε επίσημη δικαιολογία είχαμε: το 90% των οπλών του ναυτικού τα μεγάλα πλοία επιφάνειας και το 70% των οπλών του Στράτου ξηράς πχ τεθωρακισμένα, ήταν για απόσυρση! Τότε μπορούσες να πας με την Κίνα, τώρα που έγινε και αυτή μεγάλη δύναμη και είναι απειλή, αν τολμήσεις και την πλησίασης θα σε φάνε λάχανο! Σας διαβάζω κάθε μέρα και δεν βλέπετε τα οφθαλμοφανή πράγματα που είναι μπροστά στα μάτια σας και στενοχωριέμαι.

 Η σύγκρουση ανατολής δύσης δεν θα αργήσει. Οι μουσουλμάνοι θα είναι ο υπαρηθμόν ένα κίνδυνος παγκόσμιος για την δύση και δεν πρεπει να αποκτήσουν πυρηνικά όπλα. Μα θα μου πει κανείς έχει η Περσία; Και ποίος σου είπε ότι οι πέρσες είναι καθαροί μουσουλμάνοι; Το πρόβλημα είναι το Πακιστάν και οι τρελοί μουλάδες ανά την υφήλιο. Εμείς είμαστε στα σύνορα, εμείς έχουμε και κατέχουμε τα περάσματα. Αν γινει το πρώτο μπαμ και ξεσηκωθούν οι μουλάδες, εμάς θα στηρίξουν όλοι. Άσχετα αν δεν το θέλουν γιατί κονομάνε και από εμάς και από τους χαζούς μουσουλμάνους. Και οι Τουρκία; Την Τουρκία την στηρίζουν οι γερμανοί το είπαμε. Προσοχή όμως οι κυβερνήσεις της, όχι όμως και ο γερμανικός λαός.

Αυτός έχει ήδη προβληματα με τους τούρκους μετανάστες που θα ενταθούν στο μέλλων, όσο μεγαλώνει η οικονομική κρίση. Τα παιχνίδια που έκαναν οι αμερικάνοι διεθνώς, δεν τους βγήκαν σε καλό. Τώρα το καταλαβαίνουν όμως, τρέχουν και δεν φτάνουν. Βοήθησαν την Τουρκία και χτύπησαν την Ελλάδα και οι Τουρκία γιγαντώθηκε. Αν την αφήσουν σε 20 χρόνια θα έχει γινει περιφερειακή υπερδύναμη. Θα έχει την ισχύ και σε πυρηνικά και σε συμβατικά όπλα, μεγαλύτερη από της Γαλλίας Αγγλίας και Γερμανίας μαζί. Το ανάχωμα είμαστε εμείς και μόνο εμείς και οι πρώτοι που κινδυνεύουν είναι το Ισραήλ και η Ρωσία.

Κάποιος πρεπει να την σταματήσει και αυτό μπορεί να γίνει μονο με πόλεμο. Αλλά πρέπει να επιτεθεί πρώτα σε εμάς για να υπαρχει το άλλοθι. Αλλά έλα που το ξέρουν και φοβούνται οι τούρκοι, πως δεν θα είναι ένα μόνο θερμό επεισόδιο αλλά γενικευμένος πόλεμος. Τους μάλωσε και ο Σταυρίδης ο ελληνό αμερικάνος ναύαρχος, τους άρπαξε και τα πλοία με μια του κίνηση. Τσακισθείτε να τα στείλετε στην Λίβυοι γιατί έτσι λέει το ΝΑΤΟ, λες και τα χρειάζεται; Όχι βέβαια αλλά τους τραβήξανε το αυτί, τους αρπάξανε από το τσουλούφι, τους ρίξανε και κάνα δυο σφαλιάρες στον ερντογαν ειδικότερα.

Κάτσε καλά γιατί θα σε φάμε και έπεσε ησυχία με την ουρά στα σκέλια οι τούρκοι! Παραπονέθηκε και ο δικός μας, κλάφτηκε λίγο και τσουπ αμέσως ήρθε η έξωθεν βοήθεια! 15 δισεκατομμύρια θα στείλουν οι ελληνό αμερικάνοι για να βοηθήσουν την Ελλάδα και έπεσε το γέλιο! Για να αρπάξουν τα φιλέτα ήρθανε μην τα πάρουν οι ευρωπαίοι πχ ΔΕΗ κλπ. Με τα δικά τους κεφάλαια, άσχετα αν είναι και άλλων μέσα. Δεν θέλουν να χάσουν τον Γιωργάκη τους και θα τον βοηθήσουν και το εβραίικο λόμπι τον στηρίζει αυτή την στιγμή, μετά βλέποντας και κάνοντας. Θα το ξανά πω για μια τελευταία φορά: τα γυμνάσια που κάνει ο στρατός μας τελευταία δεν τα έχει κάνει ποτέ του, συνεχόμενες βολές, ρίψεις χειροβομβίδων κλπ.

Από Γράψα ξεκίνησε αυτό με τον Φραγκούλη συνεχίζεται, αλλά η λειψανδρία παραμένει το μεγάλο πρόβλημα. Για αυτό και φτιάχτηκε και η αντιαρματική τάφρος και συνεχίζετε να κατασκευάζετε. Αν δείτε στον χάρτη είναι εκεί που φοβούνται πως θα χτυπήσουν οι τούρκοι. Ξέρουν τα χάλια που έχουμε και πως η άμυνα μας είναι της τάξης των 10 το πολύ 20 λεπτών, τόσο θα αντέξει! Εδώ αναφερόμαστε για την τοπική άμυνα, από τα στρατεύματα που υπάρχουν εκεί γύρω. Για αυτό και η αντιαρματική τάφρος για να καθυστερήσουν περισσότερο να την περάσουν τα τούρκικα άρματα, αλλά και το βασικότερο οι τούρκικες μηχανοκίνητες δυνάμεις.

 Για να κερδίσουμε περισσότερο χρόνο και να ενισχυθεί το ρήγμα με μηχανοκίνητες δύναμης και με άρματα. Ο σκοπός είναι να μην μας βρουν κατά την διάρκεια της μετακίνησης μας οι τούρκοι, γιατί δεν θα γίνουν μόνο εκατέρωθεν αρματομαχίες. Αλλά ότι το λίγο πεζικό μας θα είναι πολύ εκτεθειμένο και θα πάθη μεγάλη ζημία, τα φορτηγά και τα Μ113 θα γίνουν παρανάλωμα του πυρός. Για αυτό λέω πως δεν ξέρεται από αμυντικά θέματα γιατί κανένας δεν τα γράφει αυτά. Τόσα σαιτ στο ιντερνετ που ασχολούνται με αμυντικά θέματα και που τα εχουν πρώην αξιωματικοί και τα αμυντικά περιοδικά τι να πω; Άλλο να γινει η επιστράτευση και να επανδρωθούν οι μονάδες έτσι όπως είμαστε κινδυνεύουμε!

Χωρίς ειδικές μονάδες προκαλύψεις με πολλά ΑΤ όπλα, με πολλά πολυβόλα και όλμους, ακόμα και κρυμμένοι σε μικρών δυνατοτήτων οχυρά. Δηλαδή πολυβολεία με παρατηρητήρια, με δυνατότητα χρήσης ΑΤ και όλμων για να καθυστερήσουν τον εχθρό. Δεν ξέρουν ότι ακόμα και στον Έβρο, το να ρίχτουν τεθωρακισμένες ταξιαρχίες ενάντιων του ρήγματος δεν σώνετε η κατάσταση. Αφού ο σκοπός των τούρκων είναι πολλαπλά χτυπήματα σε πολλές περιοχές, εκμεταλλευόμενοι την αριθμητικοί τους υπεροχή. Θα αφήσουν το τούρκικο πεζικό με λίγα άρματα να αντιμετωπίζει της δικές μας δυνάμεις, ενώ σε αλλα σημεία θα καταφέρουν να προωθηθούν.

Ευτυχώς που θα έρθουν και τα αμερικανικά άρματα μάχης, αυτά τουλάχιστον αντέχουν περισσότερα χτυπήματα ακόμα και από τα ΛΕΟ 2! Άσε που θα αντικαταστήσουν τα ΛΕΟ 1 και αυτό αυξάνει την μαχητική μας ισχύ. Μας βοηθάει αλλά δεν μας σώνει, το πεζικό μας λείπει. Με επέλαση μόνο αρμάτων ενάντιων του εχθρού δεν σταματάς τον εχθρό, απλά τον καθυστερείς και χάνεις τα άρματα σου! Για αυτό χρειάζονται και πολλοί αυτοκινούμενοι αντιαρματικοί πύραυλοι και πολλά αυτοκινούμενα πυροβόλα Για αυτό και δεν μπορούν να διαλύσουν τα φαντάσματα στρατόπεδα, γιατί θα διαλυθεί η εφεδρεία. Για αυτό συζητάνε για τρελά πράγματα να κάνουν: να δώσουν 50,000 FN σε πρώην άντρες των ειδικών δυνάμεων, μετά από μια μικρή εκπαίδευση φυσικά και να ενώσουν όλες της λέσχες εφέδρων σε μια ή το πολύ δυο. δηλαδή των ειδικών δυνάμεων και μη. Ακόμα και να δώσουν όσα αλλα παλιά όπλα έχουν στην αποθήκες!

 Γιατί εχουν ακόμα και Μ1 και Μ1Α1 και τόμσον και ΜΠΑΡ κλπ. Δεν ξέρουν πώς να το κάνουν όμως αλλά θα το κάνουν. Θα αναγκαστούν να το κάνουν όσο συνεχίζουν και μας πιέζουν οι τούρκοι και 12 μήνη θητεία θα δούμε πάλι για αρχή, μετά μπορεί να ανέβει και άλλο. Η δικαιολογία υπάρχει λόγο οικονομικού κόστους, αφού δεν μπορουμε να προσλάβουμε μόνιμους κλπ. Αν δεν υπήρχε η πίεση από την πολιτική ηγεσία, θα το είχαν ήδη κάνει και θα έδιναν τα όπλα. Μπορεί να γίνει όμως ανά πάσα στιγμή λόγο των λαθρομεταναστών και να καθαρίσει το κέντρο σε μια εβδομάδα. Θα γεμίσει η Μακρόνησος από δαύτους και αν τους κυνηγάνε θα φύγουν από μόνοι τους, από Σκόπια μεριά για την Ευρώπη. Για μένα αυτό θα ήταν και το καλύτερο σχέδιο, ας πάνε οι μισοί στα Σκόπια να διαλυθεί το κράτος της αμαρτίας σε μια δυο εβδομάδες.

Δεν χρειάζονται και πολλά να κάνεις αρκεί να τους πεις: αν σας ξαναδώ θα σας συλλάβω και θα πάτε σε ένα νησάκι να ψοφήσετε της πείνας! Αλλά πάρτε και ένα εισιτήριο για να φύγετε από την Ελλάδα. Τα σύνορα με τα Σκόπια είναι αφύλακτα, δεν θα σας χτυπήσει κανείς. Θα σας αφήσουν να περάσετε οι στρατιώτες μας, έχουν όμως διαταγή να σκοτώσουν οποίον γυρίσει πίσω. Πετάς και μερικά καλάσνικοφ στους σκοτωμένους, ότι δήθεν είναι εξτρεμιστές μουσουλμάνοι και μπήκαν για να κάνουν κακό στην Ελλάδα και καθάρισες. Αλλά αυτό δεν μπορεί να το κάνει ο Γιωργάκης, όσο για τον Σαμαρά μπορεί να το ρισκάρει. Οι αξιωματικοί μας όμως αν έπαιρναν την εξουσία θα το έκαναν αμέσως. Τη μας νοιάζει εμάς τη θα γίνει στα Σκόπια;

Ας πάνε από κόσοβο Βουλγαρία στην Ευρώπη, ας μπουν και μέσα στην Αλβανία να κάνουν ότι κάνουν σε μας εδώ. Που κλέβουν, σφάζουν, βιάζουν ανενόχλητοι, σιγά μην τους αφήσουν. Άντε να διαλυθεί και το κόσοβο να ζήτηση την βοήθεια της Αλβανίας και να αρπάξουμε και εμείς μέσα στον γενικό χαμό, ένα κομμάτι από τα Σκόπια και την βόρειο ήπειρο! Αλλά τα τσακάλια οι πολιτικοί μας δεν ξέρουν να κάνουν εξωτερική πολιτική. Αν ήταν στην θέση μας οι τούρκοι θα το είχαν κάνει αμέσως! Εδώ μας στέλνουν τους μουσουλμάνους λαθρομετανάστες για να παίρνουν τα λεφτά και για να μας δημιουργήσουν πρόβλημα και καθόμαστε και τους ανεχόμαστε! Και γιατί πήραν τα όπλα από τους εθνοφύλακες; Άλλη ηλιθιότητα αυτή αλλά τα πήραν.

 Τη θα κάνουν θα τα ξανά δώσουν. Αν οι πολιτικοί μας ήταν καθαροί έλληνες δεν θα έκαναν αυτή την βλακεία. Δυστυχώς οι ηλίθιοι σύμβουλοι που έχουν, έκαναν μεγάλη ζημία στην Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια! Μάθατε και τα νέα για την νέα πόλη που σκέφτεται να δημιουργήσει ο Ερντογάν και τη οράματα έχει; Τρίχες κατσαρές, να μαζέψουν εκεί θέλουν όλες τους της πολεμικές βιομηχανίες θέλουν οι τούρκοι. Το είπε και δημόσια ότι αυτός είναι ο σκοπός τους ο ερντογαν. Να της κρύψουν για να της σώσουν και να της εχουν ότι και να γίνει. Ενώ στην ανατολική Θράκη και στην περιοχή γύρω από την Σμύρνη κλπ μπορεί να της αρπάξουν οι ξένοι. Είπαμε πως προετοιμάζονται για την σύγκρουση οι ανθρωποι. Το ξέρουν πως θα γίνει δεν ξέρουν όμως το πότε. Δεν ξέρουν αν θα είναι καταστροφικό για αυτούς, αλλά φοβούνται και λαμβάνουν τα μέτρα τους.

Εκεί θα είναι απαγορευμένη περιοχή για να είναι ασφαλείς οι επιστήμονες τους. Πιστέψατε αυτά που είπε ο ερντογαν; Ότι θα πάνε 500,000 ανθρωποι από της παραγκουπόλεις και θα εγκατασταθούν εκεί; Όχι βέβαια η ελίτ της Τουρκίας θα πάει, οι 500,000 άνθρωποι που εχουν της ικανότητες και τα προσόντα. Οι μηχανικοί, οι επιστήμονες με της οικογένειες τους και ένας μικρός αριθμός του στρατεύματος και των μόνιμων ειδικών δυνάμεων που θα ιδρύσουν και που έχουν ίδρυση για να φυλάνε την περιοχή. Όλα τα σκέφτονται οι τούρκοι: ότι και να γινει η Τουρκία πρέπει να συνέχιση να υπάρχει και τότε όλο έχαναν από το 1914 μεχρί το 1922 στο τελος κάτι κέρδισαν όμως, το 30% αυτών που έχασαν. Αυτά δεν τα σκέφτονται οι δικοί μας πολιτικοί ούτε στα όνειρα τους, πάντως το παλεύουν όσο μπορούν.

Όλοι ξέρουν πως μετά την οικονομική κρίση ξεσπάει ένας παγκόσμιος πόλεμος, αυτό το ξέρουν όλοι. Το θέμα είναι να πας με τον νικητή για να πάρεις τα μέγιστα οφέλη. Όσο για μας τρέμουμε μόνο με την ιδέα ενός πόλεμου, λέτε να τα καταφέρουμε να είμαστε σχεδόν απέξω όπως λένε οι προφητείες; Όλοι ετοιμάζονται ρώσοι, κινέζοι κλπ φτιάχνουν υπόγεια καταφύγια για την ελίτ της χώρας. Όσο για εμάς εχουμε τα χάλια μας όπως συνήθως, για πια ελίτ της χώρας να σωθεί; Οι γενιά του πολυτεχνείου οι πιο άχρηστοι των άχρηστων! Οι επιστήμονες μετράνε για να ξανά φτιάξουν πάλι την χώρα. Εγώ πάντως δεν φοβάμαι, πίστη στον Θεό χρειάζεται και θα σωθεί η Ελλάδα μας αφού φτάσει στον πάτο όμως πρώτα και γίνουμε καλοί χριστιανοί άνθρωποι, σωστοί γονείς όπως ήταν οι παππούδες μας και βγάλουμε σωστά παιδιά στην κοινωνία με αρχές και ιδανικά.

Η ελευθέρια της ασυδοσίας δεν κάνει καλό, καταστρέψαμε το κράτος μας με αυτό. Ήθελα να ξέρα ποίος είχε και την φαεινή ιδέα, την περίοδο 1989-1994 με τον νόμο Πεπονή. Να αφήσει να μπούνε στο δημόσιο ανθρωποι που δεν ήξεραν να βάλουν την υπογραφή τους! Κυρίως γυναίκες μεγάλης ηλικίας αλλά και άντρες πιάσανε της θέσεις. Άνθρωποι που δεν ήξεραν να δουλεύουν, να εξυπηρετούν τον κόσμο, να μιλάνε και σε άλλες περιόδους έγινε αυτό. Αλλά εκείνη την χρονική περίοδο ειδικά, παράγινε το πράγμα. Μπήκαν ανθρωποι ηλικίας 37+ ετών με απολυτήριο λυκείου 11 και 12 και αν το είχαν και αυτό, τι να πεις; Άνθρωποι που πήραν ψηλά τον αμανέ και νόμιζαν πως κάτι ήταν, πως κάτι άξιζαν και άρχισαν και τα κουνήματα. Μα να μην εχουν και έναν γκόμενο ή γκόμενα και άρχισαν και της σπάταλες, ήρθε και ο καλός άνθρωπος, ποίος;

Ο Σημίτης ντε που έδωσε εντολή σε όλες της τράπεζες να δίνουν καταναλωτικά δάνεια, εορτοδάνεια, ευρωδανεια, διακοποδάνεια και από 10 πιστωτικές κάρτες ο καθένας. Άρχισε η κάθε μια κυράτσα να ψωνίζει ασύστολα, να αλλάζει συνολάκια από ένα καινούργιο κάθε μέρα στο γραφείο! Ήρθαν και τα body lain με της διαφημίσεις, βγάλτε τον πισινό σας έξω! Μα να μην φταίξουνε και τα κώλα-ρακια τους; Πως θα πήγαιναν στης παράλιες; Και άρχισε και η κάθε μια κυράτσα της δίαιτες της λιπαναροφήσης, τα πιλιγκ, τα μποτών κλπ. Μα να έχει καλύτερο πισινό η γειτόνισσα από εμένα; Μα αυτά είναι τα πρότυπα σήμερα δεν τα βλέπεις στην τηλεόραση και να τα σντριγκ και φάε παιδί μου πίτες και πίτσες απέξω! Μα να μαγειρέψω να κουραστώ; Θέλω να πάω βόλτα για καφέ!

 Όσο για το σχολείο πάρε λεφτά και αγόρασε τυρόπιτα, ούτε να φτιάξουν ένα τοστ από το βράδυ και πάρε λεφτά και άσε με στην ησυχία μου. Ήρθαν και τα βιάγκρα και να τρέξανε στα γυμναστήρια οι κοιλαράδες μπαμπάδες, μα να μην βρούνε γκόμενα; Να μην συνεχίσω για αυτό θα μας κάψει ο θεός. Δεν ντρέπεσαι βρε δεν κοκκινίζεις λίγο; Τι πατέρας και μάνα είσαι και δεν υπάρχει η δικαιολογία του δεν αγαπαω τον ή την σύζυγο, τα παιδιά σου τα σκέφθηκες μωρέ; Όχι φυσικά όχι! Να παρουμε μαζί μας της κόρη μας, να μάθη και αυτή στην π@@@@ά! Να μας βρει και κανέναν μικρό γκόμενο! Να έχει δυνάμεις και να κάνει καλά της δουλειές! Να παρουμε μαζί και τον γιο μας, να του δώσουμε και λεφτά! Κάποια μεθυσμένη πιτσιρίκα μπορεί να μας πασάρει να πη@@@@ε!

 Να βγάλουμε και λεφτά από της κάρτες και τα δάνεια για να τα χαλάσουμε, γιατί θέλουν και τα δωράκια τους και τα ξενοδοχεία και τα μπουζούκια στοιχίζουν. Θα μπορούσα να γράφω για μέρες, ότι βλέπουμε στην τηλεόραση το θεωρούν σωστό! Και ο θεός στο περιθώριο, δεν θα πάμε στην εκκλησία γιατί πρέπει να γλεντάμε κάθε Σάββατο! Εξάλλου δεν μας αφήνει να κάνουμε αμαρτίες! Είναι κακός θεός;

 Χριστέ μου συγχώρεσε με για αυτά που γράφω. Και μετά μα το παιδί μου έπεσε στα ναρκωτικά ο θεός φταίει και εσύ που ήσουνα πατέρα και μάνα γιατί γύριζες τα βράδια; Γιατί εγκατέλειψες το παιδί σου; Γιατί, γιατί, γιατί; Και τα κακόμοιρα παιδιά αυτά τη φταίνε να υποφέρουν; Τότε γιατί τα έκανες, δεν ήξερες ότι σαν γονιός είχες και υποχρεώσεις;

Που τα βλέπω στο σχολείο κοριτσάκια 13-14 χρόνων, βαμμένα όλα εκτός από την κόρη μου που πάνε για μπάνιο μετά της εξετάσεις! Ναι σωστά διαβάσατε γράφουν το μάθημα και βουρ για την παραλία! Που τα αφήνουν οι γονείς του να βγαίνουν βράδυ μόνα τους, παιδιά ακόμα και 10-11 ετών και να πηγαίνουν στην παραλία! Ενώ εγώ έχω βγάλει την τηλεόραση, εξετάσεις εχουμε τέρμα. Δεν την πιέζω να διαβάζει και να μου φέρει το 20! Ναι ακούει μουσική, χορεύει, βλέπει και λίγο τηλεόραση στην γιαγιά της, αλλά όλα με μέτρο. Εγώ δεν είπα ποτέ ότι φταίνε τα παιδιά, ούτε είπα γιατί είναι στην πλατεία συντάγματος, καλά κάνουν και είναι. Τους γονείς τους κατηγόρησα για τα χάλια που εχουν τα παιδιά τους: που δεν τους εχουν δώσει αρχές, που δεν τους έμαθαν για την ελληνική ιστορία, τον ελληνικό πολιτισμό.

Που δεν μιλάνε με τα παιδιά τους, δεν συζητάνε μαζί τους, δεν ασχολούνται με τα προβλήματα τους. Που δεν συζητάνε σαν οικογένεια στο τραπέζι, αλλά έχουν την τηλεόραση ανοικτή στο διαπασών! Που δεν πάνε εκκλησία και που δεν ξέρουν και δεν εχουν ιδέα τη θα πει θεός! Αλλά δεν χωράει δεν κολάι η αμαρτία με τον θεό και εμείς θέλουμε μόνο να κάνουμε αμαρτίες και όχι καλοσύνες! Και ο θεός λέει να δώσουμε αγάπη στους γύρω μας, στην γυναίκα μας, στους άντρες, στα παιδιά μας, στους γονείς μας και εμείς αυτό δεν το θέλουμε. Γιατί κατάφεραν να μας περάσουν και η τηλεόραση βοήθησε σε αυτό και τα περιοδικά πχ κοσμοπολιταν. Ότι αγάπη σημαίνει αυτό που κάνουμε με αυτόν ή αυτήν που σμίγουμε τα κορμιά μας, για να μη το πω ωμά στην καθομιλούμενη!

Και οι κακές παρέες οι φίλοι και οι φίλες αυτό μας λένε: μα να μην έχεις γκόμενα μικρέ ήρωα, τρε μπανάλ! Τη λες βρε ηλίθιε; Για κατσίκα με πέρασες εμένα που πάει ακόμα και με το παιδί της! Εγώ είμαι αετός μια αγάπη, ένα ταίρι. Αλλά που έχεις δει εσύ αετό στην ζωή σου; Ούτε τα χελιδόνια δεν κοιτάς που αν πεθάνει το ένα και μοναδικό ταίρι τους, το κλαίνε για ώρες και δεν πάνε ποτέ με άλλο! Κάποτε θα σας βάλω μια μελέτη για τα χελιδόνια και ας μην είμαι φυσιολόγος! Για να μην πω τη μου λέει η γυναίκα μου και τη ακούει από της άλλες της ξύπνιες! Σιγά μωρέ δεν πειράζει και τον κώλο σου να δώσεις, αρκεί να πετύχεις τον σκοπό σου!

Και από καθηγήτριες: μα να έχουν οι μαθήτριες γκόμενο και εμείς να μην έχουμε! Με ποιόν να βγω έξω και με ποιόν φίλο να κάνω παρέα; Να μιλάω στα 49 μου χρόνια για γκόμενες και να κοιτάω τα κοριτσάκια που κάνουν μπάνιο στην παραλία, τα πιπίνια που λένε και να τα λιγουρεύομαι; Βρε ουστ από δω για ποιόν με περάσατε για κανέναν ανώμαλο; Να βάζω χέρι στα κοριτσάκια του φίλου μου και αυτός στο δικό μου; Να μην το συνεχίσω γιατί θα γράφω για μέρες. Μα καλά που έχεις μείνει άνθρωπε μου που ζεις; Εκεί που πρέπει φυσικά, εκεί που θα έπρεπε να είναι όλοι οι γονείς, μα που λίγοι απέμειναν πια. Και οι πολιτικοί μας στον κόσμο τους να κάνουμε την ολυμπιάδα, μα θα μας στοιχίσει 50 δισεκατομμύρια ευρω; Όχι θα την κάνουμε! Μα θα πρεπει να δανεισθούμε από το εξωτερικό και θα μας στοιχίσουν με τους τόκους πάνω από 100 δισεκατομμύρια και λήγουν και τα εσωτερικά ομόλογα.

Για πια ομόλογα γράφω; Για αυτά που πήραμε το 1989-95 με επιτόκιο πάνω από 23%. Τότε αγόραζες ένα ομόλογο που στην λήξη του θα είχε άξια 1,000,000 δραχμές και πλήρωνες το τριετές 580,000 δραχμές και το εφταετές 240,000 δραχμές, μετά βγάλανε και για 10 και για 15 χρόνια. Σιγά μωρέ θα δανειστούμε από το εξωτερικό, όλοι έτσι κάνουν και για αγορές οπλών να τα πληρώσουμε 50% περισσότερα από ότι τα παίρνουν οι άλλοι, είναι ακριβές οι μίζες μας και σε ότι πάρει η χώρα μίζες, μίζες, μίζες! Να δώσουμε και στους καναλάρχες που μας στηρίζουν τα δημόσια έργα, μα να φάνε και τίποτα οι ανθρωποι και έτσι φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.

Όλοι φταίνε και όλοι προσπαθούσαν να καταστρέψουν, ακόμα και ένα καλό έργο αν έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση. Και κατά τα άλλα μας έφταιγε η ΕΟΚ και μας πίεζε. Θα ξεκινήσω από την χούντα και θα πω ότι έκανε και καλά και κακά στο τόπο. Προσοχή δεν συμφωνώ και το ξεκαθαρίζω, δεν είμαι χουντικός αλλά πρέπει να πούμε την αλήθεια Ήταν όμως η πρώτη ελληνική κυβέρνηση που αγόρασε όπλα! Μέχρι τότε μας τα έδιναν τσάμπα ή μας υποχρέωναν να τα αγοράσουμε τα αεροπλάνα F104G. Η μοναδική αγορά που είχε γινει ήταν επί Γεωργίου Παπανδρέου οι τορπιλάκατοι από την Νορβηγία. Από το 1950 μέχρι το 1967 ήταν η μόνη αγορά που είχε γίνει!

Οι χούντα παρήγγειλε τα αεροπλάνα F4, τα A7, τα εκπαιδευτικά Τ2 από την Αμερική και τα F1 από την Γαλλία. Αγόρασε πυραυλακατους από την Γαλλία, υποβρύχια από την Γερμανία, άρματα μάχης ΑΜΧ30 και τομα ΑΜΧ10 από την Γαλλία και πολλά μεταχειρισμένα αντιτορπιλικά από την Αμερική. Ήθελαν να πάρουν και τα 12 αντιτορπιλικά από την Ολλανδία σε τιμές διαλυτηρίου πλοίων. Ξεκίνησαν την ΔΕΗ, γιγάντωσαν τον ΟΤΕ, έφτιαξαν την ΜΟΜΑ και πήγαν δρόμους σε κάθε χωριό, ξεκίνησαν την διπλή γραμμή του σιδηρόδρομου, χάραξαν νέους δρόμους. Ήρθε ο Καραμανλής και στοπ όλα! Είχαν αγοράσει κτήματα για να περάσει την σιδηροδρομική γραμμή πίσω από την κακία σκάλα και τα σταμάτησαν όλα! Είχε ξεκινήσει ο δρόμος Τρίπολης Κορίνθου! Ναι είχαν κάνη δηλαδή τρυπήσει παραπάνω από 300 μέτρα της σήραγγας Αρτεμισίου.

 Στοπ όχι νέος δρόμος θα κάνουμε παράκαμψη αχλαδοκάμπου, έναν δρόμο που δεν τον χρησιμοποιεί κανείς σήμερα. Είχαν παραγγείλει το πετροχημικό εργοστάσιο και δεν θέλανε να το παραλάβουμε! Είχαν γινει γεφύρια που έμειναν έτσι, γιατί δεν πήγε ποτέ ο δρόμος εκεί! Για φαντασθείτε να υπήρχε ο δρόμος Τρίπολης Κορίνθου από το 1976-7! Έγινε 20+ χρόνια μετά, μόνο τα διόδια να βάλεις που έχασαν για 20 χρόνια. Δεν πήραμε τα 12 αντιτορπιλικά από την Ολλανδία και μείναμε με τα 16 αμερικανικά αντιτορπιλικά του δεύτερου παγκόσμιου πόλεμου, που έκλεισαν παραπάνω από 50 χρόνια σε υπηρεσία όταν τα αποσύραμε Πριν πέσει η κυβέρνηση Καραμανλή έγινε μια μελέτη γιατί να δίνουμε τα μεταλλεύματα μας στους ξένους χωρίς αρχική επεξεργασία.

Η μονάδα θα έδινε ετήσιος 3 τόνους χρυσού, ασημί και καθαρά μέταλλα πχ 20,000 τόνους νικέλιο κλπ, σε άλλη φυσικά τιμή. Δεν κάναμε τίποτα γιατί θα είχαμε εκλογές σε έναν χρόνο, άσε να το κάνουν οι άλλοι! Ανέλαβε ο Παπανδρέου την εξουσία και ο Αρσένης επιβεβαίωσε την μελέτη και είπε πως θα μπορούσαν να γίνουν όχι μια αλλά δυο μονάδες, αλλά δεν έγινε τίποτα! Αν της είχαμε φτιάξη τότε με της δυο μονάδες θα είχαμε: 150 τόνους χρυσού 15,000 τόνους ασημί κλπ. Μαζί με την διάφορα της τιμής των μεταλλευμάτων ένα έσοδο της τάξης των 22,5 δισεκατομμυρίων ευρω!

Αν εδώ βάλουμε και το πετροχημικό εργοστάσιο που θα επεξεργαζόταν τα υπολείμματα της επεξεργασία πετρελαίου και θα έβγαζαν πχ πλαστικό άλλα 17,5 δισεκατομμύρια ευρω. Έχουμε ένα πόσο της τάξης των 40 δισεκατομμυρίων ευρώ επιπλέον έσοδα για το κράτος μας, με μόνο 3 βιομηχανίες! Αν εδώ συνυπολογίσουμε τους τόκους γιατί αυτά τα λεφτά δεν τα είχαμε και τα δανειστήκαμε, ξεπερνάμε τα 100 εκατομμύρια ευρω το 1/3 του χρέους μας. Δηλαδή θα είχαμε χρέος λιγότερο κατά 1/3 αν κατασκευαζόντουσαν οι 3 αυτές βιομηχανίες! Δεν θα πω τίποτα άλλο την βαριά βιομηχανία την φτιάχνει το κράτος.

 Ούτε αυτό δεν έκαναν αλλα συνέχισαν να καταστρέφουν την χώρα. Έκλεισαν το 1984 όλες της βιομηχανίες αυτοκίνητου στην χώρα, δήθεν γιατί μας το επέβαλε η ΕΟΚ! Κατέστρεψαν τη πολεμική βιομηχανία κλπ! Πέρασαν νόμους που άλλα έλεγε ο ένας άλλα ο άλλος! Αλλά να μην είναι μαζί και να φαίνεται η λαδιά που είχαν κάνει, για αυτό τόσες τροπολογίες και παραθυράκια. Θα πω ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα: ο νόμος έλεγε ότι η ξένες εταιρίες αναψυκτικών θα είχαν στην πορτοκαλάδα τους 7% περιεκτικότητα σε πορτοκαλί και στης ελληνικές της υποχρέωναν να έχουν 20%! Αυτά που γράφω δεν είναι όλα όσα ξερω, ούτε μια μικρή περίληψη δεν κάνω. Εδώ στο φόρουμ το λέω από το 2007 ότι θα πτωχεύσει η χώρα και το λέω και το ξερω από το 1990! Η λέξη καταστρέψτε την Ελλάδα είναι λίγη και είχαμε και της έξωθεν απειλές και της συμβουλές: βρείτε τα με τους τούρκους.

Οι καλοί μας φίλοι οι αμερικάνοι μετά το 1974 αυτό έκαναν, το γνωστό 8+4. Δηλαδή μας πίεζαν για να κλείσουμε συμφωνία για τα πετρέλαια του αιγαίου και να παρουμε εμείς το 8% και το 4% οι τούρκοι, από τα δικά μας πετρέλαια! Όχι δεν το έκαναν γιατί αγαπούσαν του τούρκους αλλά γιατί ήθελαν να τα πάρουν τσάμπα. Ήξεραν ότι θα έδιναν το 22-23% για δικαιώματα εξόρυξης, τότε που υπήρχε υπέρ πληθώρα πετρελαίου τώρα μπορεί και το 30%. Όσο για τους τούρκους θα τους έδιναν και αυτούς ψίχουλα. Υπολογίστε με το 10% του αιγαίου που θα είχαν θα έπαιρναν κανονικά 2,5-3% επί του συνόλου. Δηλαδή θα τους έδιναν ένα 1-1,5% παραπάνω .

 Τα εχω γράψει και παλιά αυτά ότι έχουμε πετρέλαιο 3 φορές όσο η Σαουδική Αραβία! Και δεν χρειάζονται ούτε δορυφόροι, ούτε γεωτρήσεις αυτά φαίνονται για γυμνού οφθαλμού! Πας στην Ζάκυνθο στην πηγή του Παυσανία και βλέπεις να βγαίνει πετρέλαιο μαζί με νερό. Πας στην λαδοξέρα στο βόρειο αιγαίο και το βλέπεις πάνω από την θάλασσα! Πας νότια της Κρήτης κάτω από την Γαύδο και βλέπεις να βγαίνει το μεθάνιο μέσα από την θάλασσα! Αλλα ας συνεχίσουμε και στην Ευρώπη όλοι προσπαθούν να τον αποφύγουν, δεν θέλουν να είναι μέσα στον πόλεμο και μειώνουν της αμυντικές τους δαπάνες μήπως και γλιτώσουν. Ακόμα και οι γάλλοι το προσπαθούν, αν και ο πόλεμος στην Ευρώπη θα είναι πόλεμος συμφερόντων.

 Δηλαδή πετρελαίου εκτός βόρειας Ευρώπης δηλαδή και μεταναστών, δηλαδή φανατικών μουσουλμάνων που θα τους διώξουν αναγκαστικά ή θα τους σκοτώσουν, άλλη λύση δεν υπάρχει. Όσο για τον πόλεμο συμφερόντων, χωρίς στρατηγικά μέταλλα και πετρέλαιο η Ευρώπη τελείωσε. έτσι θα αναγκαστεί να λάβει μέρος στον πόλεμο άσχετα αν το θέλει ή όχι! Γιατί νομίζετε πως έτρεξε στην Λιβύη; Γιατί δεν είχε άλλη επιλογή και δεν ηθελε να τα πάρουν τα πετρέλαια οι άλλοι. Ο πόλεμος στην Λιβύη έγινε γιατί έληξαν οι συμφωνίες που είχαν υπογράφει για τα πετρέλαια, μετά από 30 χρόνια που πάλι θα λήγουν μπορεί να ξανά γίνουν. Στην Τυνησία είχα πει πως ξεσηκώθηκαν αυθόρμητα, στη Αίγυπτο όμως όχι, το ίδιο και στην Λιβύη.

Αν υπέγραφε της συμφωνίες για την ΑΟΖ Αιγύπτου Ελλάδος ο Μουμπάραγκ με την Ελλάδα, θα την γλίτωνε. Αντίθετα ήθελε να βάλει τους τούρκους στο παιχνίδι! Ότι δηλαδή υπαρχει ΑΟΖ μεταξύ Αιγύπτου τούρκων, αφού το Καστελόριζο δεν αφήνει την επαφή. Σιγά μην τον άφηναν οι εβραίοι, όπως δεν άφησαν τον Καντάφι. Που δεν ήθελε να υπογράψει την συμφωνίες για την ΑΟΖ και έλεγε να εξαιρεθεί η Γαύδος από την μέση γραμμή, να υπολογιστή η μέση γραμμή από την Κρήτη. Ήθελε περισσότερα από αυτά που δικαιουτο και το έφαγε και αυτός το κεφάλι του! Σιγά μην τους βοηθούσαν οι τούρκοι, τους παράτησαν στην μοίρα τους χωρίς καμία βοήθεια! Αν δεν το έχετε καταλάβει βρισκόμαστε δηλαδή σε εποχές 1930-1 μπορεί και 1932, το 1933 αργή ακόμα. Αν και πολύ το παραλληλίζουν με την Ρωσία και την δήλωση να αποκτήσει πολλά όπλα, εννοείται για τότε στην θέση της Γερμανίας, στην θέση της τότε Ιαπωνίας βάζουν την Κίνα κλπ.

Πάντως ότι θα έρθει ο πόλεμος φαίνεται ξεκάθαρα όσο ποτέ, υπομονή λοιπόν. Περιμένετε και νέες μειώσεις μισθών, να πάει η σύνταξη στα 1200 ευρω και ο μισθός στα 500 ευρώ των νέων. Να μας φορολογήσουμε τα πάντα γιατί το απαιτεί η τρόικα, πως θα αρπάξει πίσω τα λεφτά της! Θα βάλει και ανθρώπους για να αρπάζουν τους φόρους! Όσο για την ελεγχόμενοι πτώχευση αργεί ακόμα, μας έδωσαν παράτα ένα δυο χρόνια ακόμα, από το 2012-3 μας το πήγαν στο 2014-5. Υπομονή και τα ξανά πούμε όταν υπάρξουν νέα. Όσο για αυτά που συμβαίνουν στο σύνταγμα για το κίνημα των αγανακτισμένων αναφέρομαι. Πολλοί κάνουν προσπάθειες να τους ελενξουν, μα δεν το εχουν καταφέρει ακόμα και δύσκολα θα το πετύχουν. Εξάλλου στην Αθήνα μόνο αυτό κινείται, τίποτα άλλο. Έχει και τα καλά του όμως, μπορεί να ξε πηδήξει μια νέα γενιά επαναστατών από εκεί μέσα.

Φυσικά όχι για να πάρουν την εξουσία, αλλά μπορεί να παίξουν έναν σημαντικό ρόλο στην μετέπειτα πολιτική ζωή της χώρας! Ότι καθάρισε η πλατειά συντάγματος και οι γύρω δρόμοι από τους λαθρομετανάστες, είναι και αυτό θετικό. Εξάλλου και οι βουλευτές βιώνουν για πρώτη φορά στο πετσί τους την απέχθεια του κόσμου. Να δω πως θα τολμήσουν να πλησιάσουν τον κόσμο στης εκλογές όποτε γίνουν και πως θα βγουν οι πολιτικοί αρχηγοί έξω στα μπαλκόνια όπως παλιά. Άντε να φοβούνται και λίγο τον κόσμο γιατί το είχαν παρακάνει και αυτοί. Νόμιζαν πως είχαν το αλάθητο του παπα και μετά θα τους ανακήρυτταν και αγίους!

Άγιοι με της τσέπες γεμάτες από της μίζες και την Ελλάδα στην καταστροφή! Ήρθε η ώρα να πάνε πολλοί στην φυλακή, όπως πάνε στο εξωτερικό και να δημευτούν οι περιούσιες τους. Αν δεν το κάνουν ο κόσμος δεν θα ηρέμηση, θα ξεσηκωθεί και τότε δεν θα ξέρουν από πού να φύγουν. Και μέσα στον γενικό ξεσηκωμό θα ξεπηδήσει ο νέος ηγέτης και αυτό δεν το θέλουν αυτοί που μας ελέγχουν. Δεν θέλουν να πάρει την εξουσία στα χέρια του ο λαός αλλά δεν θα το καταφέρουν απόλυτα. Θα φύγει ο Παπανδρέου αφού περάσει αρκετά σκληρά μέτρα, να ξεπουλήσει τα πάντα σε τιμές που δεν είναι ούτε το 1/100 της άξιας τους, να συνεχίσει την πολιτική ξεπουλήματος του αλογοσκούφη! 400 εκατομμύρια ευρω για το 10% του ΟΤΕ!

 Για πήγαινε να δεις πόσο αγόρασαν της εταιρίες κινητής τηλεφωνίας πχ την WIND πριν μερικά χρόνια; Και ο ΟΤΕ έχει 1000 φορές περισσότερα ακίνητα, άσε το δίκτυο του και την COSMOTE μαζί! Το ίδιο θα κάνουν με την ΔΕΗ κλπ να μην επεκταθώ. Το ίδιο έκαναν με τα μετάλλια Χαλκιδικής, λέτε να μην ήξεραν τη έκαναν; Να το έκαναν από λάθος οι σπουδαγμένοι από τα ευρώπας και τας αμερικάς με τα μαστερ και τα ντοκτορά; Ε ρε ξύλο που τους χρειάζεται και όχι μόνο! Μετά να ανέβει επάνω και ο Σαμαράς που είναι πιο ήπιος να του δώσουμε και μερικά χρήματα παραπάνω να τους ηρέμηση και βλέπουμε. Θα φέρουμε και τον επόμενο ηγέτη από το εξωτερικό να τον έχουμε έτοιμο, λες και δεν υπάρχουν ηγέτες στην Ελλάδα;

 Εγώ ξερω αρκετούς, όχι προσωπικά αλλά μέσα από τα κείμενα τους στο ιντερνετ. Ανθρώπους που έχουν το μυαλό να προσφέρουν στον τόπο πχ όπως ο Νίκος Λυγερός, ένας από τους πιο έξυπνους ανθρώπους στην Ελλάδα, με τόσα προσόντα που μιλάνε από μόνα τους. Για τους άλλους δεν θα μιλήσω από τώρα, πάντως ένα ολόκληρο υπουργικό συμβούλιο το εχω βγάλει ήδη. Αλίμονο αν δεν ξερω να ξεχωρίσω την ήρα από το στάρι, να μην καταλαβαίνω τη διαβάζω. Όσο για μένα τα ξέρετε το τη θέση θέλω. Την γενική διεύθυνση αξιολόγησης ευρεσιτεχνιών και πατέντας. Για να βοηθήσω τα νέα παιδιά που έχουν ιδέες και φυσικά την πατρίδα μου.

 Αφού και τα νέα παιδιά θα μένουν στον τόπο τους και οι πατέντες και οι ιδέες τους θα κατασκευάζονται -αξιοποιούνται από βιομηχανίες που θα είναι μονο στην Ελλάδα, άσχετα αν είναι ξένες και θα εξάγονται σε ολόκληρο τον κόσμο! Για να δει αυτός ο τόπος μια άσπρη μέρα και να πάει η Ελλάδα επιτέλους μπροστά!

Μικρός Ήρωας Δικαίος Γεώργιος
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 6/10/2011 04:33:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Απόψεις: "Κάνετε λάθος που δεν χρησιμοποιείτε το μυαλό σας"..."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες