ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:11 Ιουλίου 2011
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Τι γίνεται εκεί στον Αμβρακικό με το νησί "Βούβαλος" και τον Τούρκο;

Πριν ένα ακριβώς χρόνο στις 8.07.10 στην εφημερίδα "Η ΓΝΩΜΗ" της Άρτας δημοσιεύθηκε η παρακάτω επιστολή. Αφορούσε το ιδιοκτησιακό καθεστώς του νησιού Βούβαλος στον Αμβρακικό. Επειδή η υπόθεση αυτού του νησιού φαίνεται να οδεύει προς πώληση σύμφωνα με τα πρόσφατα δημοσιεύματα στον πανελλήνιο, αλλά και τοπικό τύπο, νομίζουμε ότι η επιστολή εκείνη έχει την δική της σημασία.

Στην όλη ιστορία του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του νησιού δείχνει να εμπλέκεται η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Άρτας, η οποία ρωτήθηκε για την αντιπαράθεση που είχε με την τότε διοίκηση της Περιφέρειας Ηπείρου τον Δεκέμβριο του 08 και να απαντήσει σε ότι δημόσια η Περιφέρεια καταλόγιζε στη ΝΕ ΠΑΣΟΚ Άρτα.
 Έτσι σήμερα κάνουμε αυτή την ανάρτηση, αναδημοσιεύοντας εκείνη την δημόσια επιστολή και παράλληλα καλούμε και...
 τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Άρτας κ. Βασίλειο Ψαθά να τοποθετηθεί στο θέμα, πιστεύοντας ότι ως σύμβουλος του τότε Περιφερειάρχη κ. Δημήτρη Πανοζάχου να έχει ιδία αντίληψη.

Επειδή το παιγνίδι γύρω από το ιδιοκτησιακό καθεστώς του νησιού θα απασχολήσει, θετικά ή αρνητικά την κοινωνία όχι μόνο της Ηπείρου, είναι πλέον καιρός να ξεκαθαρίσει τώρα πριν ο κ. Φρικέτ Ινάν (Τούρκος επιχειρηματίας - φωτο) που γλυκοκοιτάζει το νησί προχωρήσει στην αγορά του και στις ...επενδυτικές του προσπάθειες...

Το πλήρες κείμενο της δημοσιευθείσης επιστολής:

Άρτα 8 Ιουλίου 2010
Ανοιχτό Γράμμα:
Προς Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Άρτας

Σύντροφοι, κάπου εκεί τον Δεκέμβριο του ‘08 είχατε μια αντιπαράθεση με την Περιφέρεια Ηπείρου, σ’ ότι αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς της περιοχής (Βούλιανα - Σκαμνιά 5.481,434 στρεμμάτων), που δηλώθηκε ως περιουσία της στο Κτηματολόγιο από την Ιερά Μονή Προφήτου Ηλία Ηλιοβουνίων. Εκείνο τον μήνα η Περιφέρεια Ηπείρου απάντησε (δημοσιεύθηκε Παρασκευή 19.12.08), σε σχετική ανακοίνωσή σας και… παρατηρούσε μεταξύ άλλων τα εξής:

 «…Η μεγάλη απορία, που έχει δημιουργηθεί στους κατοίκους της Ηπείρου, είναι για το πώς έγινε και με ποιες συνθήκες, τρόπους και ανοχές, περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου, βρέθηκε μέσω του Κτηματολογίου να αναφέρεται ως περιουσία της Μονής, με τις σχετικές διαδικασίες να έχουν ολοκληρωθεί από το 1999 μέχρι τις εκλογές του 2004;…»

 Μετά από αυτή την τυπική τότε απάντηση της Περιφέρειας, θέλω να σας κάνω ένα απλό ερώτημα: Μπορείτε να μας ενημερώσετε γι αυτή την υπόθεση δημόσια, τι ακριβώς τότε συνέβη και ίσως να συμβαίνει και σήμερα και όχι μόνο, σ’ ότι αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Ιεράς Μονής Ηλία Ηλιοβουνίων;

Μόνο αυτή η προαναφερόμενη δημόσια έκταση των 5.481,434 στρεμμάτων δηλώθηκε ως περιουσία της στο κτηματολόγιο; Σύντροφοι. Θα εκτιμούσαμε ιδιαίτερα την όποια απάντησή σας. Γιατί όπως φαίνεται είναι σε πλήρη, ή κάποια γνώση σας το όλο θέμα.

 Θα αναρωτηθείτε γιατί βγαίνει τώρα αυτή η υπόθεση;
Απλά γιατί Τ Ω Ρ Α κάτι συμβαίνει σ’ αυτή την ευρύτερη περιοχή και πρέπει να μάθουμε πριν είναι πολύ αργά… Ευχαριστώ για την προσοχή σας.

Με πραγματικούς συντροφικούς χαιρετισμούς
ΝΙΚΟΣ ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΟΣ
kontogiorgosn@gmail.com

 ΥΓ: Απάντηση από ΝΕ ΠΑΣΟΚ ποτέ δεν πήραμε.
Περιμένουμε έστω και τώρα αυτή την απάντηση τόσο από την ΝΕ ΠΑΣΟΚ Άρτας, αλλά και από την Περιφέρεια Ηπείρου και φυσικά από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Βασίλειο Ψαθά...
 Άσχετα αν έρθουν ή όχι απαντήσεις το θέμα εμείς θα το προχωρήσουμε...

 Αετός των Τζουμέρκων.
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 7/11/2011 07:17:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Τι γίνεται εκεί στον Αμβρακικό με το νησί "Βούβαλος" και τον Τούρκο;"

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες