ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:16 Ιουνίου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Αιμοδότης της πραγματικής οικονομίας το κυνήγι.

Μία σημαντική έρευνα που έγινε από την ΜRB αποκαλύπτει για πρώτη φορά με τον πλέον επίσημο τρόπο τις κοινωνικές και οικονομικές διαστάσεις της κυνηγετικής δραστηριότητας στη χώρα. Παρεξηγημένο από πολλούς ως δραστηριότητα, το κυνήγι όχι μόνο παραμένει βασικός αιμοδότης δεκάδων επαγγελματικών χώρων, αλλά συντηρεί ολόκληρες περιοχές κατά τη διάρκεια άσκησης της θήρας.

 Η έρευνα της MRB διεξήχθη τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2010 για λογαριασμό της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοτεχνών Εμπόρων Κυνηγετικών Ειδών (ΠΕΒΕΚΕ) και στόχος ήταν η καταγραφή των παραμέτρων σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο, ώστε τα αποτελέσματα να αξιοποιηθούν για την χάραξη μίας νέας πολιτικής γύρω από το κυνήγι. Το σημαντικό για τον κυνηγετικό κόσμο και όχι μόνο, το οποίο προκύπτει από την έρευνα είναι πως τα...
 αποτελέσματα έρχονται σε μία περίοδο που η δραστηριότητα βρίσκεται... στα σχοινιά, δεχόμενη επιθέσεις από διάφορες πλευρές, γνωρίζοντας όμως παράλληλα την απαξίωση από το αρμόδιο υπουργείο.

 Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ έχει υψώσει τοίχο και είναι χαρακτηριστικό ότι 18 μήνες στην κεφαλή του υπουργείου, η υπουργός κα Μπιρμπίλη δεν έχει δεχθεί να συναντήσει τη διοίκηση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας, για ανοιχτά θέματα που άπτονται και της δραστηριότητας, αλλά και των αρμοδιοτήτων του υπουργείου. Όπως αποδεικνύεται από τα στοιχεία της έρευνας, η κυνηγετική δραστηριότητα αποτελεί μία βασική παράμετρο της πραγματικής οικονομίας της χώρας.

Η συνολική ετήσια δαπάνη της δραστηριότητας αυτής που προκύπτει από τις 230.000 κυνηγούς φτάνει στο 1.668.880.000,00 ευρώ, εκ των οποίων τα κρατικά έσοδα, δηλαδή η απόδοση ΦΠΑ φτάνει τα 312 εκ. ευρώ. Στους πίνακες υπάρχει η ανάλυση των κυνηγετικών δαπανών και ο επιμερισμός της οικονομικής τους δραστηριότητας, ωστόσο είναι σημαντικό να τονιστεί, ότι στα γραφήματα δε συμπεριλαμβάνονται δαπάνες όπως τα 28 εκ. ευρώ για την έκδοση των αδειών θήρας, 2,5 εκ. ευρώ για τις τηλεπικοινωνίες και 30 εκ. ευρώ για τις αγορές αυτοκινήτων εκτός δρόμου από τους κυνηγούς.

Η ΠΕΒΕΚΕ επισημαίνει, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας, ότι αναίτιες και αδικαιολόγητες αποφάσεις που τυχόν θα λάβει το υπουργείο ενόψει της νέας Ρυθμιστικής για το κυνήγι, θα επιφέρουν τεράστιο πλήγμα στην πραγματική οικονομία, ενώ σε ό,τι αφορά το δικό τους κλάδο τονίζουν πως 1500 και πλέον επιχειρήσεις απειλούνται με κατάρρευση.

Αυτό θα σημάνει και την έξοδο στην ανεργία για 8000 και πλέον εργαζόμενους, αλλά παράλληλα, η όποια απόφαση θα έχει επίδραση στη μείωση της κυνηγετικής δραστηριότητας, αυτομάτως θα οδηγήσει και σε μαρασμό μεγάλο κομμάτι της ελληνικής επαρχίας που συντηρείται από το κυνήγι.

ele.gr
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 6/16/2011 09:14:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Αιμοδότης της πραγματικής οικονομίας το κυνήγι."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες