ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:6 Ιουνίου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Το Μαξίμου “απειλεί” με λουκέτο ΜΜΕ;

Δεν χρειάζεται να το… φιλοσοφήσει κανείς πολύ, για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το Μέγαρο Μαξίμου κινείται σε προεκλογικούς ρυθμούς. Μόνο που αντίστοιχα αυταπόδεικτη είναι η… θολούρα που φαίνεται να έχει προσβάλει την οπτική του πρωθυπουργικού επιτελείου, το οποίο χαραμίζει επικοινωνιακές δράσεις και ευκαιρίες, με άσφαιρες βολές.

 Χαρακτηριστικό παράδειγμα, δυο πρωτοβουλίες του Σαββατοκύριακου, που υπό άλλες συνθήκες θα βοηθούσαν την Κυβέρνηση να εδραιώσει ένα πλαίσιο πολιτικής ανάκαμψης. Έφτιαξαν και έδωσαν στη δημοσιότητα ένα βίντεο, με τον τίτλο «Αλλάζουμε μαζί», που «αφηγείται» την πρόοδο η οποία έχει συντελεστεί στην Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο.
 Σύμφωνα πάντα με το… πως βλέπει τα πράγματα το πρωθυπουργικό επιτελείο. Στη συνέχεια, ο...
 κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέδωσε μια ανακοίνωση-καταγγελία των ΜΜΕ επειδή… διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα, και διαμορφώνουν δυσμενή για την Κυβέρνηση εικόνα στην κοινωνία.

Η κατηγορία αφορά τα ρεπορτάζ που είδαν το φως της δημοσιότητας, περί εγκατάστασης «επιτρόπων» από την τρόικα στα υπουργεία, καθώς και περί «δημοσιονομικής κατοχής». Και οι δυο δράσεις προκάλεσαν αντιδράσεις, που προφανώς δεν επεδίωκαν.

Η ανάρτηση του βίντεο οδήγησε τους χρήστες του διαδικτύου στο να σκαρφιστούν… απαντήσεις, με ευρηματικό περιεχόμενο και ουσία. Η δημόσια καταγγελία των ΜΜΕ είχε αντίστοιχα αρνητικό αποτέλεσμα. Έδειξε μια Κυβέρνηση που, όταν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί μαζί της, εγκαλεί… την πραγματικότητα. Αποκαλύπτει ωστόσο και κάτι ακόμη.

Την έμμεση προειδοποίηση της Κυβέρνησης προς τις ιδιοκτησίες των ΜΜΕ, ότι «στον αγώνα της Κυβέρνησης για τη σωτηρία της Ελλάδας οφείλουν εν πολλοίς την επιβίωσή τους και τα Μέσα Ενημέρωσης, καθώς η κατάρρευση της χώρας θα σήμαινε και τη δική τους κατάρρευση». Μάλλον αυτή η τελευταία αποστροφή ήταν ο πραγματικός λόγος για την «αγανάκτηση» της Κυβέρνησης.

Ήθελε να στείλει δημοσίως ένα απολύτως κατανοητό μήνυμα, σε εκείνους που επηρεάζουν καθοριστικά τη διαμόρφωση της κοινής γνώμης. Και να θυμίσει ότι από την Κυβέρνηση εξαρτάται το αν θα προχωρήσει ρυθμίσεις και πρωτοβουλίες στον χώρο του Τύπου, όπως οι συγχωνεύσεις ΜΜΕ, που θα αποτρέψουν τα λουκέτα. Ένα… προεκλογικό μήνυμα.

 statesmen.gr
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 6/06/2011 01:51:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Το Μαξίμου “απειλεί” με λουκέτο ΜΜΕ;"

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες