ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:7 Ιουνίου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Στο Υπουργείο Υγείας διαβιβάζονται οι προτάσεις για την αναδιάταξη των μονάδων Υγείας στην Ήπειρο.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της Υγείας στην Ήπειρο, αλλά και οι προοπτικές που υπάρχουν, αναδείχτηκαν κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Δευτέρας 6 Ιουνίου, στη συζήτηση του θέματος για την αναδιάταξη των Υγειονομικών Μονάδων Υγείας που προωθεί το Υπουργείο Υγείας.

Ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Υγείας κ. Οδυσσέας Πότσης, στην εισήγησή του, υπογράμμισε ότι στα πλαίσια της σύνθεσης των προτάσεων που επιτάσσουν οι καιροί, στο διάστημα που μεσολάβησε από την διακοπείσα συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της περασμένης Τετάρτης (1-6-2011) μέχρι και χθες, επιχειρήθηκε να συνταχθεί μια κοινή πρόταση, που ως...
 διαπαραταξιακή θα είχε μεγαλύτερη ισχύ, κάτι που τελικά δεν επιτεύχθηκε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις ραγδαίες εξελίξεις που συμβαίνουν και οι οποίες, όπως είπε, προκαταλαμβάνουν τις προτάσεις των φορέων. Ενημέρωσε το Σώμα, ότι μετά την σύσκεψη που έγινε στο Υπουργείο Υγείας, από την Περιφέρεια ξεκίνησε μια επίπονη διαδικασία και έγιναν συζητήσεις ανά περιφερειακή ενότητα, «για να αντληθεί το μήνυμα από τον τελευταίο φορέα, το φυσικό πρόσωπο έως το συλλογικό φορέα πέριξ της Υγείας, αλλά και του πρώτου και δεύτερου βαθμού της Αυτοδιοίκησης».

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του, επεσήμανε ότι ζητείται η γνώμη της Περιφέρειας για τις αλλαγές, η οποία όμως, όπως υπογράμμισε, δεν εκπροσωπείται σε κανένα Δ.Σ. Νοσοκομείου ή Ιδρύματος. «Ενώ έχει ζητηθεί η πρόταση για την αναδιάταξη των Μονάδων Υγείας, αυτή ουσιαστικά καταργήθηκε από μόνη της, με την ανακοίνωση από το Υπουργείο της κατασκευής νέου του Νοσοκομείου στη Λευκάδα», πρόσθεσε ο κ. Οδ. Πότσης.

 Ο Αντιπεριφερειάρχης ανέλυσε διεξοδικά όλες τις προτάσεις που έχουν γίνει ανά περιφερειακή ενότητα, υπογραμμίζοντας ότι σύμφωνα με τις προγραμματικές δεσμεύσεις της Κυβέρνησης, το Υπουργείο Υγείας είναι ο μοναδικός φορέας χάραξης και άσκησης πολιτικής Υγείας και ότι οι υγειονομικές περιφέρειες θα συμπίπτουν απόλυτα με τις διοικητικές περιφέρειες: «Και τι είδατε παρακαλώ; Βάλαμε την Κέρκυρα και τη Λευκάδα και με τη λήξη του 2012 θα φτάσουμε και στη Δυτική Μακεδονία. Για αυτή την ενιαία διοίκηση μιλάμε; Αν θέλαμε ενιαία διοίκηση, αυτομάτως θα έπρεπε να οριοθετηθούν διοικητικά όρια της Υγείας σε επίπεδο Περιφέρειας «Καλλικράτη»», τόνισε ο κ. Πότσης.

Κλείνοντας τη συζήτηση, είπε ότι από όσα ακούστηκαν δεν διαπίστωσε να υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές, πέραν της επέκτασης του νοσοκομείου Άρτας. Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης στην παρέμβασή του, τόνισε ότι υπάρχει αίτημα του Υπουργού Υγείας προς τις Περιφέρειες για την κατάθεση απόψεων για τις προτεινόμενες αλλαγές: «Είμαστε υποχρεωμένοι τις απόψεις που κατατέθηκαν να τις διαβιβάσουμε στο Υπουργείο, μήπως και τυχόν γίνει κάτι διαφορετικό από ότι είχε κάνει το Υπουργείο Παιδείας», συμπλήρωσε.
Στη συζήτηση του θέματος έλαβαν το λόγο και τοποθετήθηκαν πολλοί σύμβουλοι από όλες τις παρατάξεις.
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 6/07/2011 06:24:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Στο Υπουργείο Υγείας διαβιβάζονται οι προτάσεις για την αναδιάταξη των μονάδων Υγείας στην Ήπειρο."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες