ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:3 Ιουνίου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο το πρόγραμμα βραχυπρόθεσμων δράσεων για τον τουρισμό.

Το πρόγραμμα βραχυπρόθεσμων δράσεων για την στήριξη του Τουρισμού στην Ήπειρο, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Το πρόγραμμα ανέλυσε ο Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για θέματα Τουρισμού, κ. Στράτος Ιωάννου, o οποίος στον πρόλογο της εισήγησής του, υπογράμμισε τα εξής:

«Ο Τουρισμός αποτελεί για την Περιφέρεια Ηπείρου ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο Ανάπτυξης, το οποίο αν αξιοποιηθεί με συστηματικό και μεθοδικό τρόπο μπορεί να αποφέρει πολλαπλά οφέλη. Στους σχεδιασμούς μας έχουμε αξιοποιήσει το συγκριτικό πλεονέκτημα που έχει η Περιφέρεια Ηπείρου, και..
 αφορά στην ύπαρξη βασικών προϋποθέσεων ανάπτυξης του τουρισμού, με δεδομένο το απαράμιλλο φυσικό κάλλος, το πολιτιστικό και πολιτισμικό πλούτο που διαθέτει, τη γεωγραφική της θέση και τις προοπτικές άρσης της απομόνωσης της με τα μεγάλα έργα μεταφορικών υποδομών που κατασκευάζονται ή και έχουν κατασκευαστεί».

 Ο Αντιπεριφερειάρχης, συνεχίζοντας, αναφέρθηκε στους βασικούς άξονες του υπό κατάρτιση στρατηγικού σχεδιασμού της Περιφέρειας, ο οποίος θα ολοκληρωθεί και θα παρουσιαστεί στα χρονικά πλαίσια που έχει θέσει ο «Καλλικράτης». «Για τη φετινή χρονιά- πρόσθεσε – ενεργήσαμε γρήγορα και αποτελεσματικά και προτείνουμε αυτό το Σχέδιο Βραχυπρόθεσμων Δράσεων, όπως προέκυψε από τις κατά περιφερειακή ενότητα συσκέψεις με τους φορείς του τουρισμού, το οποίο στοχεύει ακριβώς στην καλύτερη δυνατή αξιοποίηση της τουριστικής σαιζόν που είναι προ των πυλών, αλλά και των ευκαιριών που θα δημιουργήσει η τουριστική περίοδος».

 Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
 Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, στην τοποθέτηση του, υπογράμμισε ότι ο κ. Ιωάννου έχει ξεκινήσει μια σπουδαία δουλειά στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες, έχοντας συναντήσεις με όλους τους επιχειρηματίες του κλάδου: «Η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί με αφετηρία την αναπτυξιακή ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί την άλλη Παρασκευή και στη συνέχεια θα συνταχθεί το Αναπτυξιακό Σχέδιο της Περιφέρειας, όπως ακριβώς προβλέπεται από τον Καλλικράτη», υπογράμμισε ο κ. Καχριμάνης, προσθέτοντας ότι η Περιφερειακή Αρχή δεν πρόκειται να κάνει βεβιασμένες ενέργειες.

«Για να καταρτισθεί το Αναπτυξιακό Σχέδιο χρειάζεται πολύ δουλειά και κοινωνική αλληλεγγύη. Ό, τι θετικό και καινοτόμο υπάρχει θα το ακολουθήσουμε. Δεν είναι αυτοσκοπός ο τουρισμός, αλλά ο συνδυασμός του με τα τοπικά προϊόντα». O Περιφερειάρχης, με αφορμή αναφορά περιφερειακού συμβούλου, για το ρόλο των συνεταιριστικών επιχειρήσεων στην προώθηση τοπικών προϊόντων τόνισε: «Κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν έχω στηρίξει τις πρωτοβουλίες των συνεταιρισμών και μάλιστα σε δύσκολες περιπτώσεις. Έχω οικογενειακή παράδοση με τους συνεταιρισμούς, αλλά θέλω ό,τι γίνεται σε αυτό τον τομέα, να είναι πάνω από ανθρώπινα συμφέροντα».

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
 Ο κ. Στράτος Ιωάννου, ολοκληρώνοντας τη συζήτηση, υπογράμμισε ότι η πρόταση που κατατέθηκε προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, στηρίζεται στους άξονες τους οποίους θα κινηθεί η Περιφέρεια. Συνεχίζοντας υπογράμμισε και τα εξής: «Πάνω σε αυτό το σημείο δεν είδα καμία διαφοροποίηση από τη συζήτηση που έγινε. Λίγο πολύ τα ίδια πράγματα λέμε: ποια είναι η διαφορά; Αν μείνουμε στα ίδια, θα έχουμε μια από τις πάμπολλες εκθέσεις και εισηγήσεις και μελέτες που έχω βρει, οι οποίες είναι αντιγραφή η μία από την άλλη.

Εκεί θέλουμε να πάμε, στo μια από τα ίδια; Εγώ λέω όχι. Με κατηγόρησαν για τεχνοκράτη. Για αυτό λοιπόν βάλαμε τους άξονες και τις αρχές του στρατηγικού σχεδιασμού. Από κει και πέρα θα συνεχίσουμε με την ημερίδα, τρέχει δε μια ενέργεια από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση ενός εκατομμυρίου ευρώ, που προβλέπει δράσεις. Δεν πρέπει να περιμένουμε το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ; Είναι εύκολη η κριτική, αλλά έτσι οραματιζόμαστε την ανάπτυξη;» Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του ο κ. Ιωάννου, αναφέρθηκε στην πρόταση που περιλαμβάνεται στην εισήγησή του για την καθιέρωση «Ηπειρωτικού πρωϊνού» στα ξενοδοχεία της Ηπείρου: «Αυτό μπορεί να εφαρμοστεί πολύ γρήγορα στα Ηπειρώτικα ξενοδοχεία.

Ήδη ορισμένα ακολουθούν αυτή την γραμμή. Έχουμε αλλαντικά, μέλι, τυροκομικά, μαρμελάδες, χυμούς…Αυτά δεν μπορούμε να τα προωθήσουμε και να ενισχύσουμε τους ντόπιους παραγωγούς μας; Γιατί την κατακρίνουμε την πρόταση για το Ηπειρωτικό πρωινό;» Καταλήγοντας τόνισε ότι επιδίωξη της Περιφέρειας είναι να γίνει σοβαρή δουλειά, να γίνει κάτι διαφορετικό από ότι σήμερα. «.Να δούμε τι θέλουμε και τι λέμε. Και όχι να ακούω πέντε εισηγήσεις από μια παράταξη και ο καθένας να βάζει από λίγα για να τα έχουμε με όλους καλά. Δεν βλέπω να υπάρχουν σοβαρές διαφοροποιήσεις επί της ουσίας.

 Ευελπιστούμε, ότι με τη βοήθεια όλων θα καταρτίσουμε ένα στρατηγικό σχέδιο που να είναι πραγματικός μπούσουλας για την επόμενη δεκαετία», κατέληξε ο Αντιπεριφερειάρχης, που εξήγησε και τους λόγους για τους οποίους η βασική στόχευση είναι η Θεσσαλία και η Βόρεια Ελλάδα. .
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 6/03/2011 12:58:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

1 σχόλια for "Εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο το πρόγραμμα βραχυπρόθεσμων δράσεων για τον τουρισμό."

  1. Προς κυβέρνηση: Καταργείστε την βίζα και την γραφειοκρατία να αυξηθεί ο τουρισμός!

    Και μόνο από τον τουρισμό μπορούμε να γίνουμε πάμπλουτοι!

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες