ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:7 Ιουνίου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Συνολική πρόταση για την υγεία από την "Ήπειρος Τόπος να Ζείς".

Συνολική πρόταση για την υγεία στην Ήπειρο κατέθεσε η παράταξη ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Ο επικεφαλής της Παράταξης Βαγγέλης Αργύρης και οι βασικοί εισηγητές της, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Στέφανος Ζούμπας και Χαράλαμπος Μπάτσης, στη συνεδρίαση στις 6 Ιουνίου, κατέθεσαν κείμενο με τις "Προτάσεις για την Αναδιάρθρωση των Συστημάτων Υγείας της Περιφέρειας Ηπείρου".

Ο Βαγγέλης Αργύρης ανέφερε ότι μέσα από την ορθολογιστική μελέτη και λήψη αποφάσεων των αρμόδιων φορέων, η Ήπειρος, θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί στην πρόκληση του καιρού μας, που δεν είναι άλλη από την αναβάθμιση της ποιότητας προσφοράς των...
 υγειονομικών υπηρεσιών. Μια αναβάθμιση που θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε σαν περιφέρεια ώστε να αποτελέσει ένα από τους κύριους άξονες ανάπτυξης της.

 Μια ανάπτυξη που θα βασίζεται και στην παρουσία "Ιατρικού Τουρισμού" προερχόμενου από άλλες περιοχές της Ελλάδας και από το εξωτερικό. Στην προσπάθεια αυτή, μπορεί να προσφέρει τα μέγιστα το γεγονός της παρουσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, το οποίο θεωρείται, κατά γενική ομολογία των ειδικών, ως το καλύτερο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της χώρας. Σημαντικό επιπρόσθετο ρόλο, στην υλοποίηση αυτού του σκοπού, ανέφερε, καλείται επίσης να διαδραματίσει και η παρουσία των υποδομών υπερτοπικού χαρακτήρα - Εγνατία οδός, γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου, λιμάνι Ηγουμενίτσας καθώς και η υπό κατασκευή Ιόνια Οδός.

Επιπλέον ανέφερε, ότι στα πλαίσια εξοικονόμησης των εξόδων νοσηλείας, μπορούμε να στοχεύσουμε και στην δημιουργία Νοσοκομειακού Ξενοδοχείου, που να εξυπηρετεί τους ασθενείς, οι οποίοι, μετά από ιατρική γνωμάτευση, δεν έχουν άμεση ανάγκη ιατρικής παρακολούθησης στο χώρο του νοσοκομείου αλλά είναι και πολύ νωρίς να επιστρέψουν στο σπίτι τους. Στο χώρο του ίδιου ξενοδοχείου μπορούν να διαμείνουν και οι συγγενείς των ασθενών Οι χαρακτηριστικές προτάσεις από την πλευρά των εισηγητών της παράταξης «Ήπειρος Τόπος να ζεις», Στέφανου Ζούμπα και Χαράλαμπου Μπάτση ήταν:

• Θεσμοθέτηση ενιαίας διοίκησης των μονάδων υγείας στην Ήπειρο και ενιαίο σύστημα προμηθειών. • Επιστημονική διασύνδεση όλων των νοσοκομείων και των λοιπών υγειονομικών ιδρυμάτων
. • Κανένα νοσοκομείο και Κέντρο Υγείας να μην κλείσει αλλά να αναδιοργανωθούν στα νέα δεδομένα.
• Μόνο στην Πρέβεζα απαιτούνται νέες κτιριακές εγκαταστάσεις.
• Ανάπτυξη συγκεκριμένων κλινικών – ειδικοτήτων σε συγκεκριμένα νοσοκομεία της Ηπείρου και διασύνδεση αυτών με την Ιατρική Σχολή.
• Έμφαση στην έρευνα αλλά και στην προληπτική Ιατρική.
• Αναβάθμιση των δομών πρόνοιας και κοινωνικής προστασίας.

Τέλος δεν παρέλειψαν να αναφερθούν και στην εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Πότση τονίζοντας ότι πρόκειται για απλή συρραφή των προτάσεων των φορέων του χώρου της υγείας χωρίς συγκεκριμένη πρόταση απ’ την Περιφερειακή Αρχή. Επίσης οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της παράταξης «Ήπειρος Τόπος να Ζεις» Μάκης Χατζηεφραιμίδης, Παύλος Μίχας και Δήμητρα Αναγνώστου τοποθετήθηκαν επί του θέματος και τόνισαν την αναγκαιότητα ύπαρξης σοβαρών πολιτικών προτάσεων χωρίς λαϊκισμούς, χωρίς μικροπολιτικές και μικροκομματικές σκοπιμότητες.

Είναι αδιανόητο η Περιφερειακή Αρχή να μετατρέπεται σε συνδικαλιστικό όργανο, όταν πρόκειται για τόσο σοβαρά θέματα. Είναι αναγκαίο όλοι να δούμε την πραγματικότητα και με βάση αυτή να κάνουμε προτάσεις με σκοπό την καλυτέρευση του συστήματος υγείας στην Ήπειρο.
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 6/07/2011 06:48:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Συνολική πρόταση για την υγεία από την "Ήπειρος Τόπος να Ζείς"."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες