ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:23 Ιουνίου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Δεν «φεύγει» ο υποσταθμός της ΔΕΗ από την Ελεούσα Iωαννίνων. Το ΥΠΕΚΑ όμως δεν διαπιστώνει πρόβλημα ακτινοβολίας...

Μάθημα δίπλα στον υποσταθμό υψηλής τάσης της ΔΕΗ στην Ελεούσα, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την Υγεία τους, θα συνεχίσουν να κάνουν οι μαθητές του γυμνασίου και λυκείου. Το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και η ΔΕΗ δεν έχουν κάν προγραμματίσει την μεταφορά του, όπως είχε σχεδιαστεί προ διετίας περίπου, μετά τις έντονες αντιδράσεις και κινητοποιήσεις μαθητών, εκπαιδευτικών, φορέων και του τότε δήμου Πασσαρώνας και τη στάση του πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ που δεν ανανέωσε τους περιβαλλοντικούς όρους.

Η απάντηση του αρμόδιου υφυπουργού Γιάννη Μανιάτη σε ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ Σταύρου Καλογιάννη, είναι ξεκάθαρη και...
 ανατρέπει την προεργασία που είχε γίνει και είχε φτάσει στην αναζήτηση νέου χώρου εγκατάστασης από τη ΔΕΗ, εντός των ορίων του πρώην δήμου Πασσαρώνας. Θυμίζουμε ότι και το πρώην νομαρχιακό συμβούλιο δεν είχε εγκρίνει τους περιβαλλοντικούς όρους για την συνέχιση λειτουργίας (σχεδόν μισό αιώνα βρίσκεται εκεί) του υποσταθμού, όπως και το πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ.
 Όλοι οι φορείς και οι μαθητές επικαλούνταν έκθεση τους σε ακτινοβολία με επιπτώσεις στην Υγεία τους.

Είχε γίνει προεργασία
Στην ερώτηση του ο κ. Καλογιάννης υπενθύμιζε ότι για την απομάκρυνση του υποσταθμού, που αποτελεί ένα δίκαιο και παλιό αίτημα της τοπικής κοινωνίας, το πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ είχε κάνει σημαντική προεργασία και συγκεκριμένα στη διαδικασία περιβαλλοντικής αδειοδότησης του υποσταθμού, το ΥΠΕΧΩΔΕ είχε επιστρέψει στη ΔΕΗ τον φάκελο της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεών του, ως απαράδεκτο. Επίσης, το Ρυθμιστικό Σχέδιο του οποίου η Β' (τελική) φάση έχει ολοκληρωθεί από τον Ιούλιο του 2009, αλλά δυστυχώς εγκαταλείφθηκε αναιτιολόγητα από το «πράσινο» ΥΠΕΚΑ, σχολιάζει ο κ. Καλογιάννης, προβλέπεται ρητά η απομάκρυνση του υποσταθμού της ΔΕΗ και η χωροθέτησή του σε θέση μη γειτνιάζουσα με οικιστικούς υποδοχείς.

Με αυτά τα δεδομένα η ΔΕΗ σε συνεργασία με τον πρώην Δήμο Πασσαρώνος, είχε προχωρήσει τις διαδικασίες, διερευνώντας δυνητικές θέσεις μετεγκατάστασης του υποσταθμού. Όμως, σημειώνει ο βουλευτής και πρώην υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ, μετά τις εκλογές του 2009, τα δεδομένα άλλαξαν: Αντί το αρμόδιο ΥΠΕΚΑ να προχωρήσει όσα είχαν προγραμματιστεί επί Νέας Δημοκρατίας, δυστυχώς εγκατέλειψε κάθε σχετική πρωτοβουλία.

Η απάντηση του υφυπουργού
 Ειδικότερα ο αρμόδιος υφυπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης στην απάντησή του προς τον κ. Καλογιάννη, (σύμφωνα με δελτίο τύπου του βουλευτή) αναφέρεται σε σχετικές «μετρήσεις της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας σε αντίστοιχους σταθμούς οι οποίες δείχνουν τιμές του ηλεκτρικού πεδίου μικρότερες από τα όρια που θέτει σχετική ΚΥΑ».

Ο υφυπουργός αναφέρει ακόμη, ότι «ο σταθμός είναι ζωτικής σημασίας για την ευρύτερη περιοχή και τυχόν μετατόπισή του σε άλλη θέση θα απαιτήσει χρονοβόρες διαδικασίες και πιθανότατα θα προκαλέσει νέες αλυσιδωτές αντιδράσεις από άλλους κατοίκους και τοπικούς φορείς»! Για τους λόγους αυτούς, καταλήγει ο υφυπουργός ΠΕΚΑ, δεν έχει περιληφθεί στον προγραμματισμό ανάπτυξης του Συστήματος πρόβλεψη για τη μετακίνηση του υποσταθμού, ούτε υπάρχει σχετικός προγραμματισμός. «Πρόκειται για μία πολύ άσχημη εξέλιξη», δήλωσε ο κ. Καλογιάννης, «η οποία ήταν αναμενόμενη, λόγω της επιδεικνυόμενης απραξίας του ΥΠΕΚΑ επί 20 μήνες

. Επισημαίνω ότι εάν είχε θεσμοθετηθεί το Ρυθμιστικό Σχέδιο θα είχε λυθεί και αυτό το θέμα. Όμως το Υπουργείο Περιβάλλοντος περί άλλων τυρβάζει, αφήνοντας για χρόνια ολόκληρα άλυτα τα σοβαρά προβλήματα του λεκανοπέδιου Ιωαννίνων».
 neoiagones.gr
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 6/23/2011 10:49:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Δεν «φεύγει» ο υποσταθμός της ΔΕΗ από την Ελεούσα Iωαννίνων. Το ΥΠΕΚΑ όμως δεν διαπιστώνει πρόβλημα ακτινοβολίας..."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες