ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:21 Ιουνίου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Μαστίγιο και καρότο... Προειδοποιήσεις Ρεν - Ρόµπαϊ ότι πρέπει να ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσµο για να δοθεί η πέµπτη δόση.

Σκληρές προειδοποιήσεις αλλά και για πρώτη φορά µια ενθαρρυντική κουβέντα άκουσε χθες στο πλαίσιο του Eurogroup ο νέος «τσάρος» της ελληνικής oικονοµίας Βαγγέλης Βενιζέλος. Ηταν ο Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ, ο πρόεδρος του Eurogroup, ο οποίος ανέλαβε να δείξει το «καρότο» στην ελληνική πλευρά: ζήτησε µεν να ψηφιστεί ως έχει το Μεσοπρόθεσµο και ο εφαρµοστικός νόµος αλλά προανήγγειλε ότι στη συνέχεια θα πρέπει να συζητηθούν αλλαγές στο Πρόγραµµα ώστε να αναδειχθεί η αναπτυξιακή πτυχή.

Κατά τα άλλα, οι ευρωπαίοι αξιωµατούχοι έπαιζαν όλη µέρα χθες τη γνωστή κασέτα: ψηφίστε χωρίς αντιρρήσεις το Πρόγραµµα, αλλιώς δεν έχει άλλα λεφτά. Αυτό βέβαια το ξέραµε, απλώς ο κ. Γιούνκερ προσπαθεί να προβάλει έναν καλό λόγο για να ψηφίσουν κι εκείνοι που χαρακτηρίζουν χωρίς νόηµα τις θυσίες. Ωστόσο, το πρόβληµα απέχει πλέον αρκετά από το να θεωρείται ελληνικό. Είναι...
 χαρακτηριστικό ότι στην Ευρώπη έχουν διχαστεί τα κόµµατα αλλά και τα µέσα ενηµέρωσης σχετικά µε τα προβλήµατα της χώρας µας.

Παράλληλα, 48 από τις µεγαλύτερες επιχειρήσεις της ηπείρου προχώρησαν σε κοινή έκκληση υπέρ του ευρώ, γεγονός που σε συνδυασµό µε τις συνεχείς παρεµβάσεις του Λευκού Οίκου υπέρ της χρηµατοδότησης της χώρας µας δείχνει πόσο πολύπλοκο έχει γίνει το θέµα. Το πρώτο... καρότο προςτον ελληνικό λαό – αλλά και την ελληνική κυβέρνηση – προσεφέρθη χθες από την Ευρωπαϊκή Ενωση προκειµένου να µετριαστεί η εντύπωση του ωµού εκβιασµού πως εάν δεν εγκριθούν το Μεσοπρόθεσµο Πρόγραµµα και ο εφαρµοστικός νόµος, η χώρα θα αφεθεί στη µοίρα της.

Ο επικεφαλής τουEurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκεράφησε ανοικτό το ενδεχόµενο να υπάρξουν µεταβολές στην πολιτική λιτότητας σε µεταγενέστερο χρόνο, έτσι ώστε να ενισχυθεί η ανάπτυξη και να µετριαστούν οι συνέπειες για τους έλληνες πολίτες – οι οποίοι, όπως είπε, «τον ακουµπούν βαθιά». Παράλληλα ο νέος υπουργός Οικονοµικών Ευάγγελος Βενιζέλος µιλώντας στο περιθώριο του Eurogroup που συνεδρίασε στο Λουξεµβούργο, τόνισε ότι «το προέχον είναι να διαµορφωθεί µια καθαρή σχέση εµπιστοσύνης, να σταθεροποιηθεί η κατάσταση, να εκταµιευθεί η πέµπτη δόση. Για να επιτευχθεί αυτό, πρέπει να ψηφιστούν έως το τέλος Ιουνίου το Μεσοπρόθεσµο Πρόγραµµα και ο εφαρµοστικός νόµος».

 Παρά την προσπάθεια του κ. Γιούνκερ να χρυσώσει το χάπι της λιτότητας για τους Ελληνες, τόσο ο πρόεδρος του Eurogroup όσο και ο επίτροπος Ολι Ρεν,αλλά και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συµβουλίου Χέρµαν βαν Ρόµπαϊ όπωςκαι ο εκτελών χρέη Νο1 του ∆ΝΤ κ. Λίπσκι κινήθηκαν µε τις δηλώσεις τους σε απολύτως εναρµονισµένο κλίµα: η εκταµίευση των επόµενων 12 δισ. ευρώ για την Ελλάδα θα γίνει µόνο αν το ελληνικό Κοινοβούλιο εγκρίνει το Μεσοπρόθεσµο Πρόγραµµα και τον εφαρµοστικό νόµο.

Από κει και πέρα το νέοπακέτο βοήθειας, που θα περιλαµβάνει και τησυµβολή του ιδιωτικού τοµέα, θαολοκληρωθεί µόλις υπάρξει ο τελικός συµβιβασµός µεταξύ των εταίρων. Μάλιστα, σε µια χαρακτηριστική ένδειξη... καχυποψίας, το Eurogroup – όπως έκανε γνωστό ο κ. Γιούνκερ – αποστέλλει τεχνικό κλιµάκιο της τρόικας σήµερα και αύριοπροκειµένου να διακριβωθεί πως το Μεσοπρόθεσµο Πρόγραµµα που κατατίθεται στη Βουλή είναι πράγµατι αυτό που συµφωνήθηκε µεταξύ κυβέρνησης και δανειστών – δηλαδή, δεν έχουν γίνει «τροποποιήσεις»µετά την αναχώρηση του κλιµακίου του ∆ΝΤ, της Κοµισιόν και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Πάντως, το Eurogroup θα συνεδριάσει εκτάκτως στις 3 Ιουλίουπροκειµένου να εγκρίνει την εκταµίευση της δόσης αµέσως µετά τη «συµµόρφωση» της Ελλάδας.

Ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος στη δήλωσή του έκανε λόγο για την «άµεση και επιτακτική ανάγκη» να ανακτηθεί η αξιοπιστία της χώρας, ως προς την εφαρµογή του Προγράµµατος. Εξήγησε επίσης πωςµετά την έγκριση του νέου πακέτου βοήθειας, θα υπάρξει «νέα χρηµατοδοτική στρατηγική, δηλαδή για το νέο Πρόγραµµα το οποίο αυτή τη στιγµή ετοιµάζεται». Συνεργάτες του Πρωθυπουργού έλεγαν πως πρόκειται για το Μνηµόνιο 2, τη νέα δανειακή σύµβαση, στο πλαίσιο της οποίαςενδεχοµένως να ενταχθούν και τα µέτρα για την ανάπτυξη, στα οποία αναφέρθηκε ο κ. Γιούνκερ.
Ωστόσο, όπως επισήµανε και ο κ. Βενιζέλος, «ο πολιτικός χρόνος έχει συµπυκνωθεί πάρα πολύ, κάθε µέρα έχει τεράστια αξία και άρα δεν µπορούµε ναχάνουµε ούτε ώρα».

 Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ.
Την ώρα που οι εργασίες του Eurogroup όδευαν προς το τέλος τους στο Λουξεµβούργο, στις Βρυξέλλες έφτανε οέλληνας Πρωθυπουργός προκειµένου να συναντηθεί µε τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συµβουλίου Χέρµαν βαν Ρόµπαϊ και τον πρόεδρο τηςΚοµισιόν Ζοζέ Μπαρόζο.

Ο κ. Παπανδρέου διαβεβαίωσε τους συνοµιλητές του για την προσήλωση της κυβέρνησής του στην εφαρµογή του Μεσοπρόθεσµου Προγράµµατος και στη συνέχιση των προσπαθειών για τη δηµοσιονοµική προσαρµογή και τις µεταρρυθµίσεις, εκφράζοντας την ελπίδα ότι το Κοινοβούλιο θα υιοθετήσει το Μεσοπρόθεσµο Πρόγραµµα. Εξέφρασε επίσης την ελπίδα η Ευρωπαϊκή Ενωση νακάνει «τις δέουσες» κινήσεις για την αντιµετώπιση της κρίσης, «που δεν είναι µόνο ελληνική», κατά την επικείµενη Σύνοδο Κορυφής. Ωστόσο, η Σύνοδος Κορυφής δεν προβλέπεται να λάβει κάποια απόφαση για την Ελλάδα, καθώς ήδη όλα τα συνδεόµενα µε τη χώρα µας ζητήµατα έχουν παραπεµφθεί για τον Ιούλιο.

ΕΙΡΗΝΗ Δ. ΚΑΡΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ
 tanea.gr
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 6/21/2011 11:12:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Μαστίγιο και καρότο... Προειδοποιήσεις Ρεν - Ρόµπαϊ ότι πρέπει να ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσµο για να δοθεί η πέµπτη δόση."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες