ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:21 Ιουνίου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Στον ιστό της Τέχνης άνθρωποι και τοπία. Ομαδική έκθεση ζωγραφικής, Αγιογραφίας Βιτρό.

Πολύχρωμες πινελιές πλημμύρισε η αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Γαλατσίου Αττικής «Θάνος Κωτσόπουλος» από τις 15 έως τις 19 Ιουνίου ενεστώτος έτους. «Υπεύθυνοι» και «υπόλογοι» γι΄αυτό 28 δημιουργοί του Συλλόγου Εικαστικών Καλλιτεχνών Ελλάδας « Ο Απελλής», οι οποίοι μας προσέφεραν ευχάριστη περιηγητική οπτική ξενάγηση σε 65 συνολικά πρόσφατα έργα τους.

Έργα εμπνευσμένα από ζωντανές παραστάσεις της καθημερινής ζωής ή φανταστικές συλλήψεις , αποτυπωμένα με το χρωστήρα της δημιουργίας στον καμβά με κέφι και μεράκι, τέχνη και ...
εμπειρία. Πρόσωπα, παραστάσεις και εικόνες παρμένες από τον ιστό της πόλης, τη φύση, τις καθημερινές ενασχολήσεις και τα ερεθίσματα που εκπέμπουν οι άνθρωποι, η νεκρά φύση, τα ζώα, τα λουλούδια, η σαγήνη του γαλάζιου υγρού στοιχείου και του καταγάλανου ή ξάστερου ουρανού, πλαστικά και μαγευτικά γυναικεία σώματα, γεωμετρικά σχήματα, αφηρημένη τέχνη και αγιογραφίες με βιβλικές και χριστιανικές μορφές, διαφόρων τάσεων και σχολών, μαγνήτισαν τα βλέμματα φιλότεχνων επισκεπτών και έλκυσαν την προσοχή, το ενδιαφέρον και το θαυμασμό τους.

Συνέβαλε κατά πολύ σ΄αυτό η πολυποικιλότητα των εκτεθειμένων έργων και η συχνή εναλλαγή εικόνων και παραστάσεων σε κάθε βήμα του επισκέπτη. Όχι μόνο ως προς τη σύλληψη και αποτύπωση του χρωστήρα, αλλά και ως προς την τεχνοτροπία. Εραστές της εικαστικής δημιουργίας χρησιμοποίησαν μικτή τεχνική χρησιμοποιώντας λάδι σε καμβά και χαρτί, λαδοπαστέλ και αυγοτέμπερα. Ανάμεσά τους χειροποίητα ξυλόγλυπτα αριστουργήματα, ψηφιδωτά, κολάζ και υπέροχα έργα βιτρό. Όλα μαζί και ανάμεικτα σε απλές και πολύπλοκες συνθέσεις και εναλλασσόμενους χρωματισμούς και φωτοσκιάσεις έδιναν ζωντάνια και λάμψη στις θέσεις ανάρτησής τους, στον περιβάλλοντα χώρο, στους επισκέπτες.

 Κοντά τους οι οικοδεσπότες-δημιουργοί, ξεναγούσαν τους φιλότεχνους στους δρόμους της σύλληψης, σύνθεσης και δημιουργίας εκάστου έργου, ευχαριστημένοι, ικανοποιημένοι και με το χαμόγελο στα χείλη για την έκδηλη θερμή υποδοχή που επιφυλάχτηκε στα εκθέματά τους από τους προστρέξαντες στην έκθεση. Ανάμεσά στους εκθέτες και δύο δικές μας, Ηπειρώτισσες. Η Γιαννιώτισσα κ. Ελευθερία Τζιάλλα-Μάντζιου και η Πρεβεζάνα αγιογράφος κ. Μαριάνθη Ανδρίκου-Τζίμα, που κατηύθυνε το χρωστήρα της και πέραν της εικονογραφίας, στις οποίες ανήκουν αντίστοιχα τα εικονιζόμενα έργα.

Συγχαρητήρια σε όλες και όλους για τη συμμετοχή τους στην έκθεση και βεβαίως στις διοικήσεις του συλλόγου «Ο Απελλής» και του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Γαλατσίου που προσφέρει χώρο και βήμα έκφρασης σε κάθε πνευματική και καλλιτεχνική δημιουργία.

Μπάμπης Αρτινός
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 6/21/2011 06:29:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Στον ιστό της Τέχνης άνθρωποι και τοπία. Ομαδική έκθεση ζωγραφικής, Αγιογραφίας Βιτρό."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες