ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:23 Ιουνίου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Μόνον Ελληνες πιλότοι μπορούν να... προσγειώνουν μαχητικά αεροσκάφη στις ράγες τρένου και στη θάλασσα χωρίς αυτά να καταστρέφονται....

Το διθέσιο πολεμικό αεροσκάφος, που είχε καταπέσει στις 9 Ιουνίου στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σάμου και Φούρνων, ήρθε χθες "ανέγγιχτο" στην επιφάνεια. Οι δύο πιλότοι του είχαν σωθεί. Μόνον Ελληνες πιλότοι μπορούν να... προσγειώνουν μαχητικά αεροσκάφη στις ράγες τρένου και στη θάλασσα χωρίς αυτά να καταστρέφονται.

Το πρώτο "θαύμα" έγινε στις αρχές της δεκαετίας του '90 από τον νεαρό τότε πιλότο Αντ. Τζαναβάρα, που... προσγείωσε ένα "Μιράζ-2000" στη σιδηροδρομική γραμμή στην Τανάγρα, όταν ξαφνικά έσβησε ο κινητήρας του. Οι Γάλλοι κατασκευαστές σήκωσαν τα χέρια ψηλά! Κανείς δεν πίστευε στα μάτια του. Το αεροσκάφος μεταφέρθηκε δίπλα στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ, επισκευάστηκε και ξαναπέταξε!
Λίγα χρόνια μετά ένα δεύτερο "Μιράζ-2000"... προσγειώθηκε στη θάλασσα, δίπλα από τον...
 διάδρομο του αεροδρομίου της Σκύρου. Δυστυχώς, όμως, ο πιλότος δεν πρόλαβε να χρησιμοποιήσει το σύστημα αυτόματης εκτίναξης του καθίσματός του και πνίγηκε καθώς προσπαθούσε να λύσει τη ζώνη του. Το αεροσκάφος ανελκύστηκε, επισκευάστηκε και ξαναπέταξε.

Και να που οι ανορθόδοξες... προσγειώσεις των Μιράζ συνεχίζονται...
Στις 9 Ιουνίου ένα διθέσιο "Μιράζ 2000-5", με κυβερνήτη τον σμηναγό Μ. Κουρτή και συγκυβερνήτη τον υποσμηναγό Μ. Μήτσιου, καθώς συμμετείχε σε άσκηση μεταξύ Σάμου και Φούρνων Ικαρίας, ξαφνικά έσβησε ο κινητήρας! Εμπειροι οι πιλότοι, δεν πανικοβάλλονται. Κάνουν όλες τις ενδεδειγμένες κινήσεις. Μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου προσπαθούν να επανεκκινήσουν τη μηχανή. Μάταια όμως...
Το αεροσκάφος μοιραία χάνει ταχύτητα και ύψος... Διακόσια μόλις μέτρα πάνω από τη θάλασσα οι πιλότοι τραβάνε τον κόκκινο μοχλό και τα καθίσματά τους εκτινάσσονται... Το "Μιράζ 2000-5", ακυβέρνητο πια, εξακολουθεί την επιβραδυνόμενη κίνηση και ομαλά... προσγειώνεται στην "υδάτινη πίστα" του Αιγαίου, καταλήγοντας βελούδινα σε βάθος 75 μέτρων.

Οι δύτες που κατέβηκαν στο σημείο του ατυχήματος ανέφεραν ότι το αεροσκάφος εξωτερικά δεν φέρει φθορές. Το ΓΕΑ αποφασίζει την ανέλκυσή του με την αισιοδοξία ότι και αυτό το "Μιράζ 2000-5" θα γίνει και πάλι επιχειρησιακά εκμεταλλεύσιμο.

Eπιχείρηση
 Το διθέσιο «Μιράζ 2000-5» με κυβερνήτη τον σμηναγό Μ. Κουρτή και συγκυβερνήτη τον υποσμηναγό Μ. Μήτσιου κατέπεσε στις 9 Ιουνίου καθώς συμμετείχε σε άσκηση μεταξύ Σάμου και Φούρνων Ικαρίας όταν ξαφνικά έσβησε ο κινητήρας Η όλη επιχείρηση έγινε χθες και είχε διακλαδικό χαρακτήρα, με τη δωρεάν συμμετοχή και ιδιωτών δυτών. Το γενικό πρόσταγμα είχε η επίλεκτη Μοίρα Κινητών Ομάδων της 206ης Πτέρυγας Αεροπορικών Υποδομών.

Συμμετείχε, επίσης, το 4ο ΕΤΕΘ του Στρατού, καθώς και δύο πλοία του Πολεμικού Ναυτικού και ταχύπλοα του Λιμενικού Σώματος. Σημαντική, επίσης, ήταν η συμβολή των ιδιωτών δυτών Σπ. Κόλλα, Αν. Ανδρικόπουλου και Απ. Κυπραίου, που με το βαθυσκάφος τους έσπευσαν αφιλοκερδώς να βοηθήσουν για την ανέλκυση του μαχητικού αεροσκάφους.
Το οποίο αμέσως μόλις ανέβηκε στην επιφάνεια της θάλασσας το περιέλουσαν με ειδικά υγρά για να περιοριστούν οι καταστροφές από τη διάβρωση του θαλασσινού νερού.

ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΥΚΙΟΣ
 ethnos.gr
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 6/23/2011 11:38:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Μόνον Ελληνες πιλότοι μπορούν να... προσγειώνουν μαχητικά αεροσκάφη στις ράγες τρένου και στη θάλασσα χωρίς αυτά να καταστρέφονται...."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες