ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:3 Ιουνίου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Άλλο "φυντάνι" υπέρμαχος της Παγκοσμιοποίησης.... "Υπουργείο Οικονοµικών για την ευρωζώνη το όραµα Τρισέ".

Τη δημιουργία  ενός υπουργείου Οικονοµικών για ολόκληρη την ευρωζώνη ζήτησε χθες ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας καλώντας ουσιαστικά µε τον τρόπο αυτό τους Ευρωπαίους να προχωρήσουν εκτός από νοµισµατική και σε δηµοσιονοµική ένωση στη ζώνη του ευρώ. Ο Ζαν-Κλοντ Τρισέ πίεσε ακόµη για πιο αυστηρό έλεγχο στις δαπάνες των κυβερνήσεων µε οικονοµικά προβλήµατα – όπως η Ελλάδα – απαιτώντας ουσιαστικά πιο αυστηρή ευρωπαϊκή παρέµβαση στα δρώµενα.

Οπως είπε, εάν µια χώρα δεν εκπληρώνει όσα υπόσχεται αναφορικά µε τη δηµοσιονοµική της πολιτική, τότε θα πρέπει να υπάρχει ένα «δεύτερο στάδιο» όπου η χώρα αυτή θα υποχρεώνεται «να δίνει πολύ βαθύτερες αρµοδιότητες στις Αρχές τηςευρωζώνης για τη χάραξη της οικονοµικής(της) πολιτικής». Οι ευρωπαϊκέςΑρχές θα µπορούν «να έχουν το δικαίωµα να...
 ασκήσουν βέτο σε κάποιες εθνικές αποφάσεις οικονοµικής πολιτικής», είπε ο Τρισέ από το Ααχεν της Γερµανίας όπου βρέθηκε χθες για λάβει το ∆ιεθνέςΒραβείο Καρλοµάγνου της πόλης ως αναγνώριση των προσπαθειών του για την ενοποίηση της Ευρώπης. Το µέρος που διάλεξε ο Τρισέ για να κάνει τις προτάσεις αυτές δεν είναι τυχαίο.

Το Ααχεν της Γερµανίας ήταν η πόλη που διάλεξε ο Καρλοµάγνος ως κέντρο της αυτοκρατορίας του. Ο Καρλοµάγνος ήταν βασιλιάς των Φράγκων και επέκτεινε την επιρροή του τον 9ο αιώναστο µεγαλύτερο µέρος της Κεντρικής και ∆υτικής Ευρώπης.

«ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ».
 « Κοιτάζοντας σήµερα στην ευρωζώνη, βλέπουµε ξεκάθαρα ότι οι χώρες που τηρούν τους κανόνες του ενιαίου νοµίσµατος µπορούν να ευηµερούν. Βλέπουµε όµως καιτο αντίθετο. Χώρες που δεν ακολούθησαν τους κανόνες αντιµετώπισαν δυσκολίες. Οι δυσκολίες αυτές επεκτάθηκαν επηρεάζοντας και άλλες χώρες. Το να ισχυροποιήσουµε τους κανόνες ώστε να αποτρέψουµε την εφαρµογή κακών πολιτικών είναι εποµένως επείγουσα προτεραιότητα», είπε ο Τρισέ.

 «Θα ήταν πολύ τολµηρό σε αυτή την (Ευρωπαϊκή) Ενωση µε την ενιαία αγορά, το ενιαίο νόµισµα και τη µια κεντρική τράπεζα να οραµατιστούµε σήµερα ή την επόµενη µέρα ένα υπουργείο Οικονοµικών της Ενωσης αυτής;», ανέφερε ακόµη ο απερχόµενος πρόεδρος της ΕΚΤ, η θητεία του οποίου ολοκληρώνεται στις 31 Οκτωβρίου χωρίς να υπάρχει δικαίωµα ανανέωσης.

 ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
 tanea.gr
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 6/03/2011 12:14:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Άλλο "φυντάνι" υπέρμαχος της Παγκοσμιοποίησης.... "Υπουργείο Οικονοµικών για την ευρωζώνη το όραµα Τρισέ"."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες