ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:20 Ιουνίου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Η ...φαρσοκωμωδία με το Λιμενικό Σώμα και το υπουργείο Ναυτιλίας.

Στη πλέον ναυτική χώρα του κόσμου το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας -ή όπως αλλιώς το έχουν ονομάσει κατά καιρούς- αντιμετωπίζεται ως…κλωτσοσκούφι! Και μαζί μ΄ αυτό και το Λιμενικό Σώμα, η σημασία του οποίου σε θέματα που έχουν να κάνουν με την εθνική ασφάλεια είναι άκρως σημαντική. Το παράδειγμα των Ιμίων θα έπρεπε να μας είχε διδάξει.

Από το που θα ανήκει το Λιμενικό Σώμα μέχρι το που θα στεγάζονται οι κρίσιμες υπηρεσίες για τη διοίκησή του ,όλα φαίνεται ότι αντιμετωπίζονται με προχειρότητα και βιασύνη. Το τέως Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας – Ελλάδος, ΥΕΝ, ήταν ο κρατικός φορέας διοίκησης της...
 ελληνικής εμπορικής ναυτιλίας. Ιδρύθηκε αρχικά ως Υφυπουργείο το 1936, μετά τον αποχωρισμό από το μέχρι τότε υφιστάμενο Υπουργείο Ναυτικών, και ονομάσθηκε Υπουργείο με τον ...
Α.Ν. 3268/44 το 1944. Με το όνομα αυτό (Υ.Ε.Ν.) παρέμεινε μέχρι το 1971 οπότε και συγχωνεύτηκε με το Υπουργείο Συγκοινωνιών και ονομάσθηκε "Υπουργείο Ναυτιλίας – Μεταφορών και Επικοινωνιών" για να επανέλθει ξανά το 1973 στην αυτοτέλειά του ως Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Το Σεπτέμβριο του 2007 συγχωνεύτηκε με το Υπουργείο Αιγαίου σε νέο φορέα με το όνομα Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Τον Οκτώβριο του 2009 το υπουργείο συγχωνεύθηκε με τα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης στο νέο υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, ενώ στο επίσης νέο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εντάχθηκε, μεταξύ των άλλων, το Λιμενικό Σώμα και δημιουργήθηκε η νέα Γενική Γραμματεία Ασφάλειας-Ναυσιπλοΐας. Το 2010 δημιουργήθηκε το Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων και Ναυτιλίας, στο οποίο τελικά ανατέθηκαν οι τομείς της ευρύτερης ναυτιλιακής πολιτικής και επιθεώρησης πλοίων.

 To Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή, με τις κεντρικές και περιφερειακές υπηρεσίες του, υπήχθη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αποτελώντας πλέον έναν από τους βασικούς του πυλώνες με ειδικότερη αποστολή τη διασφάλιση της ασφάλεια ναυσιπλοΐας, τη ναυτική ασφάλεια και την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος. Το 2011, με το νόμο 3922, δημιουργήθηκε Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος –Ελληνικής Ακτοφυλακής, γεγονός κομβικό για την ανάπτυξη του Σώματος πάνω σε σύγχρονες δομές και πρότυπα, και με σκοπό την εκτέλεση της αποστολής του, κοντά στην ελληνική κοινωνία, κυρίως τη νησιωτική, το ελληνικό πλοίο και τον Έλληνα ναυτικό.

Το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής στεγάζεται σήμερα σε περίφρακτο πολυώροφο κτίριο στην ακτή Βασιλειάδη, στο λιμάνι του Πειραιά. Το κτίριο αυτό σχεδιάσθηκε προκειμένου να λειτουργήσει ως ο κύριος χώρος άσκησης τόσο του επιτελικού έργου όσο και των εθνικά κρίσιμων επιχειρησιακών καθηκόντων του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, δεδομένου ότι σε αυτό λειτουργούν το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης καθώς και το Κέντρο Επιχειρήσεων του Σώματος.

Δεν θα πρέπει, επίσης, να παραλειφθεί το γεγονός ότι ο ίδιος χώρος αποτελεί τόπο στέγασης και λειτουργίας του επιχειρησιακού γραφείου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για τη Διαχείριση της Επιχειρησιακής Συνεργασίας στα Εξωτερικά Σύνορα των Κ-Μ της Ευρωπαϊκής Ένωσης (FRONTEX), το οποίο καλύπτει το επιχειρησιακό σκέλος των δράσεων που αναπτύσσονται για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης στο θαλάσσιο χώρο του Αιγαίου και, κατ΄ επέκταση, της Ανατολικής Μεσογείου.

Όπως γίνεται λοιπόν αντιληπτό, από τα παραπάνω αναφερθέντα, στο συγκεκριμένο κτίριο αλλά και στον περίφρακτο χώρο του εφαρμόζονται οι αναγκαίοι προληπτικοί και αποτρεπτικοί κανόνες ασφαλείας, ανάλογων εκείνων που υφίστανται σε ναυτικές εγκαταστάσεις ή στρατόπεδα. Είναι καταφανές, επομένως, ότι, ο ανωτέρω χώρος δεν προσφέρεται ως τόπος στέγασης ενός σύγχρονου εθνικού φορέα όπου ασκούνται οι πολύπλευρες αρμοδιότητες που σχετίζονται με τη γενικότερη χάραξη και άσκηση της επιχειρηματικής και αναπτυξιακής πολιτικής της ναυτιλίας και στον οποίο συχνά αναπτύσσονται έντονα αντικρουόμενες δράσεις των ενδιαφερόμενων κοινωνικών φορέων της

Επομένως είναι ανάγκη σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, να δημιουργηθεί, με σύγχρονες βάσεις και νέα προοπτική, ένας ναυτιλιακός χώρος στον κεντρικό πολεοδομικό ιστό του Πειραιά, άμεσης πρόσβασης, μακριά τόσο από εστίες εργασιακών εντάσεων και συγκρούσεων που βρίσκουν πρόσφορο χώρο πραγματοποίησης στον πραγματικό τόπο άσκησης της εργασίας, το λιμάνι του Πειραιά, όσο και από τον τόπο στον οποίο εδρεύει ο ελεγκτικός και επιχειρησιακός μηχανισμός της ναυτιλίας, το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή.

Ένας χώρος που, εν τέλει, ο κάθε επαγγελματίας της ναυτιλίας θα μπορεί να διαχειριστεί άνετα τις υποθέσεις του και η Πολιτεία θα αναπτύσσει, σε πλήρη διάσταση, την πολιτική σε αυτό το ανεκτίμητο, για τη Χώρα μας, εθνικό κεφάλαιο. Μήπως ήρθε η ώρα, να αξιοποιηθεί πλήρως το ιστορικό κτίριο της Γρ. Λαμπράκη, ένα κτίριο που έχει και συνειδησιακά συνδεθεί με τη Ναυτιλία και το οποίο σήμερα είναι, σε σημαντικό βαθμό, αναξιοποίητο, καθώς λειτουργούν κάποιες υπηρεσίες που σχεδόν αποκλειστικά ανήκαν στο καταργηθέν Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας.

Αναρωτηθήκατε, άραγε, πόσες εταιρείες του χώρου της ναυτιλίας θα ζήλευαν να έχουν ένα τέτοιο κτίριο, στο συγκεκριμένο σημείο, για να το αξιοποιήσουν; Ας σκεφτούμε τα εκατομμύρια που δαπανήθηκαν για τις μετασκευές του.

onalert.gr
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 6/20/2011 03:20:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Η ...φαρσοκωμωδία με το Λιμενικό Σώμα και το υπουργείο Ναυτιλίας."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες