ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:22 Ιουνίου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Σε μαρασμό οι αστυνομικές δυνάμεις της Ηπείρου.

Στους δρόμους του αγώνα κατέρχονται ένστολοι μάλιστα οι αστυνομικοί, οι πυροσβέστες και οι λιμενικοί που οργανώνουν αύριο Πέμπτη στην Αθήνα μεγάλο συλλαλητήριο, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην εφαρμοζόμενη πολιτική, κυρίως όμως σε ό,τι προβλέπεται στο εξής μέσα από το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, αναφορικά με νέες περικοπές στο μισθολόγιό τους.

Σήμερα στα Γιάννινα θα βρίσκεται ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Χρ. Φωτόπουλος, μαζί με τον Βασ. Πανταζή ειδικό για ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά θέματα της ΕΛ.ΑΣ και το νομικό σύμβουλο της ΠΟΑΣΥ. Ο κ. Φωτόπουλος θα μιλήσει στη Γ.Σ της ΕΑΥΝΙ που θα γίνει στις 12.00 στον 5ο όροφο του ...
αστυνομικού μεγάρου της πόλης και ο πρόεδρος της ΕΑΥΝΙ Γ. Παπατσίμπας κάλεσε τους συναδέλφους να δώσουν δυναμικό παρών, γιατί, όπως είπε ο κλάδος βρίσκεται στην πιο δεινή θέση των τελευταίων δεκαετιών.

«Δηλώνουμε κι εμείς αγανακτισμένοι. Με την πολιτική των περικοπών ακόμη και των λειτουργικών δαπανών, τη μη δυνατότητα συντήρησης, τη μη ανανέωση του τεχνολογικού εξοπλισμού και τη μη αναπλήρωση των θέσεων συναδέλφων που συνταξιοδοτούνται, οι αστυνομικές υπηρεσίες οδηγιούνται στο κλείσιμο και οι πολίτες σε αναζήτηση προστασίας από ιδιωτικές εταιρείες. Είμαστε αποφασισμένοι να πούμε όχι στην απαξίωση της ΕΛ.ΑΣ. Λέμε όχι στην παράδοση της ελληνικής κοινωνίας στην ανομία και το έγκλημα. Απαιτούμε να ληφθούν γενναίες αποφάσεις για να σταματήσει αυτός ο μαρασμός και να οδηγηθεί ο αστυνομικός οργανισμός σε μία τροχιά δημοκρατικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων.

Στη δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα μας, είμαστε δυστυχώς αναγκασμένοι να διαδηλώσουμε κι εμείς την αγανάκτησή μας για όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας και να ζητήσουμε τη συμπαράσταση όλων. Εάν υπάρχουν ανασφαλείς αστυνομικοί, θα έχουμε και ανασφαλείς πολίτες», κατέληξε ο κ. Παπατσίμπας. Κινητοποιήσεις σε Κέρκυρα, Λάρισα και Χανιά Εν τω μεταξύ δεν έχουν τέλος οι κινητοποιήσεις αστυνομικών σε όλη την Ελλάδα, καθώς πληθαίνουν οι φωνές αντίδρασης μετά τις περικοπές στον προϋπολογισμό, που επηρεάζουν και την Ελληνική Αστυνομία. Άλλωστε οι κινητοποιήσεις αυτές που έχουν ήδη ξεκινήσει αναμένεται να κορυφωθούν αύριο Πέμπτη καθώς έχει προγραμματιστεί ένστολη πανελλήνια διαμαρτυρία των Σωμάτων Ασφαλείας στην Αθήνα.

Στην κινητοποίηση που έγινε στη Λάρισα μαζική ήταν η συμμετοχή με τους αστυνομικούς να έχουν αναρτήσει πανό και να φωνάζουν συνθήματα. Παράλληλα, μοίραζαν σε διερχόμενους έντυπο υλικό, προκειμένου να ενημερωθούν για τα αιτήματά τους. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας, η περιστολή του προϋπολογισμού της Ελληνικής Αστυνομίας θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του αστυνομικού και μειώνει τη δυνατότητα επέμβασής του για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Οι αστυνομικοί εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους για τη συνεχιζόμενη απαξίωση του επαγγέλματός τους και τη λεηλασία του εισοδήματός τους και καλούν μαζικά σε κινητοποιήσεις για τη διασφάλιση των κεκτημένων και την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Από την άλλη τραγικές είναι οι ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή στην ΕΛ.ΑΣ., όπως δηλώνουν οι εκπρόσωποι των αστυνομικών, καθώς τα οχήματα, είτε αυτοκίνητα είτε μηχανές, βρίσκονται στον δρόμο ακόμα, εξαιτίας του φιλότιμου των εργαζομένων.

Όσον αφορά στις βλάβες, οι επισκευές γίνονται μέσω των γνωριμιών των εργαζομένων στα διάφορα συνεργεία της κάθε πόλης σε ολόκληρη τη χώρα. Βασικός λόγος που έχει οδηγήσει τους αστυνομικούς σε διαμαρτυρίες είναι επίσης η εδώ και ένα χρόνο μείωση των μισθών και των επιδομάτων των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας και ειδικά τα νέα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου, που περικόπτουν επικίνδυνα, όπως οι ίδιοι σημειώνουν, τον προϋπολογισμό της ΕΛ.ΑΣ..

anex.gr
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 6/22/2011 10:34:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

1 σχόλια for "Σε μαρασμό οι αστυνομικές δυνάμεις της Ηπείρου."

  1. "νέες περικοπές στο μισθολόγιό τους"

    Το κράτος έχει αναθέσει στους αστυνομικούς εντελώς άσχετες εργασίες, όπως πχ την έκδοση εγράφων, με αποτέλεσμα να δεσμεύεται προσωπικό για άσχετα θέματα, και άρα οι υπόλοιποι να χρειάζεται να εργάζονται περισσότερο ή να πρέπει να προσληφθούν περισσότεροι, που όμως το κράτος αδυνατεί να πληρώσει.

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες