ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:20 Ιουνίου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Δήμαρχος Λονδίνου: "Αφήστε την Ελλάδα να χρεοκοπήσει".

Την πόρτα της εξόδου από την ευρωζώνη... δείχνει στην Ελλάδα ο συντηρητικός δήμαρχος του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον, τονίζοντας πως η χώρα μας πρέπει να αφεθεί να χρεοκοπήσει,ώστε να διαγραφούν πολλά από τα χρέη της, ενώ η Βρετανία πρέπει να αρνηθεί οποιαδήποτε συμμετοχή σε μια δεύτερη ελληνική διάσωση.

 Με άρθρο του στην εφημερίδα Daily Telegraph, ο επιφανής πολιτικός του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος, καλεί ταυτόχρονα τον συμπατριώτη του υπουργό επί των Οικονομικών, Τζορτζ Οσμπορν, ο οποίος μετέχει στις συζητήσεις για την "ελληνική διάσωση", να μην εμπλακεί στο δεύτερο πακέτο των 110 δισ. ευρώ. "Οσο το συντομότερο η Ελλάδα αποχωρήσει από την Ευρωζώνη, τόσο το καλύτερο για όλες τις χώρες που...
 βρίσκονται μέσα σε αυτή", τονίζει ο δήμαρχος του Λονδίνου, προσθέτοντας ότι "αν πριν από μερικά χρονια μας έλεγαν ότι μια χώρα θα αποχωρούσε από το ευρώ, θα μας φαινόταν παρανοϊκό, αλλά πλέον κάτι τέτοιο φαντάζει πιθανό. Η Ελλάδα θα πρέπει στο μελλον να διαμορφώσει μια νέα οικονομική ταυτότητα με βάση το παλιό της νόμισμα, τη δραχμή".

Η Βρετανία, ως μη μέλος της ευρωζώνης, συμμετείχε στο πρώτο πακέτο οικονομικής βοήθειας της χώρας μας μόνον βάσει των υποχρεώσεών της ως μέλος του ΔΝΤ. Μεταξύ άλλων, ο Μπόρις Τζόνσον, επιχειρηματολογεί την άποψή του, λέγοντας ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να συγκροτήσει καλύτερα "μια νέα οικονομική ταυτότητα με μια νέα δραχμή", ενώ προσθέτει: "Το ευρώ έχει επιδεινώσει την χρηματοπιστωτική κρίση ενθαρρύνοντας ορισμένες χώρες να συμπεριφέρονται το ίδιο ανεύθυνα όσο και οι τράπεζες.

Υποτίθεται ότι έχουμε εμπλακεί σε αυτό το σύστημα διάσωσης [της Ελλάδας] για να προστατεύσουμε τις τράπεζες, συμπεριλαμβανομένων των δικών μας. Ομως, όσο παραμένει ο φόβος μιας χρεοκοπίας, όσο συνεχίζεται η αβεβαιότητα, η εμπιστοσύνη δεν θα επανέλθει σε ολόκληρη την Ευρώπη". Ο Τζόνσον, καταλήγει: "Η Βρετανία δεν θέλει να συμμετέχει στην οικονομική σωτηρία της Ελλάδας και για τον λόγο αυτό προτείνει μια λύση: η Ελλάδα να κηρύξει χρεοκοπία, ώστε να σβηστούν πολλά από τα χρέη της".

Μια μέρα πριν την δημοσίευση του άρθρου του Τζόνσον, ο υφυπουργός Οικονομικών της Βρετανίας είχε δηλώσει ότι η χώρα του δεν πρόκειται να συμμετέχει σε οποιαδήποτε περαιτέρω βοήθεια προς την Ελλάδα, πέραν αυτής που της επιβάλλει η ιδιότητά της ως μέλος του ΔΝΤ, καθώς το πρόβλημα της ελληνικής κρίσης χρέους είναι πρόβλημα της ευρωζώνης, στην οποία το Λονδίνο δεν μετέχει.

ethnos.gr
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 6/20/2011 02:10:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Δήμαρχος Λονδίνου: "Αφήστε την Ελλάδα να χρεοκοπήσει"."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες