ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:10 Ιουνίου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Η "θέση" της παράταξης "'Ηπειρος Τόπος να Ζείς" σχετικά με την ημερίδα της Περιφέρειας Ηπείρου.

Παρακολουθούμε την ημερίδα της Περιφερειακής Αρχής Ηπείρου με θέμα «Η Ήπειρος σε Σταυροδρόμι». Κατ’ αρχήν θέλουμε να καλωσορίσουμε όλους τους ομιλητές της σημερινής εκδήλωσης και τους ευχαριστούμε σαν Ηπειρώτες για την προσφορά των γνώσεών τους. Θα είναι σίγουρα σημαντικές προκειμένου να διαμορφώσουμε, να συμπληρώσουμε και να τεκμηριώσουμε τα βήματά μας με στόχο την ανάπτυξη της Ηπείρου, του τόπου μας.

Η παράταξη ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ, εδώ και πολύ καιρό έχει διατυπώσει τις θέσεις και τις προτάσεις της τόσο για τα μεγάλα θέματα της περιοχής, όσο κυρίως και για τον τρόπο που πρέπει να λειτουργήσουμε συστηματικά, συλλογικά και...
 συγκροτημένα. Διατυπώσαμε επανειλημμένα τις θέσεις μας, ποια θέματα και πως πρέπει να απασχολήσουν το Περιφερειακό Συμβούλιο.
Το ανώτατο όργανο της Περιφέρειας.

Επισημάναμε από την αρχή, ότι απαιτείται: σοβαρός διάλογος για το τι θέλουμε σαν Ήπειρος για όλα τα μεγάλα θέματα (Αναπτυξιακά Προγράμματα, Παιδεία, Υγεία, Ενέργεια, Παραγωγή, Μεταφορές, Περιβάλλον, Τουρισμός, Μετανάστες κλπ) και διατύπωση στρατηγικού αναπτυξιακού σχεδιασμού. Πιστεύουμε ότι έχει γίνει λάθος επιλογή της διαδρομής που πρέπει να ακολουθήσουμε. Η κάθε παράταξη είχε και έχει πρόγραμμα. Ειδικά η παράταξη που ανέλαβε την ηγεσία στην Περιφέρεια και καλείται να εφαρμόσει το πρόγραμμά της, όφειλε να το είχε καταθέσει στο Περιφερειακό Συμβούλιο, εξειδικεύοντας το με χρονοδιάγραμμα και στοχευμένες δράσεις.

Εκεί, μέσα από γόνιμο διάλογο, στον οποίο εμείς δηλώσαμε ότι θα είμαστε δημιουργικά παρόντες, θα προσδιορίζαμε, σαν Περιφερειακό Συμβούλιο, τους βασικούς μας στόχους και τα θέματα προτεραιότητας. Με τον τρόπο αυτό θα μπορούσαμε να ζητήσουμε με μεγαλύτερη ακρίβεια και λιγότερη γενικότητα τη βοήθεια των ειδικών που θα μας εξόπλιζε με τις απαραίτητες γνώσεις και θα αποσαφήνιζε απορίες ή διαφορετικές προσεγγίσεις. Απώτερος σκοπός η προσπάθεια για την ανάπτυξη να είναι συλλογική και κατά συνέπεια ισχυρή, οργανωμένη και τεκμηριωμένη.

Πριν μιλήσουν οι ειδικοί επί συγκεκριμένων θεμάτων οφείλουμε εμείς να έχουμε επεξεργαστεί και καταλήξει στους στόχους, τις πολιτικές που θέλουμε να αναπτύξουμε, στις βασικές μας προτεραιότητες, στην αποτύπωση του οράματός μας για το μέλλον του τόπου μας. Η διαδικασία αυτή έπρεπε να προηγηθεί και είναι διαδικασία που γίνεται μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο και σε συνεργασία με όλους τους φορείς της Ηπείρου. Για εμάς η ανάπτυξη και η ευημερία των πολιτών δεν είναι υπόθεση ή προνόμιο ή δυνατότητα μόνο μιας παράταξης, ενός προσώπου ή ενός χώρου.

Είναι υπόθεση συλλογική προκειμένου να μην είναι απλά και μόνο επικοινωνιακό και λαϊκίστικο τέχνασμα. Με αυτές τις προϋποθέσεις, πιστεύουμε πως μια εκδήλωση σαν την σημερινή θα αποκτούσε την βαρύτητα που της πρέπει. Θα είχε τη σωστή προετοιμασία, θα είχε τις κατευθυντήριες γραμμές της συζήτησης, θα είχε την έμπρακτη υποστήριξη του Περιφερειακού Συμβουλίου και των φορέων της Ηπείρου, όχι στα λόγια αλλά στην ουσία. Σήμερα δεν υπάρχει η πολυτέλεια της συζήτησης για τη συζήτηση, της διοργάνωσης γεγονότων για να μη μας πουν ότι δεν κάνουμε κάτι. Οι συνθήκες τις χώρας απαιτούν σοβαρότητα, μεθοδικότητα και συγκεκριμένες δράσεις και ενέργειες.

Το «βλέποντας και κάνοντας» και το «τσουβάλισμα» πληθώρας θεμάτων μέσα σε μία μέρα, προσφέρεται απλά και μόνο για επικοινωνία και παράταση χρόνου στην ανυπαρξία ουσιαστικού λόγου από τα υπεύθυνα όργανα της Ηπείρου. Εμείς είμαστε εδώ και θα ακούσουμε με προσοχή όσα θα λεχθούν. Πάντοτε επιθυμούμε να εμπλουτίζουμε τις γνώσεις μας γιατί δε θεωρούμε ότι διαθέτουμε την πλήρη σοφία και το αλάθητο. Και βέβαια περιμένουμε όλα αυτά τα θέματα να έρθουν και να συζητηθούν στο Περιφερειακό Συμβούλιο, πού πρέπει άμεσα να διατυπώσει στρατηγικό σχέδιο ενεργειών και προτεραιοτήτων και όχι ευκαιριακά να περιμένει τι θα κάνουν ή τι θα πουν άλλοι ή εάν μπορεί να πάρει αποσπασματικά καμία ιδέα από αυτές που ακούγονται.

Οφείλουμε στον τόπο να πάρουμε την τύχη του στα χέρια μας γιατί μη νομίζει κανείς ότι θα γλιτώσει από τους πολίτες παίζοντας κρυφτό και μεταθέτοντας ευθύνες και αποφάσεις. Η Ήπειρος μπορεί με συλλογικότητα, συγκροτημένη δράση και δημιουργική διάθεση από όλους μας, να κάνει την υστέρησή της πλεονέκτημα και να ανοίξει δρόμους ανάπτυξης και ευημερίας σε ένα νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται στη χώρα και διεθνώς.
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 6/10/2011 02:18:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Η "θέση" της παράταξης "'Ηπειρος Τόπος να Ζείς" σχετικά με την ημερίδα της Περιφέρειας Ηπείρου."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες