ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:26 Σεπτεμβρίου 2011
Αναρτήθηκε από ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ

Απόψεις: "Δημιουργία «οικοπέδων»: Η Κύπρος μπορεί… εμείς;" ΒΙΝΤΕΟ

Η άμεση δημιουργία «οικοπέδων» στο Λιβυκό πέλαγος, στα νότια της Κρήτης, είναι η μόνη απάντηση στο τεράστιο υπαρξιακό, οικονομικής φύσης και υφής, πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας τον τελευταίο διάστημα.

Ο Ομότιμος Καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης, Δρ. Αντώνης Φώσκολος, με ένα μικρό αλλά καλαίσθητο και σαφές βιντεάκι παρουσιάζει με πολύ λίγα λόγια, αρκετούς χάρτες και όμορφη μουσική, όλα αυτά τα οποία θα έπρεπε το ελληνικό κράτος να είχε κάνει εδώ και δεκαετίες, έτσι ώστε να (δείτε το βίντεο) ...
μεγαλώσει την πίττα.

Όχι για να φάνε οι λίγοι, αλλά για να την εκμεταλλευτούν οι πολλοί, οι Έλληνες, οι οποίοι αλόγιστα δανείζονταν, για να δημιουργήσουν μία επίπλαστη εικόνα «ευμάρειας» η οποία σήμερα φαίνεται σα μία εικόνα από ένα παρελθόν το οποίο δεν θα μπορέσουμε ποτέ πλέον να αγγίξουμε. Ίσως όμως και αυτό να μην είναι άσχημο.

Ας μη ξεχνάμε πως σε πολλές θρησκείες ο «εξαγνισμός» λαμβάνει χώρα διά του… πυρός αλλά και του… ύδατος. Σήμερα, ο Ελληνισμός … εξαγνίζεται διά του πυρός, αφού η κάθε οικογένεια βλέπει κόπους μία ζωής να εξαφανίζονται από μπροστά της με το μέλλον να φαντάζει ακόμα πιο αβέβαιο από το σήμερα. Εάν δεχθούμε, έστω και με τη διασταλτική έννοια του όρου, το ότι η συγκεκριμένη κατάσταση την οποία υφιστάμεθα γίνεται για… παιδευτικούς λόγους, η λύτρωση μέσω της… ολοκλήρωσης της διαδικασίας του «εξαγνισμού» ίσως να έρθει διά του «ύδατος».

Εάν το «πυρ» έχει να κάνει με την… πτώχευση του Έλληνα, και όχι του κράτους κατά τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, το «ύδωρ» σίγουρα έχει να κάνει με τους θησαυρούς που κρύβουν οι θάλασσές μας οι οποίοι θα μας βοηθήσουν, όχι να γίνουμε πλούσιοι, απλά θα μας δώσουν την ευκαιρία να μεγαλώσουμε την πίττα της παραγωγής μας με αποτέλεσμα να αποκτήσουμε έσοδα και άρα την ανεξαρτησία μας, αφού είμαστε σε θέση να πληρώνουμε αυτά που χρωστάμε.

Ας ελπίσουμε λοιπόν «ποτέ» να μη φτάσουμε ξανά το επίπεδο του 2004 ή του 2005, διότι αυτό δεν ήταν παρά μία «φούσκα», ας ελπίσουμε το 2021, όταν θα γιορτάζουμε τα 200 χρόνια της ανεξαρτησίας μας να έχουμε δημιουργήσει κάτι για το οποίο θα είμαστε υπερήφανοι. Θα έχουμε δημιουργήσει μία νέα βάση ανάπτυξης η οποία δε θα βασίζεται ούτε σε δανεικά ούτε σε φούσκες, αλλά στη δουλειά μας και σε αυτά που ανήκουν στον κάθε Έλληνα και την κάθε Ελληνίδα.

Ας ελπίσουμε δηλαδή η σημερινή κατάσταση να είναι ένα είδος «εξαγνισμού» και όχι να αποδειχθεί πολύ απλά ένας επιτάφιος θρήνος ενός ιστορικού, υπερήφανου αλλά πληγωμένου έθνους.
Η Κύπρος τόλμησε, τα κατάφερε και φαίνεται έτοιμη να υπερασπιστεί αυτά που έχει «χτίσει», εμείς;

defence-point.gr -
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ στις 9/26/2011 07:54:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , , .

0 σχόλια for "Απόψεις: "Δημιουργία «οικοπέδων»: Η Κύπρος μπορεί… εμείς;" ΒΙΝΤΕΟ"

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978036373 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.

Αναγνώστες