ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:21 Ιουνίου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Η "εικονική" Δικτατορία της wall streat και των τραπεζών.

Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ έχει καταφέρει, μέχρι σήμερα, να δανειστεί περίπου 100 δισεκατομμύρια δολάρια, από τους ομοσπονδιακούς λογαριασμούς συνταξιοδότησης. Εκτός αν υπάρχει ψηφοφορία για την επέκταση του χρέους, σε μετρητά, πριν τις 2 Αυγούστου, όταν και η κυβέρνηση πιθανότατα θα έχει δανειστεί περίπου 300 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το Υπουργείο Οικονομικών δεν δείχνει κανένα ενδιαφέρον για το χρέος. Τα τριμηνιαία έντοκα γραμμάτια αποδίδουν, αυτή τη στιγμή, 0%. Το ερώτημα, που τίθεται, είναι πώς τα κεφάλαια θα εκπληρώσουν την υποχρέωσή του υπουργείου Οικονομικών για το συνταξιοδοτικό ταμείο. Τι θα συμβεί αν στις 2 Αυγούστου, δεν περάσει ο νόμος; Μήπως αυτό να συνεχιστεί για πάντα; Η τρέχουσα κατάσταση όσον αφορά την κατάσταση της...
 ανάκαμψης, στις ΗΠΑ, έχει μετατραπεί από επισφαλής σε μελαγχολική.

Η Fed και οι ελεγκτές της, οι ιδιοκτήτες τραπεζών ,μέλη της Fed, γνωρίζουν πως η παρούσα προσέγγιση δεν λειτουργεί και δεν είναι μόνο θέμα χρόνου, ως αποτέλεσμα των πολιτικών της, όταν θα χρειαστούν περισσότερα κίνητρα, τα οποία, με τη σειρά τους, οδηγούν σε περισσότερο πληθωρισμό. Λόγω της τρέχουσας κατάστασης των πραγμάτων, ο πρόεδρος της Fed, Ben Bernanke, έκανε τηλεοπτική εμφάνιση, μετά από πολύ καιρό.

 Η παρουσία του, δεν θα έπρεπε να αποτελέσει έκπληξη, καθώς όλο και περισσότεροι παρατηρητές βλέπουν ότι οι δύο ποσοτικές διευκολύνσεις δεν λειτούργησαν. Κοστίζουν τουλάχιστον 36 δισεκατομμύρια δολάρια, στα ταμεία, και το μόνο που γίνεται είναι η παράταση στην αγωνία. Η άλλη πλευρά είναι η πολιτική, η οποία έχει προκαλέσει υψηλότερο πληθωρισμό. Τι άλλο μπορεί να προσμένει κανείς, όταν τα ελλείμματα είναι τόσο μεγάλα και η Fed πρέπει να αγοράσει 16 δισεκατομμύρια δολάρια σε κρατικά ομόλογα.

 Ένα μεγάλο ποσοστό αυτού του χρέους, χρησιμοποιείται για τη διεξαγωγή διαρκή πολέμο και... διαρκούς ειρήνης. Κατά τη διαδικασία αυτή ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, έχει παρακάμψει το Σύνταγμα, γι' αυτό και καταστέλει σκόπιμα τις ελευθερίες των Αμερικανών πολιτών. Δεν υπάρχει, πλέον, διάκριση των εξουσιών, αλλά μια εικονική δικτατορία, η οποία πρωθείται και πληρώνεται από τη Wall Street και τις τράπεζες.

 liako.gr
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 6/21/2011 01:26:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες .

0 σχόλια for "Η "εικονική" Δικτατορία της wall streat και των τραπεζών."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες