ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:16 Ιουνίου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Τα τρία τηλεφωνήματα Παπανδρέου – Σαμαρά. --- Το ναυάγιο του σεναρίου για κυβέρνηση εθνικής ενότητας πυροδότησε αντιδράσεις...

Έντονο παρασκήνιο εξελίχθηκε επί αρκετές ώρες μέχρι το χθεσινοβραδινό διάγγελμα του Πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου που είχε τρεις τηλεφωνικές επαφές με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αντ. Σαμαρά, όπου συζητήθηκε και το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης εξουσίας ΠαΣοΚ.

Η πρώτη πρωτοβουλία αναλήφθηκε από τον Πρωθυπουργό, ο οποίος τηλεφώνησε στον κ. Σαμαρά περίπου στις 15:20 το μεσημέρι της Τετάρτης. Το δεύτερο τηλεφώνημα ήταν του προέδρου της Ν.Δ. προς τον κ. Παπανδρέου περίπου στις 18:30. Η τελευταία συνομιλία τους έγινε λίγο πριν από το διάγγελμα, όταν ο κ. Παπανδρέου τηλεφώνησε στον κ. Σαμαρά και του εξήγησε τους λόγους για τους οποίους δεν μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Όπως ήταν αναμενόμενο το ναυάγιο του σεναρίου για ..
κυβέρνηση εθνικής ενότητας πυροδότησε αντιδράσεις. Από τη μια πλευρά, το Μέγαρο Μαξίμου μέμφθηκε τη Ν.Δ. για διαρροές προς τα ΜΜΕ και από την άλλη η αξιωματική αντιπολίτευση επέστρεψε την κριτική στην κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για υπαναχώρηση ύστερα από πιέσεις του Πρωθυπουργού από την αρχική συμφωνία.

 Το 1ο τηλεφώνημα
«Κυβέρνηση εθνικής ενότητας»
 Στο πρώτο τηλεφώνημα, διάρκειας περίπου 20 λεπτών, έγινε από τον Πρωθυπουργό προς τον κ. Σαμαρά, στον οποίο και έθεσε το θέμα της κυβέρνησης συνεργασίας και ζήτησε από τον πρόεδρο της Ν.Δ. να στηρίξει ένα σχήμα εθνικής σωτηρίας. Σύμφωνα με υψηλόβαθμες κομματικές πηγές της Ν.Δ. ειπώθηκαν τα εξής:
-Γ. Παπανδρέου: «Σκέφθηκα να κάνουμε μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας».
-Αντ. Σαμαράς: «Εθνικής σωτηρίας με αποδεδειγμένα αποτυχημένη συνταγή δεν γίνεται. Εµείς να βάλουµε πλάτη, αλλά εσύ έχεις χάσει την εµπιστοσύνη της κοινωνίας και της αγοράς. Καταλαβαίνεις ότι δεν µπορούµε να προχωρήσουµε σε ένα τέτοιο σχήµα µε εσένα πρωθυπουργό».
- Γ. Παπανδρέου: «Αν νοµίζεις ότι το πρόβληµα είµαι εγώ, είµαι διατεθειµένος ακόµη και να µην είµαι πρωθυπουργός. Αν υπάρξει συγκεκριμένη ατζέντα για την προώθηση των αναγκαίων αλλαγών τότε δεν έχω αντίρρηση, αλλά θα πρέπει αυτή η κυβέρνηση να έχει μακρά προοπτική και όχι μοναδική αποστολή τη διαπραγμάτευση του μνημονίου».
-Αντ. Σαμαράς: «Αυτή η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει διάρκεια θητείας έως το τέλος της επαναδιαπραγμάτευσης και μετά να γίνουν εθνικές εκλογές».

Σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη της Ν.Δ. ο κ. Σαµαράς είπε στον κ. Παπανδρέου, ότι ήταν «ακατάλληλη» η ημέρα που επέλεξε να επισκεφθεί τον Πρόεδρο της ∆ηµοκρατίας και να δραµατοποιήσει περαιτέρω την κατάσταση. Σχετικά με τον χρόνο που μπορεί να είχε μια τέτοια κυβέρνηση, διευκρίνιζαν από το επιτελείο του κ. Σαμαρά, ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεν μίλησε για συγκεκριμένη περίοδο, αλλά διευκρίνιζαν ότι δεν μπορούσε να ξεπερνά τους έξι μήνες.

Το 2ο τηλεφώνημα
Διαφώνησαν για το χρόνο θητείας της κυβέρνησης
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. ανέμενε νέο τηλεφώνημα από τον κ. Παπανδρέου και από τη στιγμή που είχαν περάσει περίπου τρεις ώρες από την πρώτη τους συνομιλία, έκανε αυτός την κίνηση και κάλεσε τον Πρωθυπουργό. Ο κ. Σαμαράς θέλησε να επιβεβαιώσει τι έχει γίνει με όσα συζήτησαν στο πρώτο τηλεφώνημα, ειδικά για την επαναδιαπραγμάτευση. Σύμφωνα, πάντα με πηγές από τη Ν.Δ., η δεύτερη συνομιλία επικεντρώθηκε στα εξής σημεία.
-Αντ. Σαμαράς: «Για να ανακεφαλαιώσουμε, πρώτον δεν πρέπει να είσαι εσύ πρωθυπουργός και δεύτερον πρέπει να υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση.
- Γ. Παπανδρέου: «Μη μιλάς για επαναδιαπραγμάτευση, αλλά συνδιαπραγμάτευση».
-Αντ. Σαμαράς: «Πες το όπως θέλεις. Δεν θα κολλήσουμε σε αυτό…Η κυβέρνηση αυτή πρέπει να έχει συγκεκριμένη χρονική θητεία».
-Γ. Παπανδρέου: «Η κυβέρνηση αυτή δεν θα πρέπει να είναι βραχύβια».
- Αντ. Σαμαράς: «Να τελειώσουμε με την επαναδιαπραγμάτευση και να πάμε σε εκλογές.
-Γ. Παπανδρέου: «Θα πάμε σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο. Θα το δούμε.. Θα ενημερώσω και τους δικούς μου και τα λέμε».

Το 3ο τηλεφώνημα
Το πρόβλημα με τις διαρροές
 Το τρίτο τηλεφώνημα έγινε από τον Πρωθυπουργό, λίγα λεπτά πριν από το διάγγελμά του και ενημέρωσε τον κ. Σαμαρά, ότι δεν μπορεί να υπάρξει συνεργασία. Σύμφωνα, πάντα με κομματικές πηγές από τη Ν.Δ. ο διάλογος που έγιναν ήταν ο εξής:
-Γ. Παπανδρέου: «Αντώνη, συγγνώμη, δεν μπορώ να συμφωνήσω. Η εικόνα που βγήκε προς τα έξω με τις διαρροές μου δημιουργεί πρόβλημα και μεγάλη πίεση στο εσωτερικό, γιατί λένε ότι είμαι ο Πρωθυπουργός που έχει χάσει. Να το δούμε κάποια άλλη στιγμή στο μέλλον».
-Αντ. Σαμαράς: «Δεν υπήρξε δική μας διαρροή. Από εμάς δεν έφυγε κάτι. Προφανώς οι δικοί σας τα δώσανε».

Ανταλλαγή πυρών για το ναυάγιο
Από την κυβέρνηση επιρρίπτουν ευθύνες στη Ν.Δ. για το ναυάγιο, λέγοντας ότι αυτή ευθύνεται για τη διαρροή των όρων της πρότασης και την προσπάθεια, όπως λένε, να διαπραγματευθεί μέσω των ΜΜΕ. Επίσης κομματικά στελέχη του ΠαΣοΚ θεωρούν ότι από τον ηγετικό πυρήνα της Ν.Δ. διέρρευσαν προς τα ΜΜΕ οι όροι και οι προϋποθέσεις που έθετε για να αποδεχθεί την πρόταση του Πρωθυπουργού, προβάλλοντας το αίτημα για σύντομη θητεία και όχι μια κυβέρνηση έως το 2013.

Ακόμη, κυβερνητικά στελέχη, επεσήμαναν ότι μοναδικός σκοπός μιας τέτοιας κυβέρνησης δεν θα έπρεπε να είναι, όπως ήθελε ο κ. Σαμαράς, μόνο η επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, αλλά ένα ευρύτερο πλαίσιο αλλαγών στο πολιτικό σύστημα και στο κράτος. Στο επιτελείο του κ. Σαμαρά κατηγορούν τον Πρωθυπουργό ότι υπαναχώρησε και λένε ότι η εσωτερική πίεση τον οδήγησε να αλλάξει στάση, αν και αρχικά είχε αποδεχθεί τους όρους της Ν.Δ.

Σύμφωνα, πάντα με το επιτελείο του κ. Σαμαρά, ο κ. Παπανδρέου φέρεται να συμφώνησε στην επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου, την μικρή διάρκεια ζωής της κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης, και να μην είναι ο κ. Παπανδρέου πρωθυπουργός.

 tovima.gr
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 6/16/2011 10:10:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Τα τρία τηλεφωνήματα Παπανδρέου – Σαμαρά. --- Το ναυάγιο του σεναρίου για κυβέρνηση εθνικής ενότητας πυροδότησε αντιδράσεις..."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες