ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:15 Ιουνίου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Απόψεις: "Nα αγωνισθούμε για να πάρουμε την Ελλάδα πίσω"!

Του Κώστα Πανταζή, γραμματέα της Νεολαίας Πα.Σο.Κ.
Το τελευταίο διάστημα, η ελληνική κοινωνία ζει στον ρυθμό μιας πρωτοφανούς κίνησης για τα ελληνικά δεδομένα. Οι «Αγανακτισμένοι», που γεμίζουν τις πλατείες της χώρας κάθε μέρα εδώ και δύο εβδομάδες, αποτελούν μια αυθόρμητη και μαζική αντίδραση του ελληνικού λαού και της νεολαίας. Οργανώνονται διαδικτυακά και διαδηλώνουν ειρηνικά, εκφράζουν και εκπροσωπούν την αγωνία του λαού για το σήμερα αλλά και το αύριο.

 Και όλα αυτά, παρά την προσπάθεια ορισμένων «γνωστών» να τους στρέψουν ενίοτε σε αντιδημοκρατικές λογικές, καλύπτοντας τις ιδεολογικές τους εμμονές και ψυχολογικά συμπλέγματα. Είναι, χωρίς αμφιβολία, θετικό και ενθαρρυντικό γεγονός, αυτό που συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα. Ο λαός κινητοποιείται, αντιδρά, συμμετέχει, εκφράζεται, στέλνει μηνύματα, βάζει τις...
 «κόκκινες γραμμές».

Δυναμώνει τη φωνή της Ελλάδας και την ενώνει με τις φωνές άλλων λαών της Ευρώπης, στον αγώνα για μια Ευρώπη της συνοχής, της αλληλεγγύης, της ισόρροπης ανάπτυξης και αναδιανομής του εισοδήματος, της δίκαιης κατανομής των βαρών και των θυσιών και του σεβασμού των ασθενέστερων στρωμάτων. Μια Ευρώπη, που απελευθερώνει τις δυνάμεις της νέας γενιάς και προτάσσει τις αξίες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της δημοκρατίας, της ελευθερίας.

Πέρα όμως από τα θετικά που καταγράφονται, από την κίνηση των «Αγανακτισμένων», πρέπει, χωρίς καθυστέρηση και περιστροφές, τώρα να τροφοδοτήσουμε την πολιτική συζήτηση, να περιγράψουμε το πολιτικό σχέδιο, να βάλουμε το πρόταγμα και τους άξονες για την υπέρβαση της κρίσης, για την Ελλάδα του αύριο, για την πατρίδα μας, όπως την οραματιζόμαστε οι νέοι άνθρωποι. Και για να πάει μπροστά η Ελλάδα, απαιτούνται βαθιές αλλαγές.

Αλλαγές στο πολιτικό σύστημα, αλλαγές στην κοινωνική και οικονομική ζωή.
1. Οι αλλαγές στο πολιτικό σύστημα περιλαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα παρεμβάσεων, που αποκαθιστούν την αξιοπιστία των πολιτικών κομμάτων και των θεσμών εκπροσώπησης, χωρίς να εξαιρούνται και οι φορείς άσκησης δημόσιας εξουσίας αλλά και δημόσιας επιρροής (όπως ιδίως τα ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης). Χρειάζονται αλλαγές στη δομή και λειτουργία των πολιτικών κομμάτων, με ενίσχυση της συλλογικότητάς τους, διαφάνεια στον δημόσιο βίο και το δημόσιο χρήμα, ενδυνάμωση των θεσμών ελέγχου και του Κοινοβουλίου και αποδυνάμωση της ανέλεγκτης εκτελεστικής εξουσίας. Θεμελιώδης αφετηρία μιας τέτοιας προσπάθειας είναι αφενός μια δέσμη άμεσων μέτρων, που αποκαθιστούν το κοινό αίσθημα αφετέρου ιδίως μια Συνταγματική Αναθεώρηση, που θέτει επί τάπητος τα ζητήματα αυτά.

 2. Χρειάζεται ένα Εθνικό Σχέδιο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της χώρας. Η κουβέντα για «καλά» ή «κακά» μέτρα είναι εξόχως αποπροσανατολιστική. Το σχέδιο αυτό θα προέλθει μέσα από συμφωνία των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας, θα βάζει τις προτεραιότητες της ανάκαμψης και του αναπτυξιακού προσανατολισμού, θα εξειδικεύεται περιφερειακά, αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε περιοχής, θα έχει βασικό εργαλείο τη δημόσια παιδεία και έρευνα, θα δίνει εν τέλει ελπίδα και προοπτική στον ελληνικό λαό.

 3. Απαιτείται εκσυγχρονισμός του δημόσιου τομέα, με αιχμές την παραγωγικότητα, την αποτελεσματικότητα, τα κίνητρα, την απονομή αρμοδιοτήτων και καθηκόντων στους δημοσίους υπαλλήλους, την αξιολόγησής τους, τη ρήξη με το συντεχνιασμό. Πρέπει να τελειώνουμε με τις στρατιές των «μετακλητών» και των «συνεργατών», που διοικούν στην πράξη. Παράλληλα χρειάζεται βαθιές αλλαγές και ο ιδιωτικός τομέας. Πρέπει να πάρουμε διαζύγιο με τους «νταβατζήδες», το παρασιτικό και κρατικοδίαιτο κεφάλαιο, τα καρτέλ και τους «φοροφυγάδες», τις στρεβλώσεις της αγοράς. Οφείλουμε να ενισχύσουμε την υγιή επιχειρηματικότητα, που φέρνει προστιθέμενη αξία και εξωστρέφεια στην Ελλάδα.

4. Τέλος, είναι επιτακτική ανάγκη να πάρουμε πρωτοβουλίες για την Ευρώπη. Οι ευρωπαίοι ηγέτες (;) πρέπει να αντιληφθούν ότι οι λαοί ήταν αυτοί που πριν από τρία χρόνια διέσωσαν το χρηματοπιστωτικό σύστημα και σήμερα υφίστανται την επίθεση εναντίον τους. Χρειάζονται κανόνες και όροι στην κίνηση των κεφαλαίων και πιο γενναίες αποφάσεις στο επίπεδο της δομής και των θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αποδεικνύουν έμπρακτα την αλληλεγγύη.

Οι παραπάνω επισημάνσεις, όπως και πολλές άλλες, προϋποθέτουν ορισμένα πράγματα. Κατ’ αρχάς πίστη της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας στην επιτυχία του εγχειρήματος και μετάδοση της αισιόδοξης προοπτικής. Με συνταγές φόβου και τρομοκρατημένου λαού δεν πάμε πουθενά. Κατά δεύτερον, εθνική αυτοπεποίθηση, εθνική ενότητα και σκληρή δουλεία όλων μας. Με δίκαιη κατανομή των βαρών, με κοινωνική συνοχή και κοινωνική δικαιοσύνη.

 Έτσι θα μετατρέψουμε την αγανάκτηση σε ελπίδα, τον φόβο σε αισιοδοξία, την αγωνία σε σχέδιο. Έτσι θα αγωνιστούμε και θα πάρουμε την Ελλάδα πίσω.

 paron.gr
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 6/15/2011 11:10:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

2 σχόλια for "Απόψεις: "Nα αγωνισθούμε για να πάρουμε την Ελλάδα πίσω"!"

  1. Μιλάτε και σεις ρε καθίκια;;; Εσείς που πουλήσατε όλη την Ελλάδα;;; Από τον χρυσό μέχρι και τα Ίμια και από το Στρατό μέχρι και την Δημοκρατία μας;;; Έλα να μου μιλήσεις πρόσωπο με πρόσωπο για την Πατρίδα μου ρε ΞΕΦΤΙΛΑ. Γιατί εγώ για αυτήν έχω χύσει αίμα. Τράβα λοιπόν να γλύψεις κανα Τζέφρυ μπας και σου βρει θέση στο ελικόπτερο πριν φύγει, γιατί άμα μείνεις εδώ θα ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΣΚΥΛΕ. ΠΡΟΔΟΤΕΣ μιλάτε κιόλας.

  2. Ανώνυμος

    Ρε παιδιά τι το βάζετε αυτό εδώ πέρα. Είναι δυνατόν να δημοσιεύετε άρθρο του Πανταζή;

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες