ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:7 Ιουνίου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Καταπέλτης το πόρισµα. Κατηγορείται για παθητική δωροδοκία και ξέπλυμα µαύρου χρήµατος και προτείνεται η παραποµπή του.

Καταπέλτης για τον Ακη Τσοχατζόπουλο είναι το πόρισµα της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής, η οποία θα προτείνει στην Εθνική Αντιπροσωπεία την παραποµπή του πρώην υπουργού στη Δικαιοσύνη.

Την ίδια στιγµή, τα µέλη της Επιτροπής καλούν την ηγεσία του υπουργείου Οικονοµικών να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για τη δήµευση κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων του πρώην υπουργού Εθνικής Αµυνας καθώς και όλων των φυσικών προσώπων που θεωρούνται ύποπτα και εµπλέκονται στη συγκεκριµένη υπόθεση των γερµανικών υποβρυχίων. Ο κ. Τσοχατζόπουλος κατηγορείται για το έγκληµα της παθητικής δωροδοκίας σε βαθµό κακουργήµατος, το...
 οποίο – κατά την Επιτροπή – διέπραξε το διάστηµα από 1 Νοεµβρίου 1999 µέχρι 27 Σεπτεµβρίου 2007 και έλαβε τουλάχιστον το ποσόν των 7.777.773 δολαρίων ΗΠΑ.

Το ποσό αυτό, σύµφωνα µε την Επιτροπή, µπορεί να προκύψει µεγαλύτερο κατά την τακτική ανάκριση µε το άνοιγµα και τη διερεύνηση όλων των λογαριασµών της Torcaso και των λοιπών συνδεοµένων φυσικών και νοµικών προσώπων. Παράλληλα, τα µέλη της Προανακριτικής κατηγορούν τον Ακη Τσοχατζόπουλο για το αδίκηµα της νοµιµοποίησης εσόδων από παράνοµη δραστηριότητα – δηλαδή για ξέπλυµα µαύρου χρήµατος. Ζητούν δε την άσκηση ποινικής δίωξής του για φυσική και ηθική αυτουργία για πράξεις που – όπως σηµειώνουν – τέλεσε από τις 17 Νοεµβρίου 1999 µέχρι τις 16 Απριλίου 2010.

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΙ.
Τα δύο συγκεκριµένα αδικήµατα, κατά τη γνώµη των τεσσάρων κοµµάτων της Προανακριτικής Επιτροπής, δεν έχουν παραγραφεί καθώς δεν εµπίπτουν στα καθήκοντα του υπουργού. Σύµφωνα µε τον Κανονισµό της Βουλής, η Ολοµέλεια το αργότερο µέσα σε 15 µέρες µε µυστική ψηφοφορία θα αποφασίσει εάν συµφωνεί ή όχι µε το πόρισµα της Επιτροπής.

Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
 Από την πλευρά της ηΝέα Δηµοκρατία, η οποία επιφυλάσσεται για τις νοµικές κρίσεις και εκτιµήσεις που αναφέρονται στο πόρισµα, πρότεινε να διευρυνθεί το κατηγορητήριο εις βάρος του πρώην υπουργού Εθνικής Αµυνας µε το αδίκηµα της κατασκοπείας, δηλαδή την «παραβίαση µυστικών της Πολιτείας». Επίσης, η αξιωµατική αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι η άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος φυσικών προσώπων που εµπλέκονται στην υπόθεση δεν είναι θέµα της Βουλής.

 Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος και του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας επέρριψαν διαχρονικές ευθύνες στις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. για τις γενικότερες παραγγελίες εξοπλιστικών προγραµµάτων.

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ.
Στη νοµιµότητα της σύστασης, της λειτουργίας και των πόρων της αναφέρεται η εταιρεία «Τηνιακοί Αµπελώνες Ανώνυµη Εταιρεία Παραγωγής Οίνων και Κτηµατικών Δραστηριοτήτων» και µε επιστολή της προς «ΤΑ ΝΕΑ» διευκρινίζει ότι δεν έχει καµία σχέση µε την ερευνώµενη υπόθεση των υποβρυχίων. Αφορµή για την εξώδικη δήλωση - διαµαρτυρία της εταιρείας αποτέλεσε πρόσφατο δηµοσίευµα µε τίτλο «Παραπέµπουν τον Ακη» και υπότιτλο «“Οι µίζες για τα γερµανικά υποβρύχια έγιναν αµπελώνες”, λένε µέλη της Προκαταρκτικής Επιτροπής». «Η εταιρεία “Τηνιακοί Αµπελώνες” αποτελεί µία αξιόπιστη εταιρεία παραγωγής και εµπορίας βιολογικής προελεύσεως οίνου, η οποία έχει διαγράψει µία επιτυχηµένη οικονοµική πορεία, µε πελατολόγιο που περιλαµβάνει διακεκριµένα εστιατόρια στο εξωτερικό, στοιχεία ενδεικτικά της αναγνώρισης της ποιότητας των προϊόντων µας», αναφέρουν οι εκπρόσωποι της εταιρείας στην επιστολή τους. Αξίζει να σηµειωθεί ότι στο δηµοσίευµα της εφηµερίδας δεν γινόταν καµία αναφορά στην επωνυµία της εταιρείας.


«Διάτρητο» O πρώην υπουργός εθνικής άµυνας σε γραπτή δήλωσή του χαρακτηρίζει «διάτρητο, παντελώς αστήρικτο και απόλυτα αναιτιολόγητο» το πόρισµα της προανακριτικής και κάνει λόγο για επικύρωση προειληµµένων αποφάσεων και παρασκηνιακών συµφωνιών «έξω από την επιτροπή και τις λειτουργίες της». ο κ. τσοχατζόπουλος µιλάει για «αυθαίρετες κατασκευές που δεν αντέχουν ούτε στην κοινή λογική», για «αστήρικτους ισχυρισµούς και φαιδρότητες που νοµίζουν ότι θα αποπροσανατολίσουν τους πολίτες και θα εκτονώσουν τη λαϊκή αγανάκτηση», ενώ σηµειώνει ότι το κατασκευασµένο κατηγορητήριο θα καταρρεύσει ενώπιον της ∆ικαιοσύνης

«Συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας του»
Η κυβερνητική πλειοψηφία στην επιτροπή δεν στάθηκε µόνον στα συγκεκριµένα αδικήµατα αλλά ζήτησε από την ηγεσία του υπουργείου οικονοµικών να προχωρήσει, ως εκπρόσωπος του ελληνικού ∆ηµοσίου, στη συντηρητική κατάσχεση ακινήτων και κινητών περιουσιακών στοιχείων (τραπεζικών λογαριασµών, µετοχών, άυλων τίτλων, θυρίδων κ.λπ. που θα βρεθούν στην κατοχή όχι µόνον του άκη τσοχατζόπουλου αλλά και των υπόπτων που έχουν σχέση µε την υπόθεση), καθώς και σε εγγραφή προσηµειώσεων υποθήκης επί ακινήτων κ.λπ. προκειµένου να διασφαλιστούν τα οικονοµικά συµφέροντα και οι νόµιµες αξιώσεις του ∆ηµοσίου. επιπλέον ζητά την άσκηση αυτοτελούς αγωγής εις βάρος του πρώην υπουργού εθνικής άµυνας προς επιδίκαση αποζηµίωσης και χρηµατικής ικανοποίησης υπέρ του ελληνικού ∆ηµοσίου και το κράτος «να στραφεί δικαστικά για αποζηµίωση εις βάρος κάθε ενεχοµένου προσώπου στην ελλάδα και στη Γερµανία και ιδίως κατά της εταιρείας Ferrostaal, δράστη εκτεταµένης δωροδοκίας στην ελλάδα».

Και τέλος, να γίνει από τις αρµόδιες φορολογικές αρχές καταλογισµός προστίµων για τυχόν φορολογικές παραβάσεις.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΖΑΘΑΣ
 tanea.gr
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 6/07/2011 09:27:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Καταπέλτης το πόρισµα. Κατηγορείται για παθητική δωροδοκία και ξέπλυμα µαύρου χρήµατος και προτείνεται η παραποµπή του."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες