ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:7 Ιουνίου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Μια χρήσιμη φανταστική ιστορία...

  Συντάκτης: Κώστας Βαξεβάνης.
 Μια φορά και έναν καιρό, τα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου, υπήρχε ένας έλληνας πράκτορας της Στάζι. Έξυπνος άνθρωπος και διορατικός. Η αποστολή του ήταν να μαζεύει πληροφορίες στο πεδίο της βιομηχανικής κατασκοπίας. Στην Ελλάδα έγινε μεγάλος και τρανός. Με τα λεφτά της Στάζι έστησε επιχειρήσεις, λάδωσε πολιτικούς, κατάφερε να ελέγχει πολιτικά κόμματα.

 Έξυπνος όπως ήταν κατάλαβε γρήγορα πως πρέπει να δουλέψει για τον εαυτό του. Άπλωσε τα πλοκάμια του στον κρατικό μηχανισμό, όχι μόνο για να μαζεύει πληροφορίες, αλλά για να μαζεύει λεφτά. Το κράτος δούλευε γι αυτόν και αυτός για το κράτος. Έγινε ο επίσημος κρατικός προμηθευτής. Ζούσε αυτός καλά και αυτοί καλύτερα, αλλά το Τείχος του Βερολίνου έπεσε.
Ο έξυπνος αυτός άνθρωπος βρέθηκε στην μέση του τυφώνα. Προσπαθούσε να μην αποκαλυφθεί, γιατί θα σήμαινε την καταστροφή Και τότε άρχισαν οι...
 εκβιασμοί.

Οι πρώην σοβιετικοί σύντροφοι ήξεραν ποιος είναι . Το ίδιο και οι αμερικάνοι. Άρχισαν λοιπόν να του παίρνουν την περιουσία για να μην τον αποκαλύψουν. Οι Ρώσοι του πήραν τις επιχειρήσεις και οι αμερικάνοι μετρητά και τα μυστικά του. Οι αμερικανοί για να είναι σίγουροι πως θα δουλεύει γι αυτούς, έριξαν δίπλα του μια κυρία, εκπαιδευμένο και έμπιστο άνθρωπο, που το έπαιζε τεχνοκράτης.

Την είχαν βάλει παλιότερα δίπλα σε πολιτικούς και επιχειρηματίες και είχε αποδειχθεί πολύ αποτελεσματική Συνέχισε λοιπόν αυτός να περνά καλά αλλά αυτοί ήθελαν να περνούν καλύτερα. Έτσι την κυρία αυτή την έκαναν πολιτικό. Όχι σε κάποιο μεγάλο κόμμα όπου θα μπορούσε άνετα, αλλά σε ένα μικρό ακραίο,που θα έπαιζε σημαντικό ρόλο στις μετέπειτα εξελίξεις.

 Τα χρόνια περνούσαν. Ο πράκτορας της Στάζι ξεκίνησε να κάνει άλλες δουλειές και πήγαινε καλά. Δεν πήγαινε όμως η χώρα. Την είχαν ξεζουμίσει επιχειρηματίες και πολιτικοί σαν αυτόν. Έτσι ήρθε η κρίση. Η κυβέρνηση της χώρας έτρεξε σε δανειστές που ήθελαν να της πιουν το αίμα. Μεγάλα παιχνίδια παίζονταν με την κερδοσκοπία, αφού κομμάτι των πολιτικών και των τραπεζιτών τζόγαραν εναντίον της χώρας.

Η κυβέρνηση έτρεχε πανικόβλητη. Ο κόσμος έφτασε στα όριά του. Έγιναν μεγάλες συγκεντρώσεις. Οι πολίτες βγήκαν στους δρόμους. Για πρώτη φορά καταλάβαιναν πως ήταν ώρα να αλλάξουν. Κανένας όμως δεν ήξερε πώς και προς τα πού. Η κυβέρνηση προσπάθησε να περάσει κι άλλα μέτρα γιατί έτσι απαιτούσαν οι δανειστές. Δεν τα κατάφερε.

 Έγινε μια πρωτοφανής κινητοποίηση. Ο κόσμος αμήχανος τα ήθελε όλα και τα ήθελε εκείνη τη στιγμή. Τα κόμματα λούφαζαν. Ο πρωθυπουργός αναγκάστηκε να πάει σε εκλογές. Στις εκλογές όπως ήταν αναμενόμενο το κόμμα που κυβερνούσε έχασε.

Πρώτη δύναμη βγήκε το αντίπαλο κόμμα αλλά δεν μπορούσε να σχηματίσει κυβέρνηση.

Ρυθμιστικός παράγοντας έγινε το μικρό ακραίο κόμμα στο οποίο είχε πάει η κυρία που είχαν βάλει οι αμερικάνοι στον επιχειρηματία. Αυτή κινούσε τα νήματα. Γι αυτό είχε πάει άλλωστε σε αυτό το μικρό κόμμα και όχι σε κάποιο μεγάλο.

Οι αμερικανοί κερδοσκόποι έβγαλαν περί τα 150 δισεκατομμύρια από την κατάρρευση της Ελλάδας. Ήταν η ώρα της ΝΙΚΗΣ.

Και ζήσαν αυτοί καλά και εμείς προσπαθούσαμε να μην πεθάνουμε.

ΥΓ Όσοι θέλουν αναλυτικά τη φανταστική ιστορία , μπορούν να διαβάσουν το βιβλίο μου «Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΤΕΙΧΟΥΣ».

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Από "Το κουτί της Πανδώρας".
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 6/07/2011 12:40:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

2 σχόλια for "Μια χρήσιμη φανταστική ιστορία..."

 1. Ανώνυμος

  άκου κύριε Βαξεβάνη
  με τις πρώην ανατολικές χώρες εκείνη την εποχή έτσι είχαν τα πράγματα,
  έπρεπε να ανήκεις στο δικό τους
  κύκλωμα,,για μικρές και μεγάλες
  δουλειές,,
  ρόλο ,απ όσα όλοι θυμούνται έπαιζε και κάποιο φιλικό στα καθεστώτα
  ελλην κόμμα,,.
  Το ζήτημα λοιπόν είναι ότι υπήρξε
  και κάποιος που μέσα απ αυτή τη
  διαδικασία ωφέλησε την ελληνική
  βιομηχανία ,εμπόριο και οικονομία.
  Δείτε τα σημερινά σκάνδαλα Ζιμενς
  κλπ,,δείτε ότι οι δουλειές αυτου
  του επιπέδου έτσι ,δυστυχώς,
  γίνονται,,
  ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΤΕ,,

 2. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΑΝΩΝΥΜΕ
  http://www.epirus-ellas.gr/2011/06/blog-post_6812.html

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες